Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!

Odpovědět
spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!

Příspěvek od spachal » 26.10.2010 16:35

Na UK eBay to je tak levne, ze jsem radeji koupil, nez shanel a ohybal drat ;]] ..
ford_removal_tool.jpg
(8.04 KiB) Staženo 263 x
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 27.10.2010 14:54

Tak to jo. Ale kdyz ma nekdo doma svarecku neni treba kupovat nic.
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 27.10.2010 18:12

Nez to zapnes, nez to naohejbas, nez vybrousis konce .. muj cas je drazsi, nez tu libru a pul i s dopravou :]
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

jawun
Nováček
Nováček

Příspěvek od jawun » 01.11.2010 18:05

ohnul jsem obyčejny draty z jizdního kola a šlo to taky, celkem 5 minut práce, žádný broušení :D a 0,-Kč. Mám dotaz, objednal jsem si rádio

http://www.ahifi.cz/autoradia/autoradio ... 220ub.html

a k tomu na tomto fóru preferovanou plastovou redukci 2DIN->1DIN

http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store ... radia.html

Chci se zeptat, ještě než mi to příjde, co se týče instalace, plastový rámeček nemá podle fotek žádné úchyty nebo díry na šroubky. Jakým způsobem se rámeček uchytí do palubky auta? A taky, jak se pak do tohoto rámečku uchytí samotné rádio, jelikož na rámečku nevidím žádné "konzole" nebo něco podobného, do čeho by se rádio zavěsilo a uchytilo. Ptám se raději předem, abych něco neulámal atak... Díkdy za odpověď.

malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malond » 01.11.2010 20:43

Ahoj, neboj se toho, normalne zasunes plastovej ramecek s kastlikem do palubky (on se zacvakne), do toho nacpes ten kovovej ramecek, co dostanes k radiu, zapojis vsechny kabely a zasunes radio. Nic vic a drzi to :)

jawun
Nováček
Nováček

Příspěvek od jawun » 02.11.2010 00:19

malond píše:Ahoj, neboj se toho, normalne zasunes plastovej ramecek s kastlikem do palubky (on se zacvakne), do toho nacpes ten kovovej ramecek, co dostanes k radiu, zapojis vsechny kabely a zasunes radio. Nic vic a drzi to :)
Příjde mi, že ten plast toho moc nevydrží... tak aby to pak při jízdě nějak nemlátilo nebo něco. Teď jsem asi po 3 hodinách dočetl toto vlákno a nikdo si na rámeček a uchycení rádia, tak to bude asi ok...

To Vitacz - Co se týče ovládání pod volant, je to balík, byl bych schopen si ho zbastlit sam, kdyby byl kloudnej návod, schemata atd... SiebenCZ rozjel téma http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 85&t=17615 ale bohužel téma se nedostalo do fáze, podle který bych byl schopen redukci sestavit.

Jináč rádio http://www.ahifi.cz/autoradia/autoradio ... 220ub.html již doma. Ještě musím počkat na redukce a pak se na to vrhnu. Rádio jsem nakonec pořídil za krásných 1990,-Kč, takže výzva pro mnohé jako jsem já, kteří nechtějí za upgrade audia utrácet mnoho vaty. Co jsem se dočetl na různách diskusích, tak tento typ (ve své značce nízká řada) hraje srovnatelně s vyššími typy jako je 4000 a 6000. Nižší řady značky Pioneer jsou dle tvrzení mnohých pouze ochuzeny o funkce, možností displeje aj., ale kvalita zvuku je srovnatelná s dražšími typy této značky... Neplatí tedy, že nízká cena znamená nízká kvalita. Až rádio rozjedu, napíšu recenzi.

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 02.11.2010 08:56

To jawun Když napíše recenzi bude to super, už dlouhu tu nikdo nic nenapsal :wink:

co se týče té redukce tak nevím jestli půjde zbastlit. Určitě to není nic jednoduchého. Záleží co je v tom modulu mezi Ford konektorem a tím jackem co jde do oem rádia. Kdyby to někdo rozebral? :P tak by jsme možná byli moudřejší. Taky jsem se po tom pídil, ale schéma jsem nikde nezískal. Ale určitě někde bude.
ObrázekObrázek

jawun
Nováček
Nováček

Příspěvek od jawun » 02.11.2010 09:08

vitacz píše: co se týče té redukce tak nevím jestli půjde zbastlit. Určitě to není nic jednoduchého. Záleží co je v tom modulu mezi Ford konektorem a tím jackem co jde do oem rádia. Kdyby to někdo rozebral? :P tak by jsme možná byli moudřejší. Taky jsem se po tom pídil, ale schéma jsem nikde nezískal. Ale určitě někde bude.
no někdo tu psal o redukci FOFO-> SONY a vyfotil jednu stránku návodu k té rodukce, kde se psalo, že je kompatiblní s rádiem SONY a PIO. Takže předpokládám, že redukce budou pro oba typy radia stejné... No, do vlákna s tou stavbou redukce už rok nikdo nic nepsal, tak je to asi pasé :-(

jawun
Nováček
Nováček

Příspěvek od jawun » 02.11.2010 20:51

Pro ty, kteří se chystají vytahovat origo rádio z FOFO1, jsem pořídil pár snímečků a polopatické vysvětlení, které by mohlo pomoct, nebo alespoň zkrátit trápení :)

takže asi takhle vypadá mechanismus, který drží rádio zamknuté v palubce -> černý napružený plech, který se opírá zevnitř o palubku.
P1040382.JPG
pro demontáž si stačí udělat 2 U dráty, z pevného drátu (já použil dráty z jízdního kola, ale někteří tu uváděli například svářecí dráty). Každý tento U drát zastrčíte do dírek po straně rádia, cca 2 cm. V mém případě (při použití drátů z kola) jsem dráty zasunul pouze tak, dokud to šlo lehce, bez síly. Dráty lze mírnou silou zastrčit i dále, ale v tomto případě to nefunguje. Poté stačí dráty (Učka) tlačit od sebe (podle obrázku níže jde o to, aby ten černý napružený plech byl stlačen směrem k tělu rádia). Poté stačí rádio vytáhnout. To jsem provedl uchopením rádia pomocí otvoru kazetové mechaniky. Nevím, zda by to šlo i v případě, pokud by rádio mělo CD přehrávač.
P1040383.JPG
P1040384.JPG
Pokud jste líní jako já a nechcete objednávat a platit za origo vytahováky, tak doufám, že Vám tento návod pomůže. :)

jawun
Nováček
Nováček

Příspěvek od jawun » 09.11.2010 17:12

Takže i já bych si dovolil napsat recenzi ke svému novému rádiu PIONEER DEH-2220UB
- 4x50W MOSFET, čelní vstup USB,čelní vstup AUX , ASR, D4Q RDS, CD-R/RW, MP3/WMA/WAV, CD/MP3 text, 1xRCA výstup , otočný regulátor hlasitosti, vstup pro kabelové DO z volantu, telefon MUTE, EEQ ekvalizér, 24 stanic
Výkon: 4 x 50 Watt
CD/MP3: ANO
USB: ANO
AUX: ANO
DVD: NE
Bluetooth: NE
Počet RCA výstupů: 1 pár
Možnost přímého přip. iPodu: NE
Podsvícení tlačítek: zelené
Display (barva, grafika): bílý
Odnímatelný čelní panel: ANO
Dálk. ovládání v ceně: NE
2220UB-Front.JPG
2220UB-Back.JPG
InCar.JPG
Ford-ISO.JPG
ISO-DIN.JPG
ISO-DIN.JPG (4.98 KiB) Zobrazeno 6704 x
Asi jako každý v tomto vlákně jsem zatoužil po upgrade audia. Šlo mi hlavně o to, abych mohl na rádiu poslouchat i něco jiného než tuner, jelikož moje bývalé origo 5000 umělo navíc přehrávat pouze kazety a v dnešní době... :D Nejprve jsem tuto situaci řešil trensmiterem. Vyřešilo to můj problém, mohl jsem poslouchat mp3 z Flashdisku, ale zvuk stál za prd. Hromada šumu, rušení apod... Během poslechu jsem spíše ladil volné frekvence než si "užíval" plochého sudového zvuku bez basů a výšek :D

Došla mi trpělovot a i přes moji finančí krizi jsem se se rozhodl pořídil rádio nové a vybral si přávě toto. Měl jsem obavy, že nízká třída rádia a tedy i pořizovací cena (1990,-Kč) se odrazí od kvality, ale z různých diskusí vyšlo najevo, že kvalita zvuku mezi různými třídami rádia Pioneer je k nerozeznání. Liší se pouze funkcemi, nastaveními a pod... Proto jsem neváhal a objednal.

V balení je rádio s kovovým výsuvným rámečkem, odnímatelný čelní panel, pouzdro na panel, redukce Pioneer-ISO, plechové vytahováky a návod (včetně českého). K rádiu jsem samozřejmě objednal plastový rámeček s přihrádkou (cca 290,-Kč bez poštovného) redukci FORD-ISO (99,-Kč bez poštovného) a redukci na anténu ISO-DIN (25,-Kč bez poštovného). Vhledem k nekonečné debatě o tom, které redukce jsou ty správné, jsem je vyfotil (4. a 5. obrázek).

Zapojení velmi snadné, vytáhnout staré rádio, jak jsem popisoval v minulém příspěvku, poté plechový rámeček rádia nasunout do plastového rámečku. Tento následně zasunout a zacvaknout do palubky vozu. Poté stačí zapojit všechny kabely (konektor od ovládní pod volantem mi zůstalo volné, neboť mě je líto dát 1.300,-Kč za redukci. Uvidíme, postupem času mě to začne vadit a pořídim si jí, ale spíš si dřív zvyknu na klasické ovládání:-)). Poté stačí kabely nacpat do palubky a rádio zacvaknout do rámečku.

První dojem. Rádio má zelené podsvícení tlačítek a bílý text na displeji. Ve dne je dobře vidět, tlačítka svítí lehce, takže při úplné tmě neřuší. Ovládání velmi jednoduché. Vzhledem k tomu, že jsem po obdržení rádia ještě týden čekal na redukce, přečetl jsem si návod předem ale i bez přečtení se dá ovládat intuitivně. Tuner a signál bych mohl srovnat s origo rádiem. Lazení velmi jednoduché buď mačkaním talčítka po 0,05 MHz, nebo podržením autovyhledávní. Uložení stanic jednoduchým podžením tlačítka 1-6.

Ovládání přehrávání přes USB taky jednoduché. Po zastrení USB klíče se rádio samo přepne do módu USB přehrávání. Velmi jednoduše funguje listování ve složkách s hudbou přes otočný ovladač (M.C.). Samozřejmostí je hromada fukncí, jako náhodné přehrávání všech mp3, nebo jen ve složce, dále opakování atd...

jediné co mi trochu vadí je, že pokud si písničku vyberu přes menu ve stromu složek, tak pro další výběr jiné písničky ve stejné složce se musím znova prokousat stromem složek od základního adresáře. Z toho vyplívá, že nejlepší je mít na flashce co nejmíň vrstev složek. Ale to je jen můj názor. (člověk pak dlouho listuje a nesleduje jízdu :-D).

Obdobně funguje i přehrávání přes AUX vstup a MP3 z CD.
Co se týče zvuku. Je tam několik přednastavených equalizerů, ale já mám aktivní vlastní, kde se zvlášť nastavují basy, středy a výšky v rozmezí -6 až +6. Potom stojí za zmínku funkce Loudnes, což funguje, tak že při sniživání hlasitosti rádio samo přidává výšky a basy a naopak. Tato funkce jde zapnout na Low a High. Při přepnutí do Low se síla basů a výšek zdvojnásobí. (Při High repráčky nestíhají :-D). V porovnáním s origo rádiem je to úplně jiná kapitola. Nevěřil jsem, co origo Ford repra dokážou. Zvuk čistý, nezkreslený. Staré rádio umělo sice také pěkně zabasovat, ale při vyšší hlasitosti byl zvuk zkreslený. U Pio se dá dosáhnout o mnoho vyšší hlasitosti bez zkreslení. Mohu tvrdit, že z repra se ozvou nižší frekvence, které u origa rádia nezaněly a nadruhou stranu výšky čisté a jasné. Staré rádio hrálo spíše středově, u Pia stačí středy náležitě ztlumit a je to. Eq mam nastaveny +2 bass, 0 Mid a +3 Treble. Rádio můžu dát maximálně na 1/2 výkonu, aby byl zvuk nezkreslený, ale i tak hraje velmi nahlas.

Rádio má 1 pár RCA výstupů, takže příprava na sub do kufru... až budou peníze :D

Na mnoha diskusích se objevilo, že rádio má nešikovně malá tlačítka, ale dle mého názoru v pohodě, rádio se dá ovládat po hmatu, takže žádný nekonečný sledování panelu a tím ohrožení při jízdě :D.

Závěrem bych to zhrnul. Celá recenze je především chvála. Mimo (pro mě) malé nevýhody, kterou jsem popisoval výše bych ještě uvedl, že se neposunuje text na displeji, což znamená, že pokud je dlouhý název složky, interpreta, nebo písničky, zobrazí se jen začátek. Je to škoda. Systém rozezná, co je u písničky interpret a co je název, ale při přepínání písniček tlačítky Next - Previous se zobrazí název MP3, takže např. místo "Komunální odpad - Děvka" se zobrazí jen "Komunální odp". A ještě bych dodal, že Rádio nezobrazí české znaky, takže ve finale to vypadá takto: "Komun l odp"
Tyhle nevýhody jsou však zanedbatelný proti ostatním výhodám... :D

Takže mohu dodat pouze to, že za cca 2.500,-Kč jsem nad míru spokojen !!! Mohu vřele doporučit.

Vlast1k
Test driver
Test driver

Příspěvek od Vlast1k » 09.11.2010 17:57

Pěkná recenze :palec_nahoru:

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 10.11.2010 22:47

:bravo22: :palec_nahoru:
ObrázekObrázek

jawun
Nováček
Nováček

Příspěvek od jawun » 11.11.2010 20:37

napiste zewloj, at to hodi na zacatek do seznamu :D

BlueShark
Nováček
Nováček

Příspěvek od BlueShark » 29.11.2010 16:35

Zdravím.
Chtěl bych poděkovat Jawun za výbornou recenzi na autorádio PIONEER DEH-2220UB.
Na základě této recenze jsem se toto autorádio rozhodl pořídit. Instalaci jsem přenechal autoelektrikáři.
Ovládání pod volantem spolupracuje s radiem bezproblémů. Hudebně vcelku kvalitní. Můj 16 gb flash disk toto rádio
zpracovává bez chyby...
Jak již zmínil Jawun, je to opravdu hodně muziky za málo peněz.
Ještě jednou dík. Recenze pomohla...
Ford Focus, combi, 1.8 tddi, 2004, ink blue
Obrázek

Borja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Borja » 07.12.2010 20:45

Tak jsem hned z kraje docela rozčarovanej. Mám rádio z dřívějšího vozu PIO DEH55BT nebo tak nějak a protože jsem chtěl místo 6000CD dát tohle tak jsem objednal propojky kabelů, zatím nepřišly. A hlavně plastový rámeček s kastlíkem od "autorádio prodejce.cz" , no dnes přišel... s poštovným 450,-Kč.
Ale je jen 8 až 9 cm hlubokej a CD z něj trčí 4 cm před rádio. Myslel jsem že tam zapadnou celý a teď tohle. Jak to máte vy. Taky tak mělký? Nebo jsem dostal něco jiného. Tohle je tak na audio kazetu.
Ford FOCUS 1.8 TDCi 85KW/115 Hp, 9/2002, 5rychl. manuál - MTX75, Hatchback/5, Trend Silver Vitrum

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“