LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
el_Barto
Junior
Junior

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od el_Barto » 03.09.2012 20:52

bee píše:
el_Barto píše: Flashlube, viz vyse blbost.

a nemuze chybet moje obvykla hlaska, LPG je blbost, do auta to nepatri ...
taka mala kontra z praxe:
"Radkastenrost

Herr des Gammels

Ich habe einen Nicht-Gasfesten Motor umrüsten lassen, auch Flashlube wurde verbaut. Die ersten drei Jahre diese "Unterdruckflasche", wobei diese bei mir jedes Jahr kaputt gegangen ist. 2010 habe ich das elektronische Kit einbauen lassen. Seitdem braucht der Motor auch deutlich mehr Flashlube (450ml reichen nun für ca. 4000 Km, vorher für 10.000 Km).

Umrüstung war 2007 im Dezember, letzten Dienstag lief der Motor nicht mehr rund im Stand. Bin zu Ford, erste Diagnose aus dem Fehlerspeicher: Fehlzündungen in Zylinder 4. Die Motorkontrolllampe ist auch an gegangen.

Kommenden Montag kommt der Focus in die Werkstatt, dann wird Ventilspiel und Kompression geprüft. Verdacht im Moment ist ein nicht sauber schließendes Auslassventil.

Flashlube rettet also keine Ventile die nicht Gasfest sind. Aber ich habe mit dem Motor 150.000 Km auf Gas geschafft. Bei überwiegend schonender Fahrweise (~ 3500 upm bei 120 bis 130 Km/h). Ich nehme es nun so hin und lass Notfalls halt dann gehärtete Ventile verbauen. Danach hat sich das Thema dann erledigt.

Flashlube lasse ich weiter verbaut, es ist ja schon da. Ob es was gebracht hat? Keine Ahnung.

Fakt ist aber das ich mit meinem Motor, der nicht Gasfest ist, ziemlich weit gekommen bin. Jeglicher Schaden ist also schon lange wieder rein gefahren.

Motor: 1.6 Ti-VCT 85kW"
Zdroj: tu
Toš... lahko si kazdy spocita, kolko usetril na palive :wink:
cesky by nebylo?
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 03.09.2012 22:58

Yeshterr píše:Já to mám s čističema trochu složitější :mrgreen: . První jsem koupil od STP a najel na něj asi 100km. A nic moc, defacto spíš nic, než moc. Tak jsem před cestou z chaty dolil do cca 15l benzínu zbytek toho STPčka, což bylo asi pro 30l, takže 2x tolik, než doporučuje výrobce. Což ale zase není úplně zřejmé, páč píšou na etiketě 40-60l benzínu. Na tuhle směsku to po 10km ostřejší jízdy povolilo, tak jsem dojel na pumpu a tam měli čistič od sonaxu. O tom jsem se tady na fóru kdesi dočetl, že komusi úspěšně vyčistil vstřiky na feldě. Tak jsem ho tam šoupnul a dotankoval do plna. Pokud budu tyto přípravky srovnávat, tak z STP byl cítit petrolej (ono to taky nic jiného nebude, že...) a ze sonaxu navíc ještě něco, co připomínalo močovinu. Takže uvidím, teď je tam v nádrži všehochuť. Jináč pokud máš podezření na TMAP, zkus ho vyčistit. Já ho vyčistil a nic, neustále ukazoval sice správnou odezvu na tlak v sání, nicméně vysokou teplotu v sání. Tak jsem koupil nový a ono to samé. Pak jsem vypozoroval, že to dělá sahara, která na něj při stání fouká teplý vzduch...takže pokud bys měl TMAP v háji, mám doma jeden použitý, nicméně plně funční. Doporučil bych Ti spojit se s členem "krenda", bydlí ve Frenštátě a disponuje diagnostikou Fordiag. S ní se můžeš krásně podívat, jestli Fachá jak má a případně omrknout i další parametry :palec_nahoru:

EDIT: jinak ze zimy bych strach neměl, pokud to u Tebe bude vstřikama. Protože než se v zimě ohřeje voda, tak ujedeš daleko delší trasu na benzín=vstřiky se déle čistí. Proto jsem v zimě se starty problém neměl...
Mám teď podobný problém.Nastartuju na benzín a má to snahu chcípnout a po přidání plynu to střílí,na lpg v pohodě ale na benzín to nejede a potom to najednou vystřelí..myslím že to jsou ty benzínové vstřikovače pač tento problém mám teď v létě kdy na benzín moc nejedu.Nebo jsem myslel ještě paliv.filtr :nixw: Ale skusím taky koupit ten přípravek na vstřiky :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 04.09.2012 06:38

Já jim dává třičtvrtě nádrže a když nebudou běhat jak mají, vyndám je a vyčistím. Akorát mě u Forda pobavila cena těch o-kroužků nad a pod vstř. ventil - 125Kč/ks. Na to, že je to kousek gumy...se vsadim, že je seženu jinde tak za pětinu, tohle podporovat nehodlám...
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 04.09.2012 09:32

pokud jsou v dobre kondici nemenil bych je, to spis to sitko... Ale i to tam mam puvodni.
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 11.09.2012 12:21

U mě studené starty nejspíš vyřešeny, teď to chytá na drc :hhura: :arrow:
http://ford-mondeo.cz/forum/viewtopic.p ... 40#p811240
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

maratko
Nováček
Nováček

Příspěvek od maratko » 16.09.2012 08:30

Ahoj mam dva dny provedenou přestavbu na LPG, nádrž mám toroidní místo rezervy, avšak vzhledem k tomu, že rezerva je pouze dojezdová, tak mi nádrž vyčuhuje asi 5cm... možná víc ven a je zvedlý kobereček. Uvažuju nad nejlepším řešením a chci se zeptat jak jste tento problém vyřešili vy? díky za názor, mám fofo 1.4, r.v.2010

jisol
Nováček
Nováček

Příspěvek od jisol » 16.09.2012 09:37

A co třeba tvarovaný polystyrén, který dává ford kolem rezervy?
MONDEO 2.0 TDCi 2011

jaj169
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaj169 » 16.09.2012 11:54

maratko píše:Ahoj mam dva dny provedenou přestavbu na LPG, nádrž mám toroidní místo rezervy, avšak vzhledem k tomu, že rezerva je pouze dojezdová, tak mi nádrž vyčuhuje asi 5cm... možná víc ven a je zvedlý kobereček. Uvažuju nad nejlepším řešením a chci se zeptat jak jste tento problém vyřešili vy? díky za názor, mám fofo 1.4, r.v.2010
Takže já jsem to pořešil molitanem, mám kufr přesně jako ty, včetně nádrže v místě kde byla pouze dojezdová rezerva.

Obrázek
Obrázek
Ford Focus III 1,6 Duratorq TDCi, 85 kw, r.v. 06/2014, combi
před tím Ford Focus II, 1,6 74 kw, r.v. 11/2006, hatchback

maratko
Nováček
Nováček

Příspěvek od maratko » 17.09.2012 09:12

Ok. díky za inspiraci, asi to vyřeším stejně jako ty. :D

Darwi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darwi » 17.09.2012 13:24

Ahoj,
tak jsem si zpětně pročetla cca 20stránek, protože pár týdnů přemýšlím o "zplynování" mého FoFo II (05, 1,6 16V), jelikož mě neskutečně štve jeho žravost při ostřejší jízdě (nebo spíš ceny PHM) , tjn. jízdě tak abych nezavazela a nezdržovala, a vzhledem k dennímu nájezdu se pro mě nafťák nehodí, pro mě byla volba jasná-LPG.
Ikdyž jsem o tom něco načetla, přeci jen ženskej mozek tomu moc nerozumí :irre: Takže se chci poradit i s vámi.
Byl mi doporučen buď http://www.autolpg.cz/pruvodce-33.html - čadek, anebo http://www.agw.cz/prestavba-lpg.html - unger, přikláním se spíš k čadkovi, jelikož bude i po cestě. Ale teď, který systém? Lovato, Elpigaz, BRC, Landi renzo? Každý doporučuje to svoje, sem tam teda napíše nějakou vadu (ale samozřejmě drobnou!! :lol: ). Je mi jasný, že u 1,6 budu muset mít flashlube, svíce byly měněný tak před 3tis km, takže téměř nový, a co se týče přepínání benál-plyn, tak bych asi chtěla EOBD, u kterého jsem pochopila, že ten systém přepíná nějak "vlastní hlavou, že si to přizpůsobí sám sobě a neřídí se jen teplotou plynu... což je lepší..?
Asi teď vypadáte nějak takhle :nunu: Jelikož se na tohle ptá pořád někdo, ale... Když já vážně potřebuji prodati, prosím :nixw:
Děkuji.

zbyndatvrd
Nováček
Nováček

Příspěvek od zbyndatvrd » 17.09.2012 14:01

Dle meho je to vicemene jedno, jaky system do toho das. Mel jsem Elpigaz, ted mam Lovato a rozdil stejny (nepoznatelny). Oba EOBD. Nejdulezitejsi kriterium pri volbe LPG systemu je to, jak kvalitne bude vysledna montaz provedena :wink:
Ford Focus 1.6, 74 kW - 100PS, r.v.2008, Lovato EF Smart
Ford Focus 1.6, 74 kW - 100PS, r.v.2002, Elpigaz & FL - Prodano
Obrázek N95
Obrázek LPG

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 17.09.2012 14:02

zbyndatvrd píše: Nejdulezitejsi kriterium pri volbe LPG systemu je to, jak kvalitne bude vysledna montaz provedena :wink:
Má pravdu ten chlapec :gott:
Obrázek

juros
Nováček
Nováček

Příspěvek od juros » 17.09.2012 14:09

Darwi píše:Ahoj,
tak jsem si zpětně pročetla cca 20stránek, protože pár týdnů přemýšlím o "zplynování" mého FoFo II (05, 1,6 16V), jelikož mě neskutečně štve jeho žravost při ostřejší jízdě (nebo spíš ceny PHM) , tjn. jízdě tak abych nezavazela a nezdržovala, a vzhledem k dennímu nájezdu se pro mě nafťák nehodí, pro mě byla volba jasná-LPG.
Ikdyž jsem o tom něco načetla, přeci jen ženskej mozek tomu moc nerozumí :irre: Takže se chci poradit i s vámi.
Byl mi doporučen buď http://www.autolpg.cz/pruvodce-33.html - čadek, anebo http://www.agw.cz/prestavba-lpg.html - unger, přikláním se spíš k čadkovi, jelikož bude i po cestě. Ale teď, který systém? Lovato, Elpigaz, BRC, Landi renzo? Každý doporučuje to svoje, sem tam teda napíše nějakou vadu (ale samozřejmě drobnou!! :lol: ). Je mi jasný, že u 1,6 budu muset mít flashlube, svíce byly měněný tak před 3tis km, takže téměř nový, a co se týče přepínání benál-plyn, tak bych asi chtěla EOBD, u kterého jsem pochopila, že ten systém přepíná nějak "vlastní hlavou, že si to přizpůsobí sám sobě a neřídí se jen teplotou plynu... což je lepší..?
Asi teď vypadáte nějak takhle :nunu: Jelikož se na tohle ptá pořád někdo, ale... Když já vážně potřebuji prodati, prosím :nixw:
Děkuji.

Ahoj, asi každý doporučí to své, jak jsi uvedla výše. Můžu jen napsat svou referenci na sýstém, který v současnosti mám v autě instalován. Konkrétně je to Lovato a dokonce i ve stejném voze rok výroby a motoru. K dnešnímu datu jsem již najezdil přes 22 000km skrze Evropu. Jediný problém, který jsem zatím měl byl problém s čidlem tlaku plynu ve vstřikovací liště, dle chybového kódu po diagnostice, řešeno výměnou v záruce, která je 24 měsíců. Flashlube je také instalován v mechanickém provedení, kdy si to podtlakem nasává přímo do sání, ikdyž jeho funkce je kdo ví :)
FF II 2005 1.6 benzin 16V, 74kW Red Colorado, od 1/2012 LPG Lovato Easy Fast

Darwi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darwi » 17.09.2012 14:14

zbyndatvrd píše:Dle meho je to vicemene jedno, jaky system do toho das. Mel jsem Elpigaz, ted mam Lovato a rozdil stejny (nepoznatelny). Oba EOBD. Nejdulezitejsi kriterium pri volbe LPG systemu je to, jak kvalitne bude vysledna montaz provedena :wink:
a proto jsem se taky ptala na zkušenosti s čadkem :) ale stejně ... přijdu tam, řeknu-dobrý den, "něco" mi tam narvěte, ale dobře... :totlsmile: krom toho, že by půlka servisu popadala smíchy a druhá by si začla brousit břitvu, tak ani mě osobně se mi to nelíbí :oops: jako nedělá mi problém dát o ty 3tis navíc za kvalitnější systém, ale - bude vůbec kvalitnější, jak je tu psáno-nejdůležitější je montáž a šikovnej servis

Darwi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darwi » 17.09.2012 14:17

jako jde mi o to, abych nepřišla k čadkovi a on se mě zeptal co tam chci za systém, jaké "vychytávky" navíc a já bych na něj jen čuměla s otevřenou hubou a přemýšlela o čem to mluví

Odpovědět

Zpět na „Motor“