Pridám sa aj ja so skúsenosťami...včera som sa podujal vymeniť ten kabínový filter, v podstate na druhý pokus, lebo som si musel zaobstarať menšiu golu...no práca všeho-všudy za 13 minút hotová (som si to stopoval, keď tu všetci píšete tie rekordy), no ale tých nadávok...tomu vy*ebancovi čo vymyslel to umiestnenie by som sa vedel pomstiť keby ho stretnem...neviem či vo Forde dostávajú prémie na základe toho, že ako najdebilnejšie umiestnia nejaký komponent na výmenu, ale ak áno tak tento to vyhral zatial asi na celej čiare!

... mám 100kg takže sa len tak niekde nevopchám, a nie ešte tuto pod volant liezť a cez pedále niečo vyťahovať...tam zavadzia úplne všetko...ešteže pri poslednej výmene tam nejaký dobrák vo Forde nedal ten najvrchnejší šrób na tej krytke a tie dva zvyšené dotiahol len tak že sa to rukou dalo odtiahnuť, lebo už aj na ten stredný nasadzovať nadstavec je umenie...ale tak zvládol som to a už sa teším ako to budem robiť na Fieste, kde je to na úplne rovnakom mieste, plus bonus je ešte kryt obloženia pod palubovkou
Ale aby som len nekecal...pár technických poznatkov:
Toto je filter ktorý som odtial vytiahol po 2 rokoch (aspoň teda faktúra dokazuje výmenu pred 2 rokmi):
- fotka trochu skresluje, v reáli je ešte o niečo tmavší
- podla starších faktúr bola ešte predošlá výmena pred ďalšími 3 rokmi, takže tomuto tie 2 roky celkom verím, 5 rokov to nemá istotne
- je to originál Ford, zrejme uhlíkový, prachu v ňom moc nie je, takže ak by sa takto zas*al bez nejakého zaprášenia, tak ako wau...
- nový som dával uhlíkový Meyle (cena 8€), ktorý má menej rebier, nerátal som konkrétne aký je tam rozdiel, ale ako velký rozdiel mi to nepripadalo
- v aute sem-tam po daždi bolo cítiť "mokré handry", dúfam že takto sa problém odstráni, chcem tam ale dať ešte tak po týždni-dvoch jeden ten Sonax ozónový čistič, aby som vedel porovnať čo a ako tomu prospelo/neprospelo