Originál Xenony - nivelace MONDEO
- antonín
- Pokročilý
Re: Originál Xenony - nivelace MONDEO
Nivelace je vpohodě, René Letocha ji dělá, mám od něho víc věcí.
http://www.cybertronic-labs.cz/product/detail?id=18
projdu to tady snad ten návod najdu.
http://www.cybertronic-labs.cz/product/detail?id=18
projdu to tady snad ten návod najdu.
Ford Mondeo 2.0TDCI 85KW 2004 Combi ,Denní světla-AUDI S6
- antonín
- Pokročilý
Kurnik moc informací, jestli to dobře chápu, stačí koupit xenony z mondea v dobrém stavu a pak jen předělat elektriku?? nějak jsem nepobral jak se to předělává, to musím předělat i ten konektor co strkám do světla když ho připojuju??
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Hele tak návod má možná Rumcajs nebo Kóťa, nebo kdo z nich to předělával
A to je dynamická nivelace?

A to je dynamická nivelace?
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tady je návod...
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 35#p436435
To přecvakání je v pohodě.Vlastně potřebuješ konektor včetně vnitřní kabeláže z halogenových světel.Aby Ti to šlo na ten protikus v autě...Nejlépe je prý sehnat někde na vrakáči z bouraných lamp.Já si halogeny nechávám kvůli STK a tak...
U toho origoš xenonovýho konektoru všechny kablíky ucvakneš tak,aby Ti co největší délka zbyla v té lampě.Kabely s novým konktorem z halogenů si necháš taky co nejdelší.To proto,aby se Ti to pohodlně pájelo.No a pak si napájíš vodiče dálkovek od konektoru na vodiče dálkovek ze světla...Barevně by to mělo i sedět...O to je to jednodušší.Pak napájíš blinkr,parkovačku...třívodičové ovládání sklonu světlometu.No a na dva vodiče s největším průřezem dáš vodiče z konektoru pro potkávačky...Tyhle dva vodiče jdou do trafa ... ne přímo k patici výbojky!
Viz.
http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
Určitě to zvládneš.Ideální je si dát vedle třeba to halogenové světlo s xednonem a vše bude jasné...
Kdyby něco,tak klidně volej.Číslo Ti posílám přes SZ
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 35#p436435
To přecvakání je v pohodě.Vlastně potřebuješ konektor včetně vnitřní kabeláže z halogenových světel.Aby Ti to šlo na ten protikus v autě...Nejlépe je prý sehnat někde na vrakáči z bouraných lamp.Já si halogeny nechávám kvůli STK a tak...
U toho origoš xenonovýho konektoru všechny kablíky ucvakneš tak,aby Ti co největší délka zbyla v té lampě.Kabely s novým konktorem z halogenů si necháš taky co nejdelší.To proto,aby se Ti to pohodlně pájelo.No a pak si napájíš vodiče dálkovek od konektoru na vodiče dálkovek ze světla...Barevně by to mělo i sedět...O to je to jednodušší.Pak napájíš blinkr,parkovačku...třívodičové ovládání sklonu světlometu.No a na dva vodiče s největším průřezem dáš vodiče z konektoru pro potkávačky...Tyhle dva vodiče jdou do trafa ... ne přímo k patici výbojky!
Viz.
http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
Určitě to zvládneš.Ideální je si dát vedle třeba to halogenové světlo s xednonem a vše bude jasné...
Kdyby něco,tak klidně volej.Číslo Ti posílám přes SZ

- antonín
- Pokročilý
Kóťo dík, teď už je mi to jasné. Myslíte, že by se ten konektor dal někde koupit? Nebo koupím v Polsku za 500 drůhé a rozkuchám ho.
Já asi koupím úplně nové světla od BOSCHE, jedno mě po slevě výjde na 7700 Kč s dph.
Já asi koupím úplně nové světla od BOSCHE, jedno mě po slevě výjde na 7700 Kč s dph.
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Fakt jo? pes 15 tkč bych za to teda asi nedal...Spíš bych se podíval po vrakáčích a tak, z novějších mondeí - 2005 nebo vejš. Sice pokud bys koupil nové, nemusíš řešit výbojky a reflektorky, ale zas je to fakt hodně - plus vlastně ta nivelace...
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
Málo to není no
Ale nové je nové...

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
-
- Test driver
No...peněz Hromada. ale si vem že někdo je chce prodat jetý za 10 00 třeba, tak to bych radši koupil new....ještě že mě xeny vyšli na 2000

Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
- antonín
- Pokročilý
to si říkám taky něž koupit nějaké jeté za 10 000 ta nové za 15000. Ale je to kotel nato, že přes den svítím jen ledkama...
- antonín
- Pokročilý
nebo mám koupit jeté? V Polsku se dají sehnat za cca 6000 Kč obě světla, kámš je před dvouma týdnama koupil za 8000 obě ale v ČR. ještě jsem psal mail na bixenony.com, nabízí je za 11900 oba mají nové čočky+nové výbojky.
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
bixenony.com
..mám s nimi jen dobré zkušenosti. Ochotně vysvětlí o co jde, a práce je více než profesionální, dokonce repasují parabolky čoček a pod. Mohu jen doporučit. Mají za sebou hodně práce...
..mám s nimi jen dobré zkušenosti. Ochotně vysvětlí o co jde, a práce je více než profesionální, dokonce repasují parabolky čoček a pod. Mohu jen doporučit. Mají za sebou hodně práce...

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
- antonín
- Pokročilý
No právě mají v nabídce origo repasované xenony z mondea za 11900 obě.
Kóťo: prosím tě, ten konektor, který vytáhnu z halogenu jde normálně zaměnit s tím co je v xenonu?
Protože z jednoho světla trčí kousek svazku a druhe světlo to má normálně jak halogen v té plastové krytce. Dík
Kóťo: prosím tě, ten konektor, který vytáhnu z halogenu jde normálně zaměnit s tím co je v xenonu?
Protože z jednoho světla trčí kousek svazku a druhe světlo to má normálně jak halogen v té plastové krytce. Dík
-
- Test driver
no 12 000 za obě je pořád hodně peněz, ale je pravda že budou jako nové
....a s bixenony to bude jak píše frenkííí...nemám sice osobní zkušenost, ale podle recenzí na netu jsou 

Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
antoníne:
Nepamatuju si to přesně,ale nic jsem upravovat nemusel.Zkrátka jsem jeden konektor vyndal a druhý tam dal.Pro jistotu jsem ten nový konektor obkápnul tapnou pistolí.Ten zbytek jsem moc nepochopil.Zkus kdyžtak dát fotku nebo tak...
Nepamatuju si to přesně,ale nic jsem upravovat nemusel.Zkrátka jsem jeden konektor vyndal a druhý tam dal.Pro jistotu jsem ten nový konektor obkápnul tapnou pistolí.Ten zbytek jsem moc nepochopil.Zkus kdyžtak dát fotku nebo tak...
- antonín
- Pokročilý
Myslel jsem to tak, že z jednoho světla čouhá kablík a na konci je konektor a na druhém světle nečouhá nic.