ST, RS v inzerátech

Pokec o modelech ST a RS
Moderátor:foki
Odpovědět
foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: ST, RS v inzerátech

Příspěvek od foki » 11.10.2011 21:59

SRoVny píše: A prodejci, kdyby se nedej boze neco stalo, ze bych s nim zahucel nekam do skarpy pri testovacce, tak by meli byt proti tomuto pojisteni :irre:

na to zadna pojistka krom havarijka neni a pokud to auto neni pojistene havarijne tak nic nedostanes .

jak by se ti libilo kdyz by jsi dal mondeo do bazaru a oni ti za tyden volaly ze to jely projet a ten co s tim jel zaradil misto 3 z vytocene dvojky jednicku a motor se pretocil , utrhla se ojnice ktera rozsekala cely blok . ale ze zajemce si to pak rozmyslel a ze si mas pro auto prijet a nechat si ho nekde opravit .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.10.2011 22:01

petrpetrpetr píše:
Sodri píše:Tam prodávají i ojetá?
Jasný, http://www.dealer.ferrari.com/scuderiap ... -owned.php

ted je v praze nove lambo , ze bych tam zajel s RS ze mam o to vazny zajem ? akorat v kapse mam tak na 2 hodiny servisnich prací .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.10.2011 22:07

petrpetrpetr píše:Je vidět, že jsme se moc nepochopili. Dle procházení tohoto fóra a příspěvků zdejších členů v tomto tématu jsem nabyl dojmu, že někteří lidé se chodí na auta jen podívat a povozit bez většího skutečného zájmu. Svoje velké zkušenosti a vypozorované know-how pak ihned sdílí na různých fórech (většinou jejich reakce na nerovnosti nárazníků, vybledlé barvy apod. jsou skutečně zcestné).

Mě osobně je to kuci jedno, ale pokud na něco nemám, tak neotravuju majitele žádostí o svezení :mrgreen:

Spíš bych řekl adminovi, ať to OT promaže :gott:

vim o cem mluvis a i se mi stalo ze pri prodeji potencialni kupec urazil spodek narazniku a kdyz jsem mu rekl ze si rozbil auto , nacez on mi rekl ze si to chtel jen vyzkouset (to me polilo horko ) tak jsem mu rekl ze to teda musi zaplatit a on ze na to nema a na to auto ktere nekde nasel ale bylo daleko si chtel brat uver . tak jsem z nej horko tezko vytahl aspon nejake penize a byl jsem rad ze to tak dopadlo .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 12.10.2011 09:11

foki píše:na to zadna pojistka krom havarijka neni a pokud to auto neni pojistene havarijne tak nic nedostanes .
Mě teda v Fordu Carent v Brně tvrdili, že na tohle pojistka JE. A hned ve víc variantách - buď kryje celé území nebo přesně danou testovací trasu - kterou jsem si taky dle instrukcí prodejce projel. Je to podobné jako u autopůjčoven.
Kupovat auto bez zkušební jízdy je blbost a kdo to tak dělá, tak si může leda tak zavařit na pozdější problémy. To samozřejmě může i se zkušební jízdou i návštěvou servisu (u Fordu se ten úkon jmenuje prohlídka před koupí), ale těmito dvěma věcmi nebezpečí minimalizuje zřejmé věci pozná ihned. Zkušební jízda je služba prodejce NE závazek kupujícího.

Osobně jsem před koupí auta navštívil víc bazarů nebo prodejců Ford. U 4 z nich jsem si auto projel.
1. V AutoIN v Pardubicích jsem se byl v podstatě jen podívat cestou okolo. Byla to má první návštěva u Focusů a prodejci bylo jasné, že u něj auto ten den nekoupím (sdělil jsem mu, že jsem na začátku a že se teprve rozkoukávám jaká je nabídka). Rozhodoval jsem se mezi 1.6 16V a něčím silnějším. Prodejce mi sám ochotně nabídl, ať si motor vyzkouším (těchhle 1.6 tam měli asi 10 a dostal jsem dokonce na výběr, kterým chci jet - vybral jsem samozřejmě to nejbližší bráně :wink:) - bylo to v podstatě něco na ten způsob, jako když si člověk udělá zkušební jízdu před objednávkou nového auta.

2. Ford Carent v Brně - tady už byl můj zájem konkrétnější. Vybíral jsem v podstatě ze 4 aut a jedno bylo tady. Opět jsem se nijak netajil tím, že je možné, že nakonec vyberu jiného kandidáta - ale že se mi auto líbí. Tady taky nebyl problém, prodejce opět sám jízdu nabídnul a dal mi také výše uvedené informace o tom, jak to chodí.

3. PromotionCars v Brně. To jsem ještě nevěděl, že to jsou podvodníci. Auto byla 1.6 TDCI 80 kW s deklarovanými 74tkm. To, že to má víc než 150tkm jsem zjistil až později z fordzóny. Ale kromě viditelných věcí se jich pár ukázalo i při zkušební jízdě. Při jízdě něco klepalo, šla špatně řadit trojka (dle sdělení prodejce to měl asi někdo ve městě a hodně řadil 2-3-2-3.. :D), tlumiče mi při přejezdu nerovností už taky nepřipadaly moc OK a řízení šlo dle mého názoru tíž než by muselo.. Tohle byl typický příklad zkušební jízdy, při které jsem zjistil, že něco není v pořádku. Bez ní to auto zas tak špatně nevypadalo a moc bych toho nepoznal. Jinak prodejce docela neochotný - pravda, přišel jsem asi 15 minut před zavíračkou a on na jízdu kývnul - ale pak jsem musel celou cestu poslouchat že jsem měl přijít jindy a co všechno kvůli mě odpoledne nestihne atd.. Kecy.... Já mám oficiální pracovní dobu od 7 do 15 (většinou jsem ale v práci dýl) a když mi někdo zavolá a něco potřebuje ve 4 nebo v 5, tak si můžu v duchu myslet co chci, ale zákazníkovi - pokud je to v mých možnostech - vyhovím.

4. Auto Voko v Praze. Tady jsem měl auto předběžně zarezervované. Byl to největší favorit, takže o nemožnosti zkušební jízdy nemohla být vůbec řeč. Kdyby mi byla odmítnuta, tak bych auto prostě nekoupil. Ale opět mi byla ochotně nabídnuta. Kousek řídil prodejce, pak jsme se vyměnili. Vše bylo dle mě v pořádku, prodejce mi sdělil, že auto bylo lehce ťuklé na levej zadek. Následovala prohlídka u Ford AMB Praha, kde jsem nechal auto prověřit a kde mi i potvrdili, že oprava byla, ale že nešlo o nic velkého a že to vypadá kvalitně provedené a s originálními díly. Když jsem se tam zmínil, kde oprava proběhla, tak servis znali - nakupuje od nich origo díly.

Samozřejmě, mohl jsem něco přehlédnout, ale zkušební jízda a servis to riziko snižují. Ve všech 4 případech jsem neměl u sebe víc než nějaké 3000 Kč. Platbu za zakoupené auto jsem prováděl převodem z účtu. Nikdo po mě nemůže chtít, abych na prohlídku auta (notabene k nějakým podvodníkům, které na první pohled nepoznám) nosil nějaké velké sumy peněz. Nevím, jestli vypadám až tak důvěryhodně (je mi 30), ale nikde nebyl problém. Dát někomu peníze na stůl a následně se pak třeba dozvědět, že auto nebylo jeho a jen mě vypekl bych rozhodně nechtěl.

Tak a teď se po mě můžete svézt, že já jsem nekupoval ST nebo RS. Ale jakej je v tom rozdíl? Že to má silnější motor? No a co. Když to někde škrábnu, tak škoda bude stejná jestli je to RS nebo 1.4. Pokud při normálním zacházení odejde motor, tak jenom dobře - asi nebyl úplně v pořádku a takové auto bych nekoupil. S půjčeným autem jedu samozřejmě o to víc opatrně - opatrněji než s vlastním. Já jsem kupoval auto cca za 270 000 Kč. Pokud bych kupoval auto za půl mega, půjdu na to možná ještě důkladněji. A pokud prodejce nemá na tyhle případy pojistku, tak je to prostě jeho risk a na jeho triko. Vezmu příklad - pojedu zkušební jízdu, někdo za mnou nedobrzdí, bude to ze 100pro jeho vina a já budu mít povinnost si auto ať chci nebo nechci vzít?? Na to by asi nikdo nepřistoupil.

Tak a tímto končím své OT a jsem připraven nést následky v podobě inzultací kolegů majitelů i prodejců :nunu:. Omlouvám se, za dlouhý příspěvek, který patří do jiného tématu - ale poslední 2 stránky tohoto tématu mě k tomu dokopaly. Je to ale jen můj názor.

Mimochodem, tady je stránka informací o prohlídce auta před koupí a zkušební jízdě od Auto-Plus (ojeté auta pod patronátem VW group). Začíná odstavcem "Zkušební jízda je důležitou součástí prohlídky vozu, o jehož koupi uvažujete. Pokud vám ji prodávající nechce pod jakoukoliv záminkou umožnit, mělo by to pro vás být jasným signálem, že s autem není něco v pořádku." ale i zbytek je zajímavý.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 12.10.2011 15:18

Adow píše: Tak a teď se po mě můžete svézt, že já jsem nekupoval ST nebo RS. Ale jakej je v tom rozdíl? Že to má silnější motor? No a co. Když to někde škrábnu tak škoda bude stejná jestli je to RS nebo 1.4.
zkus olakovat dvere u electric orange nebo ulimate green , kazdy lakyrnik ti rekne ze aby to sedelo , je nejlepsi striknout cely bok , a nevidel jsem 1,4 v uvedených barvach , nehlede na to ze uvedene barvy jsou podstatne drazsi nez bezne odstiny . takze pokud skrabnes dvere u ST/RS tak pocitej lak cca 12-17000kc .
Adow píše: A pokud prodejce nemá na tyhle případy pojistku, tak je to prostě jeho risk a na jeho triko.
zamestnanci maji pojistku na blbost , ale pokud pojede nekdo jiny tak se to na to nevstahuje .
Adow píše: Vezmu příklad - pojedu zkušební jízdu, někdo za mnou nedobrzdí, bude to ze 100pro jeho vina a já budu mít povinnost si auto ať chci nebo nechci vzít?? Na to by asi nikdo nepřistoupil.
vidis zase jeden co to nepochopil , zkusebni jizda - ano , i treba u RS a ST ale kazdy kdo si jde takove auto kupovat zkusi co to auto dokáže a v 90% to zkusi jiz pri zkusebni jizde , a kdyz das 305PS do ruky 20ti letemu klukovi tak jak to muze dopadnout ? me neni 20 , RS kdyz jsem ho koupil , tak jsem se jel projet a zacal jsem "blbnout" na rovinkach kde bylo misto ,ono kdyz ti to na ranni spadle mlze treba 200m hrabe a nestacis radit , tak to chce mit trochu zkuseností a mit neco najeto .

a ten tvuj uvadeny pripad - bude to hrazeno z pojistky vinika , toto co se tu resilo bylo z duvodu , ze by skodu zpusobil zajemce (nepisu schvalne vazny ) .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

MaXiLuPa
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaXiLuPa » 16.10.2011 17:03

Nevíte někdo bližší informace o http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... us/9051363 ?
Je už tam docela dlouho. Cena je moc dobrá a auto stále není prodané.

spikus
Junior
Junior

Příspěvek od spikus » 18.10.2011 16:01

sice moc nejsem na červenou, ale tohle vypadá pěkně
http://auto.bazos.cz/inzerat/12333798/M ... P-stav.php
Lexus IS-F
Triumph Street triple R
ex BMW e46 330i combi
ex Ford st200

MaXiLuPa
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaXiLuPa » 18.10.2011 18:57

Moc pěkné :)

MaXiLuPa
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaXiLuPa » 19.10.2011 21:00

Prosim Vas, znate nekdo http://www.sportovnivozy.cz/22086-ford- ... xvyba-zlin
Jako jedna z mala ma aut. Klimu a je za slusny peniz.....

Devilstorm
.
.

Příspěvek od Devilstorm » 19.10.2011 21:18

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 19.10.2011 21:21

V tom autobazaru by si auto koupil jedine blazen..
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 19.10.2011 23:01

mam pocit ze bylo inzerovane na mobile a bylo omlacene kolem dokola . to leve predni kolo je taky nejake divne .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Lašty
Junior
Junior

Příspěvek od Lašty » 20.10.2011 06:25

spikus píše:sice moc nejsem na červenou, ale tohle vypadá pěkně
http://auto.bazos.cz/inzerat/12333798/M ... P-stav.php

já ho taky našel tady http://ford.sbazar.cz/mondeo-st220-3-0i ... 98859.html
přemejšlel jsem nad ním ale koukám zase někdo jinej ho prodává hm tak teda nevím :lol:
Obrázek
bývávalo Ford Focus 1.8 16 V Zetec 5 dvéř. hatchback r.v. 2000
Ford FocusII 1.6 16V 5 dvéř. hatchback r.v. 2007

Miri
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miri » 21.10.2011 16:48

tohodle jsem v inzerci ještě neviděl http://www.sportovnivozy.cz/22213-ford- ... -25i-turbo

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 21.10.2011 16:51

Nema to nahodou prepinac Go Baby ? :mrgreen: Na to se tu nekdo ptal, co to dela .. :D
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Odpovědět

Zpět na „ST a RS legenda žije“