GEM po FL
-
- Nováček
Re: GEM po FL
staci kouknout, zda je v patici R15 videt konektory (piny) pro rele - pokud ano, tak to pujde
Ford Focus II Titanium 2.0 TDCi 12/2006
-
- Test driver
Mezi FL model má červené podsvícení budíků.
GEM po FL vypadá takto: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 39#p563439
Před FL vypadá trošku jinak (myslím, že velký zelený konektor je z druhé strany)
GEM po FL vypadá takto: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 39#p563439
Před FL vypadá trošku jinak (myslím, že velký zelený konektor je z druhé strany)
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- tommula
- Zkušený
predFL ma taky zeleny zepredu, ma oranzovy velky ze zadni strany..mam pocit..
jinak si myslim ze mas predFL, jelikoz mezi FL byl nekdy od pulky roku 07 ...
ale mozna kecam
jinak si myslim ze mas predFL, jelikoz mezi FL byl nekdy od pulky roku 07 ...
ale mozna kecam

Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno
-
- Nováček
Podscvícení mám zeleno žluté , takže mám čistý před FL.
To červené podsvícení mají po FL ne?
To červené podsvícení mají po FL ne?
Ford Focus II Titanium 2.0 TDCi 12/2006
- tommula
- Zkušený
jo a meziFL 

Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
- ScorpionSX
- Zkušený
Ahojte, načnem trochu túto staršiu tému, náhodou niekto nemá označenie GEMu, ktorý Ford predával ako náhradný - asi už len po-FL, ten ktorý "vie všetko"?
Resp. ak by som hladal GEM na výmenu, stačí mi nájsť povedzme Fx a ten skrátka musí vedieť najviac?
(Pre upresnenie, ide mi o funkcie: orig. alarm s 2x zamykaním + vnút. sken, tempomat, dažď. senzor, vyhrievané čelné sklo, prípadne výhrev sedačiek a pod.)
Ďakujem za info
Resp. ak by som hladal GEM na výmenu, stačí mi nájsť povedzme Fx a ten skrátka musí vedieť najviac?
(Pre upresnenie, ide mi o funkcie: orig. alarm s 2x zamykaním + vnút. sken, tempomat, dažď. senzor, vyhrievané čelné sklo, prípadne výhrev sedačiek a pod.)
Ďakujem za info

- Andymaniac
- Junior
Myslím, že mám doma GEM který umí to co všechno píšeš, jen neumí automaticky spínaná denní světla. Je to tuším verze Cx.
Ford Focus II kombi po faceliftu (2008)
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA
- ScorpionSX
- Zkušený
Cx som práveže vylúčil...myslím že tam ešte niečo nie je čo by som chcel...nechcem znieť nenažrane, ale bola by to teoreticky už druhá výmena GEMu, tak by som už chcel mať "kompletku"...
Ešte jeden dotaz a to je skôr špekulácia tiež...keď nájdem dva rovnaké GEMy "4M5T 14A073 DC", ale samozrejme z dvoch rôznych áut, je možné, že budú mať rozdielne výbavy? Na jednom si to viem podla VIN aj fotiek overiť, ale je dosť drahý, tak by som zobral radšej lacnejší, o ktorom ale nemám takmer žiadne info, len nie príliš kvalitnú fotku...
Ešte jeden dotaz a to je skôr špekulácia tiež...keď nájdem dva rovnaké GEMy "4M5T 14A073 DC", ale samozrejme z dvoch rôznych áut, je možné, že budú mať rozdielne výbavy? Na jednom si to viem podla VIN aj fotiek overiť, ale je dosť drahý, tak by som zobral radšej lacnejší, o ktorom ale nemám takmer žiadne info, len nie príliš kvalitnú fotku...
- ZaQik
- Admin
shanis GEM predFL (4M5T...), takze si sezen s Dx na konci (umi toho nejvic) ... tusim, ze nahradni ma kod DG ... verze DC by mohla stacit
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- ScorpionSX
- Zkušený
Ok, tak prípadne vyskúšam pohladať tú DC za dobrú cenu...
Ešte dve otázky...
1. GEM pred-FL vs. po-FL: sú navzájom zamenitelné? Resp. do pred-FL auta môžem dať po-FL GEM? Bez úprav na kabeláži? Pýtam sa kvôli dostupnosti dielov...
2. GEM s označením 3M5T-14A073-BF môže byť pôvodom z akého auta? Mám teraz taký - ale už som ho raz menil...podla eBay inzerátu je to "Focus/Focus C-Max 1.8 petrol", ale nič konkrétne...tá 3ka na začiatku niečo značí?
Dík za info
Ešte dve otázky...
1. GEM pred-FL vs. po-FL: sú navzájom zamenitelné? Resp. do pred-FL auta môžem dať po-FL GEM? Bez úprav na kabeláži? Pýtam sa kvôli dostupnosti dielov...
2. GEM s označením 3M5T-14A073-BF môže byť pôvodom z akého auta? Mám teraz taký - ale už som ho raz menil...podla eBay inzerátu je to "Focus/Focus C-Max 1.8 petrol", ale nič konkrétne...tá 3ka na začiatku niečo značí?
Dík za info

- Adow
- Člen klubu
Může to být z čehokoliv, GEMy se neliší podle motoru, ale podle výbavy, kterou zvládnou. A zase nevybavený auto může mít GEM vyšší řady než vybavený - např. v Česku, kde se prodávala auta s denním svícením, má každý Trend Déčkový GEM. A dotažené Titanko může mít a často má Céčkový.
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- ScorpionSX
- Zkušený
Adow jasné, tomuto rozumiem, ale ide mi o to označenie na začiatku. Keď sa pozriem na môj pôvodný GEM, tak má označenie 4M5T-... a napr. (asi) každý po-FL GEM začína označením 7M5T-...
Preto neviem, z akého auta je GEM, ktorý začína 3M5T-... Koncovku má dobrú (hoci len BF), má to čo som od neho chcel, ale niektoré fíčury ktoré má mať Focus pred-FL nemá. (viď napr. problém so zotrením skla naprázdno po naštartovaní, hoci senzor pred zhasnutím motora nespustil stierače, prípadne nefunkčnosť "follow me home" funkcie - pritiahnutím páčky svetiel k sebe)
Preto ho podozrievam, či nie je napr. z C-Maxu, kde tieto funkcie nemusia byť funkčné, resp. môžu sa používať inak...
Preto neviem, z akého auta je GEM, ktorý začína 3M5T-... Koncovku má dobrú (hoci len BF), má to čo som od neho chcel, ale niektoré fíčury ktoré má mať Focus pred-FL nemá. (viď napr. problém so zotrením skla naprázdno po naštartovaní, hoci senzor pred zhasnutím motora nespustil stierače, prípadne nefunkčnosť "follow me home" funkcie - pritiahnutím páčky svetiel k sebe)
Preto ho podozrievam, či nie je napr. z C-Maxu, kde tieto funkcie nemusia byť funkčné, resp. môžu sa používať inak...
- Andymaniac
- Junior
Plně vybavený před FL GEM mám taky ... verze Dx. Kdyby byl zájem, pohledám v garáži.
Ford Focus II kombi po faceliftu (2008)
- ScorpionSX
- Zkušený
Skús pohladať a prípadne mi hoď do správy cenu...uvidím aj podla toho...dikes 

- ZaQik
- Admin
3M5T je prvni Cmax
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014