Vcera som menil turbo, olej, vzduchovy, olejovy filter a aj palivovy filter. Palivovy filter som menil preto, ze vyhodilo chybu tlaku paliva. Stary filter som opatrne rozpilil a pozrel sa mu do criev. Vysledok:motorizacia -1,6tdci 80kW, palivovy filter sa sklada z troch casti filtracie-papierova, filcova a mikrositko. Takze ziadna ani mikroskopicka necistota sa nemoze dostat do vysokotlakeho cerpadla. Necistoty, ktore sa dostanu do filtra z narze a su tazsie ako palivo, zostavaju na dne filtra a nedostanu sa von ani cez odkalovaci-odvodnovaci ventil pretoze vypust je cca 5mm od spodu filtra.Nasavanie paliva do vysokotlakeho cerpadla je cez mikroskopicke sitko cca 30mm od spodu filtra, cim je zabezpecene, aby sa nenasala voda/nezabudat na odvodnovanie filtra/.vítek píše:Ahoj, přišels na něco, mě to dnes začalo dělat taky, nádrž jsem měl vyjetou skoro celou, pak jsem tankoval plnou, dnes mi to při předjíždění chcíplo (bylo to hodně zajímavé), po nastartování vše ok, pak mi to cukalo při akceleraci kolem 110km/h, tedy přesně jako tobě, já bych řekl, že palivový filtr, jak to dopadlo u tebe?mirke píše:Ahoj dík, no a škubání? Prostě šlapeš na plyn a najednou ztratíš víkon a na vteřinu a pak ho zase máš a pak zase na vteřinu.Takhle se to opakuje dokola. Mě napadlo jestli neni bordel v nádrži. začlo mi to dělat po tom co jsem jel skoro na doraz rezervy.( A když škube tak mi připadá jako kdyby neměl palivo) Proto jsem se ptal ještě na adetiva? JEstli s tim má někdo zkušenosti? Jak vyčistí nadrž a jestli neškodí motoru.
Dík Míra
Díky V.
Zaver je taky ze Necistotami z nadrze mozes filter upchat, ale nie poskodit vysokotlake cerpadlo. Vymen filter a mas o jednu moznost komlikacie menej a motor ti urcite podakuje.