Jenže tady jsme v České republice, jak je akce končí všechna sranda.

Jenže tady jsme v České republice, jak je akce končí všechna sranda.
Spousta koček se venčí. Myslím, že by to mohlo obstát
Ano, protože tam jsou na to dlouhé roky takto zvyklí. Pamatuji doby, kdy u nás byly potraviny otevřené v sobotu do 12 hodin a v neděli člověk taky nikde nic nekoupil, maximálně v nějakých polotovarech. Jenomže po revoluci se to za nějaký čas změnilo, takže lidi u nás jsou už dlouhé roky zvyklí naopak na to, že potraviny jsou otevřené i v neděli. Nepamatuji se jak je to už dlouho, ale hodně přes 20 let to už bude. A za tu dobu vyrostla a dorostla již další generace, která zavřené potraviny v neděli vůbec nepamatuje. A v tom je proto mezi DE nebo AT a naší ČR obrovský rozdíl.
Ještě máme želvu, s tou bych těch 500 metrů ani do rána neušel.
tohle se tyka jen vetsich mest kde jsou supermarkety, ve zbytku republiky stale zaviraji v sobotu v 11 a v nedeli neotvirajikPetr píše:Ano, protože tam jsou na to dlouhé roky takto zvyklí. Pamatuji doby, kdy u nás byly potraviny otevřené v sobotu do 12 hodin a v neděli člověk taky nikde nic nekoupil, maximálně v nějakých polotovarech. Jenomže po revoluci se to za nějaký čas změnilo, takže lidi u nás jsou už dlouhé roky zvyklí naopak na to, že potraviny jsou otevřené i v neděli. Nepamatuji se jak je to už dlouho, ale hodně přes 20 let to už bude. A za tu dobu vyrostla a dorostla již další generace, která zavřené potraviny v neděli vůbec nepamatuje. A v tom je proto mezi DE nebo AT a naší ČR obrovský rozdíl.
A proto souhlasím s názorem, že zavřít obchody s potravinami v neděli mohlo napadnout pouze někoho, kdo je "momentálně zaostalej". Kdo žije v nějakém fiktivním světě a vůbec nezná realitu, tedy zdejší prostředí a mentalitu velké většiny našich lidí.
Přátelé, zítra je státní svátek, ve kterém je tedy pouze jeden den zavřeno. Pozítří, tedy ve čtvrtek jsou obchody s potravinami samozřejmě opět normálně otevřené. A přesto zcela jistě mnozí z vás byli dnes svědky toho samého, čeho já dnes odpoledne. Parkoviště i marketů plně obsazená a fronty, fronty a zase fronty. Jako kdyby měla být válka, protože za*raný pouhý jeden den bude zavřeno.
Já potřeboval koupit pouze nějakou zeleninu a chtěl jsem balkánský sýr, který kupuji v Lídlu. No přijel jsem v Sokolově k Lídlu, volné jenom jedno parkovací místo (parkoviště je dosti obrovské). Ani jsem neparkoval a jel domu, říkám si že se stavím v Lídlu u nás, přeci jenom jsme malé město. Ovšem tady to samé a 4 pokladny jely naplno. Doslova jsem to proběhl, protlačil se mezi davy, ani jsem moc nevybíral a nepřemýšlel, naházel jsem v rychlosti do vozíku co jsem potřeboval a nejšťastnější můj okamžik z celého dne byl ten, když jsem se dostal z Lídlu ven.
Takže asi tak. Já to sice nechápu, ale bohužel, taková je u nás v ČR prostě realita. A tu prostě ten, kdo vymyslel zavřít prodejny v neděli, absolutně nedomyslel a dle mého skromného názoru nadělal tímto rozhodnutím více škody, jak užitku. Coronáč si jenom mne ruce na sobotní posvícení, až se zase budou lidi tlačit v davech u pokladen....
prave ze docela casto, vietnamce nejak nepocitam, ti jsou vsude, ale kdyz chces ns vsi dobry maso ci dobry pecivo o vikendu, tak mas smulu..alespon tam, kde se pohybuju..i u nas v Jesenici vsichni, az na Lidl a Albert, zavirajiAdow píše:Asi jsi dlouho nebyl mimo město. V řadě vesnic jsou dnes Vietnamci s večerkama a jedou svátek nesvátek. To opatření s uzavřenou nedělí mi v našich podmínkách přijde kontraproduktivní.
Z dlouhodobého hlediska bych ale lidi naučil, že v neděli je zavřeno. Lidi z obchoďáků taky mají právo na odpočinek.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: 321910336, Stanley_vy a 6 hostů