Nafta Shell
- polkiboj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Nafta Shell
Nazdar vsedci. Neviete mi poradit ci môzem natankovat do Focusa kombi r.v. 2003 1.8 TDCi 74 kW tu najnovsiu naftu od Shell z nazvom Shell Wi Power Diesel. Bojim sa o vstrekovanie a vstrekovacie hlavy. Niekde tu som cital, ze nieje jedno ake palivo natankujes. Dufam ze to nic nespravy. Dik za radu
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- TDCi
- Nováček
Zaujímalo by ma prečo Ti neodporúčal tankovať na OMV.Je to všeobecne alebo len v LV.Ja občas tankujem na OMV Premium Diesel.TripleJay píše:Co som ja dostal odporucania od kamosa taxikara a pocul to aj nezavisle pomimo na inych forach, do TDCi (resp. diesla vseobecne) netreba tankovat na OMVZ toho co mame v LV k dispozicii mi radil tankovat na Agip-ke, nechcem robit reklamu samozrejme, ale na jeho rady nemam dovod nedat

- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
aj mnaTDCi píše:Zaujímalo by ma prečo Ti neodporúčal tankovať na OMV.Je to všeobecne alebo len v LV.Ja občas tankujem na OMV Premium Diesel.TripleJay píše:Co som ja dostal odporucania od kamosa taxikara a pocul to aj nezavisle pomimo na inych forach, do TDCi (resp. diesla vseobecne) netreba tankovat na OMVZ toho co mame v LV k dispozicii mi radil tankovat na Agip-ke, nechcem robit reklamu samozrejme, ale na jeho rady nemam dovod nedat
![]()

K tej prvej otazke o Shell V-Power Diesel....urcite ano. Mozem len odporucit, nic ine netankujem.
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
- Ferris
- Nováček
Shell V power diesel
Tankujem len a len Shell V power diesel mozem odporucit o vyhodach sa tu pisalo uz mnoho ktat
http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _1602.html
http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _1602.html
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No on ma ako taxiky Mondea 2.0 TDCi, vseobecne je zname ze TDCi su nachylne na kvalitnu, resp. nekvalitnu naftu kvoli tryskam, oni konkretne problem nemali (tam netankuju), ale ma to asi z taxikarskej "komunity", takze dam na jeho raduTDCi píše:Zaujímalo by ma prečo Ti neodporúčal tankovať na OMV.Je to všeobecne alebo len v LV.Ja občas tankujem na OMV Premium Diesel.TripleJay píše:Co som ja dostal odporucania od kamosa taxikara a pocul to aj nezavisle pomimo na inych forach, do TDCi (resp. diesla vseobecne) netreba tankovat na OMVZ toho co mame v LV k dispozicii mi radil tankovat na Agip-ke, nechcem robit reklamu samozrejme, ale na jeho rady nemam dovod nedat
![]()

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
já bych řekl, že je jedno, kde se natankuje, alespoň co se týče kvality samotné nafty či benzínu. Defakto všechny společnosti berou PHM od ČEPRA nebo České rafinérské, takže kvalita je stejná, pouze tam pak dávají různá aditiva. Takže beru klidně benzín u Hypernovy.....
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
-
- Pokročilý
Já též.Foqus píše:já bych řekl, že je jedno, kde se natankuje, alespoň co se týče kvality samotné nafty či benzínu. Defakto všechny společnosti berou PHM od ČEPRA nebo České rafinérské, takže kvalita je stejná, pouze tam pak dávají různá aditiva. Takže beru klidně benzín u Hypernovy.....

FF1 kombi 1.6 - r.2002 310 tis km a stále to jezdí
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A za to co za roky ak sa nic nepokazi usetris na Hypernovackom benzine kupis novy motor, ak nie novy FoFoFoqus píše:já bych řekl, že je jedno, kde se natankuje, alespoň co se týče kvality samotné nafty či benzínu. Defakto všechny společnosti berou PHM od ČEPRA nebo České rafinérské, takže kvalita je stejná, pouze tam pak dávají různá aditiva. Takže beru klidně benzín u Hypernovy.....

Naposledy upravil(a) TripleJay dne 19.06.2007 13:03, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že až tak jedno to není. Pravda je, že distribuce je od čepra a rafinérské ale SHELL,OMV, BENZINA berou naftu a benzím plně aditivované..... ostatní aby byly levnější to mají bez aditivaFoqus píše:já bych řekl, že je jedno, kde se natankuje, alespoň co se týče kvality samotné nafty či benzínu. Defakto všechny společnosti berou PHM od ČEPRA nebo České rafinérské, takže kvalita je stejná, pouze tam pak dávají různá aditiva. Takže beru klidně benzín u Hypernovy.....
das AUTO 2,0 TDI PD 103 kw r.v 2005
FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

A když ti kámoš řekne pos..se,tak to taky uděláš ??TripleJay píše:No on ma ako taxiky Mondea 2.0 TDCi, vseobecne je zname ze TDCi su nachylne na kvalitnu, resp. nekvalitnu naftu kvoli tryskam, oni konkretne problem nemali (tam netankuju), ale ma to asi z taxikarskej "komunity", takze dam na jeho raduTDCi píše:Zaujímalo by ma prečo Ti neodporúčal tankovať na OMV.Je to všeobecne alebo len v LV.Ja občas tankujem na OMV Premium Diesel.TripleJay píše:Co som ja dostal odporucania od kamosa taxikara a pocul to aj nezavisle pomimo na inych forach, do TDCi (resp. diesla vseobecne) netreba tankovat na OMVZ toho co mame v LV k dispozicii mi radil tankovat na Agip-ke, nechcem robit reklamu samozrejme, ale na jeho rady nemam dovod nedat
![]()
Ale to s OMV neviem ci len LV
Ale myslim ze Shell to isti
Ale aj tak si myslim ze ak je nejaky rozdiel tak to nie je nic priepastne, ale urcite je rozdiel ked za rok nabeham 15-20.000 km a tankujem OMV, ako taxik ktory nabeha 150-300.000 km a tankuje na OMV... Ked mi on povie ze ee, tak ee

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jasan Wolf2Wolf2 píše:A když ti kámoš řekne pos..se,tak to taky uděláš ??![]()
![]()
![]()
Aral,OMV,Shell,Agip mají všechny kvalitní palivo ,ať je to benzín,nebo nafta .Spíše bych se bál tankovat u Hyper super a td. nákupních střediscích,nebo u vesnických pump různých značek

Vzdy a zo vsetkym je to v podstate jedno, kym sa nieco nepos*rinka

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze to neni pravda. Kvalita nafty se urcite na motoru podepise a to nemluvim o spotrebe. Taky jsem braval naftu u Tesca a liboval jsem si, ze je o 3 Kc levnejsi nez Shell, ale ted nic jineho nez Shell V Power diesel neberu. Prece jenom mam fofouse rad a nechci, aby sel brzo do kytek. Buhvi, cim to vsechno redi ti "neznackovi"Foqus píše:já bych řekl, že je jedno, kde se natankuje, alespoň co se týče kvality samotné nafty či benzínu. Defakto všechny společnosti berou PHM od ČEPRA nebo České rafinérské, takže kvalita je stejná, pouze tam pak dávají různá aditiva. Takže beru klidně benzín u Hypernovy.....