Zámky - Mondeo
-
- Test driver
Re: Zámky - Mondeo
zatim to asi necham byt, uz jsem si docela zvykl se otacet a zamykat ty dvere rucne 

Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
- - V6 -
- Zkušený
Já to taky teď zamikám klíčkem, páč mi nechce fachat dálka, řeším a sháním nové mkrotlačítko ale zatím bez úspěchu, až se nasejřím tak koupím novej klíč s dálkou na vrakáči a nakóduju na moje auto.
Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm
pracovně levnější jezdidlo,nezabte mě - fiat marea wejkend 2,4TD HLX

-
- Test driver
ja to rucne musim zamykat jen zevnitr, dalkou na dvojity zamek se to nastesti zamkne
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
-
- Junior
dverni spinac
Ahoj kluci,mam takovy dotaz koupil jsem mondeo mk3 2001 2,0i sedan a ze zacatku me dverni spinac na otevreni kufru ten co je nad spz normalne fungoval.....no a ted nic....rozdelal jsem dvere a zkousel u konektoru neco namerit,nejaky to napajeni a je to uplne mrtvy,muzete me nekdo poradit a rict kdy vlastne ten spinac ma fungovat a kdy ne??dekuji za odpovedi
FORD MONDEO MK3 r.v.2001 2.0i 107kw
-
- Nováček
centrální zamykání
zdravím,mam dotaz ohledně centrálního zamykání u mondeo kombi r.v 05-při zamčení centrálním ovladačem mi nejdou zamknout pravé zadní dveře-ostaní jsou uzamčené??nevíte kde by mohl být háček-auto mam 2měsíce.díky moc Lada
ford mondeo kombi r.v 2005/11 viva X
- - V6 -
- Zkušený
Re: centrální zamykání
Smazaná zbytečná citace.Kóťa
To se nás ptáš jestli jsou zamčené?? To by jsi měl vědět ty
Předpokládej problém v kabeláži do oněch dveří, nebo vadnej motorek nebo tak něco, pojistka pro každé dveře tam určitě nebude. Pokud ostatní fungují OK tak bude potíž v těch dveřích. Rozdělat tapec, projít konektory, káble a případně otestovat motorek natvrdo, ale nevim jak to máte řešený, ale nějak tak bych postupoval u svého...
To se nás ptáš jestli jsou zamčené?? To by jsi měl vědět ty

Mondeo V6 r.v. 98 5dv.Ghia zelen metal, STkit, 17" alu + 215/45/17 předek, 225/45/17 zadek, podvozek -35mm

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ahojky známej ze zlína má ten samý problém, jen to má stížený počasím, když je teplo a sucho vše funguje správně a když je vlhčeji jedny dveře prostě nezamknou, jemu levé zadní a prý mu řekli v servisu, že je to nějaký vadný microspínač v zámku, ale víc nevím, třeba někdo poradí 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
-
- Nováček
Díky za info,já osobně se do toho pouštět raději nebudu-nemam ten správný talent,ale jsem zvědav co mi nato řekne dotýčný opravář-ale celkem mne to zarazilo,zjistil jsem to náhodou,že se nezamykají-u ostatních není problém-vždy zamčené 

ford mondeo kombi r.v 2005/11 viva X
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Máme MkI a při zamykání a odemykání klíčem ručně(v DO chybí klíč
) tak je vše ok , ale pokud chci zamykat nebo odemykat z dveří u spolujezdce tak zamknu/odemknu jen ty jedny u spolujezdce a je to dost otravný...stejnej problém je i zevnitř, ale pokud zase zamykám od řidiče fungují všechny v pohodě...kde může bejt problém? v knížce jak na to nic nebylo a tady sem to projel v rychlovce a ničeho sem si nevšimnul...poradí někdo?

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ale to ti pak pujde jen otevírání na dálku a startovat budeš muset tím starým ne? takže budeš muset tahat dva klíče..?? mám totiž ještě jeden fní klíč na DO z předešlého mondea a kdybych naprogramoval DO tak stejně je ten klíč jinej a ručně s ním auto neodemknu ani nenastartuju...bo se pletu?- V6 - píše:Já to taky teď zamikám klíčkem, páč mi nechce fachat dálka, řeším a sháním nové mkrotlačítko ale zatím bez úspěchu, až se nasejřím tak koupím novej klíč s dálkou na vrakáči a nakóduju na moje auto.

- Rumcajs1
- Test driver
Nevím teda jak u MKI, ale u MKIII je to normální, teda alespoň u mého MKIIIMonďák píše:Máme MkI a při zamykání a odemykání klíčem ručně(v DO chybí klíč) tak je vše ok , ale pokud chci zamykat nebo odemykat z dveří u spolujezdce tak zamknu/odemknu jen ty jedny u spolujezdce
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no předtím sme měli taky MkI ale V6 v plný palbě a tam to šlo v poho na obou stranách...tohle je sice taky Ghia ale né tolik vybavená,tak je možný že to tam teda neni ikdyž je to divný a celkem dost mi to vadí 

- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no, ja myslim ze to je normalne... maju to tak aj ine znacky... napr. renault. ten to mal dokonca tak ze klucom sa nedal central odomknut vobec, iba odomykane dvere, central len na dialku siel... a mne pride vcelku logicke ze central funguje len na soferovych dverach....
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no mě to právě dost štve a jak řikám na předešlém sme to měli tak sem chtěl vědět jestli to má cenu dávat do fordu pač sám sem na tom nic nenašel...
-
Nevím jestli už nejdu s křížkem po funuse (diskuze je již celkem stará), ale přesto, tady jsou mé zkušenosti s fordím centrálem.
Popis se týká mondea MKII 99 kombi, ale zámky jsou myslím pořád stejné (alespoň z větší části), tak by to snad mohlo platit i pro ostatní
To, že nefunguje zamykání/odemykání u některých dveří může mít více příčin
-pokud u některých dveří nefunguje ani zamykání ani odemykání, může být přerušen kabel někde na cestě k řídící jednotce centrálu nebo může být spálený servomotorek, popř. závada v řídící jednotce centrálu. Kde je problém, zjistíte tak, že celý zámek demontujete, odpojíte od přívodního kabelu a zapojíte místo jiného, funkčního zámku.
Pokud v druhých dveřích nefunguje, je spálený motorek.
Pokud funguje, je problém v kabeláží nebo v řídící jednotce centrálu. Pravděpodobnější je ta kabeláž.
Nebo místo připojování do jiných dveří můžete proměřit konektor na přívodním kabelu. Při aktivaci centrálu by na něm mělo být napětí.
-pokud např. funguje zamykání a odemykání ne, je možné, že jsou mechanické součásti zatuhlé a servomotorek je nepřetlačí. V jednom směru (tuším při odemykání) stačí vyvinout menší sílu, kterou motorek ještě zvládne.
-někdo tu popisoval problém, že když chce zamknout, serva "zabzučí", ale nic se nestane. To bych viděl též v zatuhlosti mechanismu zámku u řidiče popř. i u spolujezdce. Tam se totiž nachází servomotorky které umožňují i mechanické ovládání centrálu (přes kličku).
-to jestli vám má fungovat centrál i od řidiče poznáte podle toho, kolik kabelů vede od zámku. Pokud je kabel dvoužilový, mechanické ovládání centrálu fungovat nebude. Pokud je pětižilový (tak je to u univerzálních centrálů, nejsem si jistý zda ford má přesně 5 žil, ale bude jich tam prostě víc než na ostatních dveřích), mechanické ovládání centrálu fungovat bude. Bude se to lišit od výbavy.
To že jde odemykání/zamykání ztuha, je většinou způsobeno opět zatuhlostí mechanismu. Stačí ho demontovat, pořádně vyčistit a na příslušných místech promáznout. Dělal jsem to tak u kufru, který už nešel otevřít vůbec a zase šlape jak hodinky.
také se mi stávalo, že se mi auto při jízdě samo zamykalo, bohužel jsem nepřišel na to v čem je problém. Nejspíš v nějakém spínači ve dveřích u řidiče, protože po odpojení tohoto zámku se to již nestávalo.
Taky čím větší byla zima tím hůř centrál fungoval (měl zpoždění)
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem za cca 800,- koupil uni centrál s dálkou a je po problémech
) Fordí centrál je trochu jiný než ostatní, takže montáž byla pěknej porod, ale za ty peníze a fungující centrál to stojí.
jinak pokud budete dveře rozmontovávat a sundáte tapec, tak na dveřích je ještě nalepen jakýsi tvrzený molitan či co. Je tam přilepen takvou asfaltovou hmotou, jde to spatně odtrhnout (roztrháte si ten molitan). Mě se osvědčilo to trochu odchlípnout a opatrně odřezávat ostrým lámacím nožíkem. Až to tam budete dávat zpět, můžete to nahřát horkovzdušnou pistolí, lépe se to pak chytí.
Dneska se mi snažil někdo auto vykrást (nebo ukrást...i když kdo by kradl staré auto....) a zničil mi celý zámek u řidiče. Takže mám opět pro zábavu postaráno. Kdyby někoho zajímalo, jak postupovat při zničeném zámku, napíšu....
Mějte se a ať vám to zamyká
Popis se týká mondea MKII 99 kombi, ale zámky jsou myslím pořád stejné (alespoň z větší části), tak by to snad mohlo platit i pro ostatní
To, že nefunguje zamykání/odemykání u některých dveří může mít více příčin
-pokud u některých dveří nefunguje ani zamykání ani odemykání, může být přerušen kabel někde na cestě k řídící jednotce centrálu nebo může být spálený servomotorek, popř. závada v řídící jednotce centrálu. Kde je problém, zjistíte tak, že celý zámek demontujete, odpojíte od přívodního kabelu a zapojíte místo jiného, funkčního zámku.
Pokud v druhých dveřích nefunguje, je spálený motorek.
Pokud funguje, je problém v kabeláží nebo v řídící jednotce centrálu. Pravděpodobnější je ta kabeláž.
Nebo místo připojování do jiných dveří můžete proměřit konektor na přívodním kabelu. Při aktivaci centrálu by na něm mělo být napětí.
-pokud např. funguje zamykání a odemykání ne, je možné, že jsou mechanické součásti zatuhlé a servomotorek je nepřetlačí. V jednom směru (tuším při odemykání) stačí vyvinout menší sílu, kterou motorek ještě zvládne.
-někdo tu popisoval problém, že když chce zamknout, serva "zabzučí", ale nic se nestane. To bych viděl též v zatuhlosti mechanismu zámku u řidiče popř. i u spolujezdce. Tam se totiž nachází servomotorky které umožňují i mechanické ovládání centrálu (přes kličku).
-to jestli vám má fungovat centrál i od řidiče poznáte podle toho, kolik kabelů vede od zámku. Pokud je kabel dvoužilový, mechanické ovládání centrálu fungovat nebude. Pokud je pětižilový (tak je to u univerzálních centrálů, nejsem si jistý zda ford má přesně 5 žil, ale bude jich tam prostě víc než na ostatních dveřích), mechanické ovládání centrálu fungovat bude. Bude se to lišit od výbavy.
To že jde odemykání/zamykání ztuha, je většinou způsobeno opět zatuhlostí mechanismu. Stačí ho demontovat, pořádně vyčistit a na příslušných místech promáznout. Dělal jsem to tak u kufru, který už nešel otevřít vůbec a zase šlape jak hodinky.
také se mi stávalo, že se mi auto při jízdě samo zamykalo, bohužel jsem nepřišel na to v čem je problém. Nejspíš v nějakém spínači ve dveřích u řidiče, protože po odpojení tohoto zámku se to již nestávalo.
Taky čím větší byla zima tím hůř centrál fungoval (měl zpoždění)
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem za cca 800,- koupil uni centrál s dálkou a je po problémech

jinak pokud budete dveře rozmontovávat a sundáte tapec, tak na dveřích je ještě nalepen jakýsi tvrzený molitan či co. Je tam přilepen takvou asfaltovou hmotou, jde to spatně odtrhnout (roztrháte si ten molitan). Mě se osvědčilo to trochu odchlípnout a opatrně odřezávat ostrým lámacím nožíkem. Až to tam budete dávat zpět, můžete to nahřát horkovzdušnou pistolí, lépe se to pak chytí.
Dneska se mi snažil někdo auto vykrást (nebo ukrást...i když kdo by kradl staré auto....) a zničil mi celý zámek u řidiče. Takže mám opět pro zábavu postaráno. Kdyby někoho zajímalo, jak postupovat při zničeném zámku, napíšu....
Mějte se a ať vám to zamyká