Takze moj rocny test sa blizi ku koncu.zirafak píše:Od vcera testujem v mojom aute PHILIPS NIGHT GUIDE H7R DOUBLE LIFETIME ziarovky.
Vyrobca garantuje 900 hodin svietenia/vraj dvojnasobok,ako u predchodcu/Staviam sa k tomu zatial dost skepticky,ale testujem,takze uvidim.Cena za par cca 900 skk je sialena,ale co clovek nespravi pre lepsie svetlo,ked uz niesu xenony![]()
![]()
Co sa svitivosti tyka,tak som vcera vecer asi 30 minut vecer testoval a dnes rano pocas tmy opät.Mam skusenost s Philips Vision + a Osram Silverstar.Neboli zle/samozrejme,ked odhliadnem od nedostatocnej zivotnosti cca 6 mesiacov/ a ceny,ktora bola u Philipsu nejakych 500 skk/ks a Osramu 375 skk/ks.
Tieto PNGDL skutocne svietia,tak ako si predstavujem.S vysledkom,o ktorom basnila reklama som ozaj spokojny.Svetlo v jednotlivych zonach je skutocne take excelentne,ako popisuju a po dlhej dobe je opät jazda v noci ovela prijemnejsia.Ziadne zbytocne pouzivanie dialkovych nieje potrebne.Uvidim este spravanie za dazda,snehu a hmly a skusenosti urcite doplnim.Ak bude aj zivotnost taka vyborna,ako garantovane osvetlenie jednotlivych zon,investicia 900 skk za rok budu urcite dobre investovane peniazky.
a trochu popisnej teorie
Výhody: kombinuje rozne druhy svetla, ktoré riadeným sposobom sú usmernené do troch roznych pásem (bezpečnostná technológia 3 v 1)
Bezpečnostné pásmo: poskytuje maximálne osvetlanie- aýž o 50% viac svetla a o 10 až 20 metrov dlhší tok svetla
Informačné pásmo: studeno namodralé biele svetlo vychádza z vlákna, ktoré je čiastočne odrážané pokovovaním a osvetluje pravú stanu cesty a priestor před autom.
Pásmo komfortu: vľúdne biele svetlo poskytuje väčší zrakový komfort a zvyšuje pozornosť vodiča. Vďaka interferenčnému pokovovaniu jednej strany žiarovka produkuje slabší biely svetelný kužel vľavo a to je príjemnejšie aj pre protiidúcich vodičov
Použitie: ucelená starostlivosť o bezpečnosť cestnej premávky v nočných hodinách
Vlastnosti: zvyšuje viditeľnosť vozovky a uľahčuje rýchlejšie odhalenie prekážky, alebo dopravného značenia
Žiarovky sú dostupné v typoch: H1, H4, H7S- pre projekčné reflektory, H7R- pre reflexné reflektory
Iba doplnim,ze usmernenie svetla do zon a jeho farba skutocne zodpoveda popisu,z coho som skutocne prekvapeny.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti