Vnitřní osvětlení
-
- Zkušený
Re: Vnitřní osvětlení
Nepovažoval jsem to za důležité,-ledky byly po 7 hod.svícení vlahé.Přesnou teplotu nevím,tipuju tak do 40 C.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
- C-Maxis
- Zkušený
Zkusebne jsem doma ten obyc. pasek pripojil na adapter 12V, ktery po zatizeni tim paskem daval zhruba 16,5 V. LED znatelne hreji, ale tezko posoudit, jestli je to uz moc. V aute by sit nemela davat pres 14V, coz pro sebe prohlasuji za vyhovujici. Opatrnejsi monteri mohou pridat bud rezistor 3 az 5 R(ohmu) 1-5W. Nebo se da pouzit 1 obyc dioda 1N4007, ktera jednak srazi napeti zhruba o 1V a druhak poslouzi jako ochrana proti prepolovani.
Pravda je, ze ten obych. LED pasek se chladi lepe, nez ten zality.
Podle vyrobce a prodejce tech pasku se treba v domacnosti maji montovat jeste na Al profil, ktery je chladic. Nutne to ale neni. Spis jde o ochranu proti reklamacim a druhak asi i o byznys s prodejem tech profilu.
Pravda je, ze ten obych. LED pasek se chladi lepe, nez ten zality.
Podle vyrobce a prodejce tech pasku se treba v domacnosti maji montovat jeste na Al profil, ktery je chladic. Nutne to ale neni. Spis jde o ochranu proti reklamacim a druhak asi i o byznys s prodejem tech profilu.
- C-Maxis
- Zkušený
Zality LED pasek 45cm jsem zespoda prilepil na "roletku". C-max nema roletku, ale to neva. Moc se mi do lepeni nechtelo, protoze uz bude obtizne pripadne zmenit pozici (lepi se to na chlupaty povrch), ale "prisiti" se nepovedlo, protoze material krytu kufru je moc tvrdy a neslo to propichnout ani pomoci klesti. Nerad totiz neco pridavam do auta, aniz by se to dalo odstranit beze stop. Kvuli obcasnemi sundavani krytu jsem pouzil konektor na pripojeni ventilatoru na MB v PC. Do oblozeni kufru jsem diru nevrtal a jen jsem to protahl do prave schranky a odtud k orig. svetlu. Tam jsem oholil vodice a pripajel kablik k LCD pasku.
Hl. ten konektor zatim vypada silene, protoze jsem nemel spravnou velikost (malost) smrstitelne buzirky a je to jen "docasne", nez to trochu zkraslim. Tahat to nejak za oblozenim kufru se mi nechce, ten plast se mi fakt nechce sundavat.
Napojeno bez rezistoru a bez diody. Pasek by v pohode stacil i polovicni, treba 10 a 10 cm tak 40 cm od sebe.
Ted to osvetluje i prostor za autem, ale zhruba 70cm primo u auta osvetlene neni. Jak jsem na to koukal, tak by to slo dat i na dvere, aby po otevreni kufru pasek osvetloval silnici primo za autem.
Jen to na tech dverich zevnitr bude trochu nachylne na poskozeni od veci v kufru.
EDIT: koukam, ze Irfan mi pri zmensovani fotek vlozil nejake nesmyslne datumy.
12:9-7
Hl. ten konektor zatim vypada silene, protoze jsem nemel spravnou velikost (malost) smrstitelne buzirky a je to jen "docasne", nez to trochu zkraslim. Tahat to nejak za oblozenim kufru se mi nechce, ten plast se mi fakt nechce sundavat.
Napojeno bez rezistoru a bez diody. Pasek by v pohode stacil i polovicni, treba 10 a 10 cm tak 40 cm od sebe.
Ted to osvetluje i prostor za autem, ale zhruba 70cm primo u auta osvetlene neni. Jak jsem na to koukal, tak by to slo dat i na dvere, aby po otevreni kufru pasek osvetloval silnici primo za autem.
Jen to na tech dverich zevnitr bude trochu nachylne na poskozeni od veci v kufru.
EDIT: koukam, ze Irfan mi pri zmensovani fotek vlozil nejake nesmyslne datumy.
12:9-7
- C-Maxis
- Zkušený
Kdyby to nekdo chtel davat taky na roletku, ale bez konektoru, tak doporucuji se podivat na tuto inspiraci:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 77#p408777 by Quickie : " ... kable k tej pevnej časti (tapec blatnika) som tahal od stropného svetla v kufri. stači vyvrtat do tapecu male dierky, len tolko co sa prepchaju kable, na konce nacínovat medené pliešky a silnou obojstrannou paskou prilepit. tak isto je to aj na roletke."
Na C-maxe to uplne stejne nejde, ale to neva.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 77#p408777 by Quickie : " ... kable k tej pevnej časti (tapec blatnika) som tahal od stropného svetla v kufri. stači vyvrtat do tapecu male dierky, len tolko co sa prepchaju kable, na konce nacínovat medené pliešky a silnou obojstrannou paskou prilepit. tak isto je to aj na roletke."
Na C-maxe to uplne stejne nejde, ale to neva.
- C-Maxis
- Zkušený
Myslim, ze jsem se zminoval o "zodolneni" nezaliteho pasku. Koupil jsem v Hornbachu hadicku za cca 19kc/m. Pasek se do ni da relativne snadno strcit. Celkove je to tlustsi, nez origo zality pasek, ale treba do dilny nad stul to bude dobre. Pasek se v hadicce trochu hybe, neni to uplne natesno.
Hadicku jsem nahral nad plynem a jde dobre neprodysne zatavit. Ale asi by byla lepsi horkovzdusna pistole, protoze po ohrivani nad plynem se vnitrek trochu zapari a vlhkost by se nemela jak dostat ven. Nebo tavna pistole/silikon.
Hadicku jsem nahral nad plynem a jde dobre neprodysne zatavit. Ale asi by byla lepsi horkovzdusna pistole, protoze po ohrivani nad plynem se vnitrek trochu zapari a vlhkost by se nemela jak dostat ven. Nebo tavna pistole/silikon.
- tromar
- Nováček
Chlopi. Dal som dole stropne svetielko a kukam, ze oranzovy kabel s modrym pasom je volny - nezapojeny. Je to napajanie pre tie dve malilinke oranzove ledky. Kam to ma byt zapojene...?
Ford Focus combi 2, 1,6TDCi 80kW 2005
- ZaQik
- Admin
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 85&t=23871tromar píše:Kam to ma byt zapojene...?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- tromar
- Nováček
- C-Maxis
- Zkušený
Tady mas 2 obrazky, trebe ti to k necemu bude.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 12#p467812
Je to k jinemu problemu, ale to neva. Z jine strany to nemam. Ale privodni kabely jsou tazeny origo, jen to tady moc videt neni. Kdyz tak puvodni nezmensene obrazky mam.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 12#p467812
Je to k jinemu problemu, ale to neva. Z jine strany to nemam. Ale privodni kabely jsou tazeny origo, jen to tady moc videt neni. Kdyz tak puvodni nezmensene obrazky mam.
- DFido
- Nováček
Jaký typ žarovek je na osvětlení nohou u řidiče a spolujezdce. Jak se dají vyndat mě se to nepovedlo a nikde jsem nepřečet typ a volty žárovky
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
DFido: je to popsáno ZDE.
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL
- DFido
- Nováček
To se tam musí tak složitě ja myslel že stačí vyndat žarovku ( vyšroubovat, vysunout) a ne rozbírat celou pojistkovou skřín. A špatně jsem se vyjadřil mě zajímá patice abych věděl jaký typ žárovky hledat na netu.
- C-Maxis
- Zkušený
Me zarazilo, ze se tam pise, jak se osvetli trochu i prostor u zadnich sedacek. Me teda ne a defacto mi to nedosviti ani k moji sedacce. Nekde v 1/2 prostoru pro nohy ridice je vyrazny pruh svetlo/ tma.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
DFido: Obvykle se tam dává žárovka celosklo W5W, nebo nižší dle libosti, což je ale popsáno i v odkazu v bodu 1) co jsem ti poslal. Žárovka se jen nasune, nijak se s ní nekroutí, závit nemá.
Vypadá takto:
http://www.e-light.cz/svitidla/1815/
C-Maxis: Dozadu pod nohy zadních cestujících mi to svítí, ale jen velmi málo. Co tam máš za žárovky?
Vypadá takto:
http://www.e-light.cz/svitidla/1815/
C-Maxis: Dozadu pod nohy zadních cestujících mi to svítí, ale jen velmi málo. Co tam máš za žárovky?
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
- C-Maxis
- Zkušený
Je tam ta sklenena. Ono to sviti relativne dost. Jenze u Maxe mam tu hranici svetlo /stin (terminator) dokonce uz nekde asi 10 cm od konce pedalu. Zhruba - pokud mam nohu na plynu, tak mam jeste osvetlenou patu, ale k sedacce to nedosviti. Zkusim udelat vecer foto. Je to fakt diune.