Nafta Shell

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Nafta Shell

Příspěvek od polkiboj » 19.06.2007 07:42

Nazdar vsedci. Neviete mi poradit ci môzem natankovat do Focusa kombi r.v. 2003 1.8 TDCi 74 kW tu najnovsiu naftu od Shell z nazvom Shell Wi Power Diesel. Bojim sa o vstrekovanie a vstrekovacie hlavy. Niekde tu som cital, ze nieje jedno ake palivo natankujes. Dufam ze to nic nespravy. Dik za radu
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

TDCi
Nováček
Nováček

Příspěvek od TDCi » 19.06.2007 08:02

Môžeš, je to asi najlepšia alternatíva. Na fore sa ohľadom toho už popísalo dosť,treba len hľadať.
Ford Focus Comfort Plus kombi 11/04 1,8 TDCi 100 PS colorado red
ObrázekObrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 19.06.2007 08:18

Co som ja dostal odporucania od kamosa taxikara a pocul to aj nezavisle pomimo na inych forach, do TDCi (resp. diesla vseobecne) netreba tankovat na OMV :? Z toho co mame v LV k dispozicii mi radil tankovat na Agip-ke, nechcem robit reklamu samozrejme, ale na jeho rady nemam dovod nedat :wink:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 19.06.2007 08:44

Shell...myslim,ze ich paliva su velmi kvalitne/sam ich tankujem uz zopar rokov/....takze kludne ju tam supni :idea:
Skor by som sa vyhybal palivam vseliako pokutne kupenym.Tam to riziko je urcite vysoke.

TDCi
Nováček
Nováček

Příspěvek od TDCi » 19.06.2007 09:06

TripleJay píše:Co som ja dostal odporucania od kamosa taxikara a pocul to aj nezavisle pomimo na inych forach, do TDCi (resp. diesla vseobecne) netreba tankovat na OMV :? Z toho co mame v LV k dispozicii mi radil tankovat na Agip-ke, nechcem robit reklamu samozrejme, ale na jeho rady nemam dovod nedat :wink:
Zaujímalo by ma prečo Ti neodporúčal tankovať na OMV.Je to všeobecne alebo len v LV.Ja občas tankujem na OMV Premium Diesel. :?: :?:
Ford Focus Comfort Plus kombi 11/04 1,8 TDCi 100 PS colorado red
ObrázekObrázek

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 19.06.2007 09:30

TDCi píše:
TripleJay píše:Co som ja dostal odporucania od kamosa taxikara a pocul to aj nezavisle pomimo na inych forach, do TDCi (resp. diesla vseobecne) netreba tankovat na OMV :? Z toho co mame v LV k dispozicii mi radil tankovat na Agip-ke, nechcem robit reklamu samozrejme, ale na jeho rady nemam dovod nedat :wink:
Zaujímalo by ma prečo Ti neodporúčal tankovať na OMV.Je to všeobecne alebo len v LV.Ja občas tankujem na OMV Premium Diesel. :?: :?:
aj mna ;). Moj otec uz roky tankuje len na OMV (v MT) a nemali sme s motorom zatial ziadny problem. Myslim, ze to bude bud a) len lokalny problem s OMV v LV alebo b) taxikar je kamarat prevadzkovatela Agipky ;) ;)

K tej prvej otazke o Shell V-Power Diesel....urcite ano. Mozem len odporucit, nic ine netankujem.
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit 

Ferris
Nováček
Nováček

Shell V power diesel

Příspěvek od Ferris » 19.06.2007 10:03

Tankujem len a len Shell V power diesel mozem odporucit o vyhodach sa tu pisalo uz mnoho ktat

http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _1602.html
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 19.06.2007 11:38

TDCi píše:
No on ma ako taxiky Mondea 2.0 TDCi, vseobecne je zname ze TDCi su nachylne na kvalitnu, resp. nekvalitnu naftu kvoli tryskam, oni konkretne problem nemali (tam netankuju), ale ma to asi z taxikarskej "komunity", takze dam na jeho radu :wink: Ale to s OMV neviem ci len LV :? Ale myslim ze Shell to isti :wink: Ale aj tak si myslim ze ak je nejaky rozdiel tak to nie je nic priepastne, ale urcite je rozdiel ked za rok nabeham 15-20.000 km a tankujem OMV, ako taxik ktory nabeha 150-300.000 km a tankuje na OMV... Ked mi on povie ze ee, tak ee 8)

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 19.06.2007 12:33

já bych řekl, že je jedno, kde se natankuje, alespoň co se týče kvality samotné nafty či benzínu. Defakto všechny společnosti berou PHM od ČEPRA nebo České rafinérské, takže kvalita je stejná, pouze tam pak dávají různá aditiva. Takže beru klidně benzín u Hypernovy.....
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

Ferino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ferino » 19.06.2007 12:59

Foqus píše:já bych řekl, že je jedno, kde se natankuje, alespoň co se týče kvality samotné nafty či benzínu. Defakto všechny společnosti berou PHM od ČEPRA nebo České rafinérské, takže kvalita je stejná, pouze tam pak dávají různá aditiva. Takže beru klidně benzín u Hypernovy.....
Já též. :wink:
FF1 kombi 1.6 - r.2002 310 tis km a stále to jezdí
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 19.06.2007 13:02

Foqus píše:já bych řekl, že je jedno, kde se natankuje, alespoň co se týče kvality samotné nafty či benzínu. Defakto všechny společnosti berou PHM od ČEPRA nebo České rafinérské, takže kvalita je stejná, pouze tam pak dávají různá aditiva. Takže beru klidně benzín u Hypernovy.....
A za to co za roky ak sa nic nepokazi usetris na Hypernovackom benzine kupis novy motor, ak nie novy FoFo :wink: :lol:
Naposledy upravil(a) TripleJay dne 19.06.2007 13:03, celkem upraveno 1 x.

40007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 40007 » 19.06.2007 13:03

Já si myslím, že až tak jedno to není. Pravda je, že distribuce je od čepra a rafinérské ale SHELL,OMV, BENZINA berou naftu a benzím plně aditivované..... ostatní aby byly levnější to mají bez aditiva
das AUTO 2,0 TDI PD 103 kw r.v 2005
FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 19.06.2007 13:06

TripleJay píše:
TDCi píše:
No on ma ako taxiky Mondea 2.0 TDCi, vseobecne je zname ze TDCi su nachylne na kvalitnu, resp. nekvalitnu naftu kvoli tryskam, oni konkretne problem nemali (tam netankuju), ale ma to asi z taxikarskej "komunity", takze dam na jeho radu :wink: Ale to s OMV neviem ci len LV :? Ale myslim ze Shell to isti :wink: Ale aj tak si myslim ze ak je nejaky rozdiel tak to nie je nic priepastne, ale urcite je rozdiel ked za rok nabeham 15-20.000 km a tankujem OMV, ako taxik ktory nabeha 150-300.000 km a tankuje na OMV... Ked mi on povie ze ee, tak ee 8)
A když ti kámoš řekne pos..se,tak to taky uděláš ?? :lol: :lol: :lol: :lol: Aral,OMV,Shell,Agip mají všechny kvalitní palivo ,ať je to benzín,nebo nafta .Spíše bych se bál tankovat u Hyper super a td. nákupních střediscích,nebo u vesnických pump různých značek :wink:

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 19.06.2007 13:24

Wolf2 píše:A když ti kámoš řekne pos..se,tak to taky uděláš ?? :lol: :lol: :lol: :lol: Aral,OMV,Shell,Agip mají všechny kvalitní palivo ,ať je to benzín,nebo nafta .Spíše bych se bál tankovat u Hyper super a td. nákupních střediscích,nebo u vesnických pump různých značek :wink:
Jasan Wolf2 :twisted: Ja aj tebe splnim co ti na ociach uvidim :wink: :lol: :lol: :lol:
Vzdy a zo vsetkym je to v podstate jedno, kym sa nieco nepos*rinka :? Tak isto mozes celu zivotnost tankovat u Hypernovy alebo Tescu a nic alebo 2x natankovat Shell ci OMV a just sa nieco pokazi... :roll: Ale ako hovori srbsky vypravac Mamko Tatič: "Tak život chode!" :lol:

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 19.06.2007 13:25

Myslim, ze to neni pravda. Kvalita nafty se urcite na motoru podepise a to nemluvim o spotrebe. Taky jsem braval naftu u Tesca a liboval jsem si, ze je o 3 Kc levnejsi nez Shell, ale ted nic jineho nez Shell V Power diesel neberu. Prece jenom mam fofouse rad a nechci, aby sel brzo do kytek. Buhvi, cim to vsechno redi ti "neznackovi" :)
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“