focus mk2 nehraje

Uživatelský avatar
gecko-x
Junior
Junior
Příspěvky: 334
Registrován: 08.04.2015 00:38
Bydliště: Holešov

Re: focus mk2 nehraje

Příspěvek od gecko-x » 26.07.2021 16:43

Ja bych vsadil na repráky...
FoFo II 1,6 16V 74kW rv 2007
FoFo II 2,0i 107kW rv 2009
Ford C-max 1,6 ti-vct 77kW rv 2012
Obrázek

michalzaja
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 17.06.2021 16:24

Re: focus mk2 nehraje

Příspěvek od michalzaja » 05.08.2021 08:43

Hele tak repráky to nebudou. Zkusil jsem přepojit levý a pravý horní repráky a levá strana nejde. Naopak vpravo funguje i ten levý. Takže bude problém jinde..

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19729
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: focus mk2 nehraje

Příspěvek od ZaQik » 05.08.2021 08:55

zadni a predni repraky na jedne strane maji kazdy svuj vystup, takze muzes prehodit draty v konektoru radia (nebo zkusit jine radio), at vis, jestli je spatne radio nebo draty k reprakum
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

michalzaja
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 17.06.2021 16:24

Re: focus mk2 nehraje

Příspěvek od michalzaja » 05.08.2021 14:37

ZaQik píše: 05.08.2021 08:55 zadni a predni repraky na jedne strane maji kazdy svuj vystup, takze muzes prehodit draty v konektoru radia (nebo zkusit jine radio), at vis, jestli je spatne radio nebo draty k reprakum
Máš na mysli v konektoru do rádia, viz schéma (neber prosím v potaz označení barev - to je kvůli zapojení toho BT)? Můžu tě prosím požádat o nějaký blbuvzdornější navedení? Tohle bych zkusil jako první, až pak bych zkusil jiné rádio
Ještě jedna věc mě napadla - nemohl jsem něco poškodit, když jsem si připojoval dráty viz schéma, bez odpojené baterie? Vůbec mě nanapadlo, že by tohle mohlo hrát roli..

Díky moc všem za rady a postřehy

EDIT: JEště jeden dotaz... ten BT model zůstává zapnutý téměř pernamentně. I 4 hodiny od vypnutí motoru jej vidím mezi BT zařízeními a jsem schopen se na něj mobilem připojit. To "asi" není normální... Dá se s tím něco dělat, prosím? Díky.

EDIT2: už jem to asi našel. Jestli chápu dobře, tak nějakým způsobem přehodit (přepojit, vypojit,...?) dráty 2,6 a 3,7
Přílohy
Výstřižek.JPG
02.JPG

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19729
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: focus mk2 nehraje

Příspěvek od ZaQik » 05.08.2021 17:16

prohozeni na test repraku popisujes spravne
napajeni BTmodule vem z pinu 15 a ne 16
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

michalzaja
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 17.06.2021 16:24

Re: focus mk2 nehraje

Příspěvek od michalzaja » 11.08.2021 08:54

Ahoj,
tak jsem to zkusil přepojit a je to zajímavý...

Na začátku: nefungovala komplet pravá strana, leva OK.

Přepojil jsem:
LP - PP (bílý + - a šedý + -)
LZ - PZ (zelený + - a fialový + -)

V tomto stavu:
Levá strana, rozuměj reproduktory, fungují všechny.
Pravá strana - malý výškáč "nahoře" začal lehce fungovat - zvuk slyšet jde, ale je to takový "prázdný" zvuk (ale posun oproti předchozímu stavu). Dále je na PP ještě dole repro (basy?) - ten nehraje. Stejně tak nehraje pravý zadní repro

Co myslíš, že vyzkoušet dále? Nebo s tím jít rovnou za nějakým autoelektrikářem?
Dík moc

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19729
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: focus mk2 nehraje

Příspěvek od ZaQik » 11.08.2021 09:01

vypada to na spatne repraky na prave strane - zadni odchazi casto
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

michalzaja
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 17.06.2021 16:24

Re: focus mk2 nehraje

Příspěvek od michalzaja » 11.08.2021 09:39

Je ale divné, že když jsem ale před těmi cca 14 dny vyměnil ten pravý přední horní za levý přední, tak nalevo fungoval normálně. A naopak ten levý vpravo nefungoval vůbec..
Teď začal "ten pravý" hrát (při přepojení těch kabelů), ale hraje "divně". Tak nevím, zda to neznačí spíše problém v rádiu či kabeláži :(

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19729
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: focus mk2 nehraje

Příspěvek od ZaQik » 11.08.2021 09:47

pravy predni stredobas muze byt najak "nacaty" :nixw:
vratil bych kabelaz do puvodniho stavu a vymenil pravy zadni ... a pak resil novou situaci
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti