Tempomat
- Anduril
- Test driver
Re: Tempomat
Btw. Ten original kozeny volant neni moc hruby..klidne bych snesl i hrubsi, je to celkem tenke. Takze si myslim, ze bys ten potah dal v pohode.
Kolega to daval na kozeny volant v octavii a je to dobre.
- postak
- Test driver
No já vím, že ten kožený není moc hrubý, ale je určitě hrubší, než byl původně ten můj plastový.Anduril píše:Btw. Ten original kozeny volant neni moc hruby..klidne bych snesl i hrubsi, je to celkem tenke. Takze si myslim, ze bys ten potah dal v pohode.

Jak to je teď, je to akorát, proto si myslím, že by to bylo už moc, no i když ......
Případně by se dala použít ještě velikost B, nevím jak je to u něj s rozměry, ale pokud by nebyl ten potah velikosti B o moc větší než A, tak by se nemusel tak moc napínat.
Já dával na ten svůj plasťák velikost A a bylo to na knap, musel jsem hodně stahovat šňůrku a v některých místech, jako jsou v prostoru za 10 dvě takové ty plošky na palce, už to bylo moc a není úplně stažený k sobě, ale ničemu to nevadí.
viz zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 86&t=17897 můj starý a jeden z prvních příspěvku zde na foru

- postak
- Test driver
Ani nevím proč, ale když už jsem měl otevřené to vlákno "volant" které jsem založil, tak si ho přečetl, resp. jen ten začátek a musím se smát jako blázen

Já vůůůůl
, že prej, "Tímto prosím také nějakého admina, ať zruší téma "tempomat" které jsem si dovolil založit a nějak ztrácí smysl."
Skláním adminům velkou poklonu
že ho nesmazali, protože vlákno o tempomatu nabralo nečekaný rozkvět a doufám , že i díky němu, co nevidět rozjedu po dvou a půl letech od založení vlákna o tempomatu, tempomat také svém autě
Doufám, že budu skákat takhle vysoko

Já vůůůůl

Skláním adminům velkou poklonu

Doufám, že budu skákat takhle vysoko

- rudko.f
- Nováček
Caute, mohol by mi niekto presondovat moj stitok, ktory mam na GEMe?Taktiez chcem riesit tempomat. Inac v jednom vrakaci u nas ho maju za 70€. Neni to vela? Myslim si ze tempomat by mal ist povolit, lebo mam vo vybave vyhrievanie celne sklo a podla tabulky ktoru tu niekto umiestnil GEM ktory mal vyhrievanie mal aj tempomat
.
to postak, Giggo, Raada, samantus: Doplnam foto, podla vsetko sem dorobit tempomat pojde...

to postak, Giggo, Raada, samantus: Doplnam foto, podla vsetko sem dorobit tempomat pojde...
Naposledy upravil(a) rudko.f dne 15.05.2011 14:18, celkem upraveno 3 x.
- postak
- Test driver
Hele štítek GEMu je jedna věc, ale pokud seženu do konce tohoto týdne volant, tak se sám přesvědčím, zda jde rozchodit tempomat i na GEMu typu A.
Důležitější jsou pro tebe 2 věci. A to jestli máš osazeny piny v konektoru C103 a jestli jsou kabely přivedeny až pod volant.
Na tyhle 2 věci bych se zaměřil nejvíc
Zatím sám tápu a nebýt lidí zde na foru, hlavně ZaQika a posléze i Samantuse, tak nevím ani to, co vím
Důležitější jsou pro tebe 2 věci. A to jestli máš osazeny piny v konektoru C103 a jestli jsou kabely přivedeny až pod volant.
Na tyhle 2 věci bych se zaměřil nejvíc

Zatím sám tápu a nebýt lidí zde na foru, hlavně ZaQika a posléze i Samantuse, tak nevím ani to, co vím

- Giggo
- Zkušený
2 Postak Litr za hnusnej. To sou vyděrači !
Ten můj byl z aukra za 1000 a je jak novej.
S tou šířkou věnce plastovej vs. koženej mě nepřijde snad žádnej rozdíl (krom omaku). V podstatě Ti to můžu změřit nějakým provázkem. Tudíž si myslím, že ten koženej potah by se na to dal dát v pohodě, případně větší rozměr jak píšeš.
Do SZ Ti jdu poslat ten kontakt na týpka co prodával novej volant.
edit: Teď mě ještě napadlo. Co koupit čudlíky cena je cca 1200-1500 a jen je přidělat do volantu? I když to se vyplatí asi kupovat, jen kdybys věděl, že to skutečně povalí což?
2 rudko.f
O pár stránek dřív tu najdeš odemě vyfocenej obrázek, kde sou GEMy Ax, Bx, Cx, Dx a jejich podpora tempomatů. Dle této tabulky by měl tempomat podporovat pouze GEM Dx. Nicméně já třeba mám GEM CH (vyhřívání předního okna nemám, ale zase mám 4 okna v elektrice) a tempomat sem v pátek zprovoznil bez problémů. Takže tuto tabulku sem naprosto přestal pokládat za závaznou. Nejjednodužší způsob jak to asi jakš takž ověřit je podívat se na osezení pinů na GEMu. Gem je prostě obrovská záhada. Co jsem tu tak koumal hodně mu začal rozumět kolega ZaQik a i ten se přiznává, že tápe

Ten můj byl z aukra za 1000 a je jak novej.
S tou šířkou věnce plastovej vs. koženej mě nepřijde snad žádnej rozdíl (krom omaku). V podstatě Ti to můžu změřit nějakým provázkem. Tudíž si myslím, že ten koženej potah by se na to dal dát v pohodě, případně větší rozměr jak píšeš.
Do SZ Ti jdu poslat ten kontakt na týpka co prodával novej volant.
edit: Teď mě ještě napadlo. Co koupit čudlíky cena je cca 1200-1500 a jen je přidělat do volantu? I když to se vyplatí asi kupovat, jen kdybys věděl, že to skutečně povalí což?

2 rudko.f
O pár stránek dřív tu najdeš odemě vyfocenej obrázek, kde sou GEMy Ax, Bx, Cx, Dx a jejich podpora tempomatů. Dle této tabulky by měl tempomat podporovat pouze GEM Dx. Nicméně já třeba mám GEM CH (vyhřívání předního okna nemám, ale zase mám 4 okna v elektrice) a tempomat sem v pátek zprovoznil bez problémů. Takže tuto tabulku sem naprosto přestal pokládat za závaznou. Nejjednodužší způsob jak to asi jakš takž ověřit je podívat se na osezení pinů na GEMu. Gem je prostě obrovská záhada. Co jsem tu tak koumal hodně mu začal rozumět kolega ZaQik a i ten se přiznává, že tápe

Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
- postak
- Test driver
Hele podle mě je důležité mít kabely přivedené pod volat a na tom GEMu snad ani tak moc nezáleží, ale o tom se přesvědčím až budu mít volant, protože bez něj to přes IDS zprovoznit nejde.
Ale PCM jsem zprovoznil, tak doufám, že pokud osadím volant, tak to pojede.
Ale PCM jsem zprovoznil, tak doufám, že pokud osadím volant, tak to pojede.

- Samantus
- Junior
Po dlouhy dobe jsem tu
jak se Vam dari?
Postaku , jak si daleko? .-)

Martin
Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT

Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT
- postak
- Test driver
A můj spasitel je tadySamantus píše:Po dlouhy dobe jsem tujak se Vam dari?
Postaku , jak si daleko? .-)

Co myslíš Samantusi

- Giggo
- Zkušený
Samantus - Daří se dobře, mám tempomat svépomocí a juchám.
Postak - O víkendu když sem ho měl zaplej sem na Tebe myslel. Se nemůžu dočkat, skoro jako na svůj. Musí to vyjít
Jinak tempomat se v mém případě krom snížení strachu z pokut ve městě a na různejch 70tkách podepsal i na snížení spotřeby
Postak - O víkendu když sem ho měl zaplej sem na Tebe myslel. Se nemůžu dočkat, skoro jako na svůj. Musí to vyjít

Jinak tempomat se v mém případě krom snížení strachu z pokut ve městě a na různejch 70tkách podepsal i na snížení spotřeby

- postak
- Test driver
No tak dneska přišel volant, jenom co jsem přišel z práce, tak jsem se převlíknul a šel to hned namontit. Hned jsem jel do Fordu do servisu, abych to povolil a ejhle. Napíchli mě na IDS a to kde jsem se s IDSkou pohyboval před 10 dny, tak dnes se tam ne a ne dostat.
Nechápu to, prostě auto nekomunikovalo, jakoby se zasekl GEM nebo něco v tom stylu.
Jsem objednaný na středu, neměli na to moc času, přijel jsem před zavíračkou, takže si s tím pohrají, možná se bude přehrávat GEM, nevím

Jinak děkuji ZaQikovi za volant.
V pátek poslal, dnes dorazilo Českou poštou obyčejným balíkem. Žádná rychloslužba jako EMS nebo obchodní balík 

Nechápu to, prostě auto nekomunikovalo, jakoby se zasekl GEM nebo něco v tom stylu.

Jsem objednaný na středu, neměli na to moc času, přijel jsem před zavíračkou, takže si s tím pohrají, možná se bude přehrávat GEM, nevím

Jinak děkuji ZaQikovi za volant.

- postak
- Test driver
- postak
- Test driver
Tak po dnešní návštěvě servisu se tempomat nekoná.
Nevím jaký bude teď můj další postup, ale každopádně to zatím nevzdávám. Všechno mám, příprava je, volant s tlačítkama taky, tak vám nevím chlapci.
Mám v záloze ještě jednu variantu připravenou na zítra, ale uvidím, co z toho vyleze.
Nebyl jsem přítomen, takže to může být jedna z příčin, jak to udělali atd.
K situaci, která nastala v pondělí, kdy jsem navštívil servis Ford, napíchli mě na IDS a ta s mým autem nekomunikovala, jsem měl vážné podezření, že na vině je moje auto. Pletl jsem se.
Dneska jsem se ptal technika, jak to probíhalo, tak to prý připojili a vše jelo. Jejich dnešní vyjádření bylo, že dostali nějakou aktualizaci na ff3, kterou někdo chybně buď nainstaloval nebo něco v tomu stylu a proto byla IDSka nějaká zaseknutá
To si v pondělí nechali pro sebe a já byl vystresovaný, že je něco s autem.
Když si přemítám všechno zpětně, říkám si něco je špatně. Celé odpoledne nad tím samozřejmě přemýšlím a mi to vrtá hlavou. Když si přebírám situaci z odpoledne, kdy jsem měl volat jaký je stav a jestli se jim to podařilo zprovoznit, tak mi technik říkal, že přeprogramovali tu PCMku, ale nedošlo mi v tu chvíli, že přeprogramovaná byla vlastně už z minulé návštěvy. Takže chyba může být tady, jestli to hodili zase zpátky nebo já nevím.
Musím se tam zítra stavit a zeptat se na to ještě jednou. Co beru jako pozitivum, tak bylo to, že si nevzali ani korunu za minulou, ani dnešní návštěvu a kladný přístup k zákazníkovi. Fakt moc chtěli, ale nevím do jaké míry byli schopni
Mechanikovi jsem ale dal kilo do kapsy a technikovi taky. 

Nevím jaký bude teď můj další postup, ale každopádně to zatím nevzdávám. Všechno mám, příprava je, volant s tlačítkama taky, tak vám nevím chlapci.
Mám v záloze ještě jednu variantu připravenou na zítra, ale uvidím, co z toho vyleze.
Nebyl jsem přítomen, takže to může být jedna z příčin, jak to udělali atd.
K situaci, která nastala v pondělí, kdy jsem navštívil servis Ford, napíchli mě na IDS a ta s mým autem nekomunikovala, jsem měl vážné podezření, že na vině je moje auto. Pletl jsem se.

Když si přemítám všechno zpětně, říkám si něco je špatně. Celé odpoledne nad tím samozřejmě přemýšlím a mi to vrtá hlavou. Když si přebírám situaci z odpoledne, kdy jsem měl volat jaký je stav a jestli se jim to podařilo zprovoznit, tak mi technik říkal, že přeprogramovali tu PCMku, ale nedošlo mi v tu chvíli, že přeprogramovaná byla vlastně už z minulé návštěvy. Takže chyba může být tady, jestli to hodili zase zpátky nebo já nevím.
Musím se tam zítra stavit a zeptat se na to ještě jednou. Co beru jako pozitivum, tak bylo to, že si nevzali ani korunu za minulou, ani dnešní návštěvu a kladný přístup k zákazníkovi. Fakt moc chtěli, ale nevím do jaké míry byli schopni

- Cowley
- Zkušený
hrome, tady uz to vypada jak na nejakym warez foru...nezapomel si nahrat crack? 

- Giggo
- Zkušený
Postak Sakra sem to četl jak napínavej román. Určitě by to chtělo bejt u toho a pokud to nevyjde tím defaultním způsobem, tak by to chtělo použít ten druhej co sem tu házel tj. přeprogramovat to celý. Není sice tak košér, ale pro případ nouze by fungovat měl.
Přístup servisu určitě dobrej. Sou to hodný kluci a člověka to potěší. Stejně tak tvůj přístup, přestože nic nechcou je dokážeš ocenit
Já když sem byl ještě v nejistotách (žil sem s tím, že na CH to prostě nepude), sháněl sem někoho s stejnou výbavou kdo tempomat má, že bych si vycucl jeho GEM a přehrál to celý. Nehledal sem nějak akčně, ale auta se 4 oknama v elektrice (ale manuální klimou, bez deštovýho senzoru ...) sem nepotkával.
Kudla musí to vyjít. Líbí se mi, že se nevzdáváš a uplně si představuju jak Ti zazáří oči jako mě, když se ta "potroublá" ikonka rozsvítí a auto začne uhánět do kopce samo

Přístup servisu určitě dobrej. Sou to hodný kluci a člověka to potěší. Stejně tak tvůj přístup, přestože nic nechcou je dokážeš ocenit

Já když sem byl ještě v nejistotách (žil sem s tím, že na CH to prostě nepude), sháněl sem někoho s stejnou výbavou kdo tempomat má, že bych si vycucl jeho GEM a přehrál to celý. Nehledal sem nějak akčně, ale auta se 4 oknama v elektrice (ale manuální klimou, bez deštovýho senzoru ...) sem nepotkával.
Kudla musí to vyjít. Líbí se mi, že se nevzdáváš a uplně si představuju jak Ti zazáří oči jako mě, když se ta "potroublá" ikonka rozsvítí a auto začne uhánět do kopce samo