Výměna pylového filtru Focus 2
-
- Nováček
- Radekjo
- Zkušený
Re: FOFO2 Výmena peľového filtra
Pouze je tam větší filtrační plocha. Na druhou stranu ten jako by kvalitní filtr s vyšším počtem žeber nemusí být zase vyroben z kvalitního materiálu. 
ještě jedno téma na filtr

ještě jedno téma na filtr
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)

RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
- solfan
- Test driver
tak som dnes vymenil filter a vydenzifikoval klimu. najhorsie bolo odsrobovat horny srob z krytu filtra, ale to je moj problem, nemam taku malu racnu, nakoniec som ho tam zatial ani nedal, dva to drzia dostatocne a treti dam ked dokupim racu 
a potom vybrat samotny filter...to je fakt opruz...a z toho vyplyva ze super je ho tam potom aj davat
mne to trvalo necele dve hodky, ale to som pokecal so susedmi, vydenzifikoval klimu a tak
myslim, ze ked clovek vie co robit (a nie je skuseny mechanik), tak to ma do pol hodky hotovo.

a potom vybrat samotny filter...to je fakt opruz...a z toho vyplyva ze super je ho tam potom aj davat

mne to trvalo necele dve hodky, ale to som pokecal so susedmi, vydenzifikoval klimu a tak

myslim, ze ked clovek vie co robit (a nie je skuseny mechanik), tak to ma do pol hodky hotovo.
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

- rh1980
- Pokročilý
Taky jsem dnes měnil pylový filtr a desinfikoval klimu. No ten co to vymyslel byl fakt borec. Alespoň jsem si rozhejbal bolavý záda 

Ford Focus II kombi 1,6TDCi, 80kW (chip 96kW), 08/2007, Panther Black, DPF OFF, GALERIE
- Niran
- Nováček
Zdravim, chystam sa tiez uz konecne vymenit pelovy filter (C-Max 1,6 TDCi) postup som nejaky nasiel aj tu:http://www.filtron.pl/katalog/instrukcje/1154k.pdf, len by ma zaujimalo ci po odmontovani tych 3 sroubov na plynovom pedali este nieco drzi ten pedal alebo v pohode ide dat dolu. Chcem sa pustit do toho lebo som ho uz 2 roky nemenil. Vopred dik.
Ford C-Max 1,6 TDCi 66 Kw 2005 Trend
- lucky.jack
- Test driver
Už ho drží jen konektor s kabelama, ale to neodpojuj.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Niran
- Nováček
Diky moc, ja len aby som tam nieco neutrhol. Chcem sa este opytat planujem kupit aj spray na dezinfekciu klimy, lebo po zapnuti klimi citim mierne kysly zapach. Nieviem vsak kam ho nastriekat, mohol by som ho aj na miesto kde je pelovy filter alebo niekam inam (Ford C-max)?lucky.jack píše:Už ho drží jen konektor s kabelama, ale to neodpojuj.
- Quickie
- Moderátor
- Niran
- Nováček
Dakujem za odkaz, ale ten som nasiel aj ja takze tlacitko Hladat som pouzilQuickie píše:niran > http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 237&t=3900

Postup aplikace:
1.Vyjměte pylový filtr
2.Nastartujte a zapněte klimatizaci/větrání na plný výkon
3.V krátkých intervalech nastříkejte obsah spreje do otvoru pylového filtru.
4.Nechte klimatizaci několik minut běžet.
5.Vypněte motor a vraťte zpět pylový filtr (doporučuje se dát nový pylový filtr).
Vopred dakujem.
- maki
- Nováček
Jen pro dokreslení - výměna filtru je opravdu děsná:
Nářadí:
malá ráčna 1/4" + pružný nástavec 150 mm + torx T25 (plastový boční kryt) + nástavec krátký z tony+ořech č.10 (šrouby pedálu)+ořech č.8 (šrouby filtru)+lampa+desinfekce+šroubovák (zamáčknutí packy konektoru)
Pozor:
Šrouby plynového pedálu je potřeba dotahovat s citem - z počátku jde matička našroubovat volněji, po pár závitech je hůře, má to smysl - pěkně se to chytí, matice s integrovanou podložkou drží lépe v ráčně.
Konektor je nutné odpojit jinak hrozí přetržení kabelů a nasunutí filtru by bylo s připojeným pedálem ještě komplikovanější.
Pokud máte "něco" se zády nechte to raději na příhodnější dobu, je to fakt šaráda.
Visteon - originál co byl v novém focusu má 31 žeber, podle mě je to jedno, pokud je výměna každý rok, ten rozdíl nebude takový.
Nářadí:
malá ráčna 1/4" + pružný nástavec 150 mm + torx T25 (plastový boční kryt) + nástavec krátký z tony+ořech č.10 (šrouby pedálu)+ořech č.8 (šrouby filtru)+lampa+desinfekce+šroubovák (zamáčknutí packy konektoru)
Pozor:
Šrouby plynového pedálu je potřeba dotahovat s citem - z počátku jde matička našroubovat volněji, po pár závitech je hůře, má to smysl - pěkně se to chytí, matice s integrovanou podložkou drží lépe v ráčně.
Konektor je nutné odpojit jinak hrozí přetržení kabelů a nasunutí filtru by bylo s připojeným pedálem ještě komplikovanější.
Pokud máte "něco" se zády nechte to raději na příhodnější dobu, je to fakt šaráda.
Visteon - originál co byl v novém focusu má 31 žeber, podle mě je to jedno, pokud je výměna každý rok, ten rozdíl nebude takový.
- lucky.jack
- Test driver
No nevím, pedál se doporučuje neodpojovat(i když teda zatím nikdo přesně neřekl proč a zda nastal nějaký problém). I bez odpojení to jde nandat, chce to trochu cviku a jde to.
Matice jdou ze začátku lehčeji otáčet, protože jsou klasicky kruhového průměru, kdyžto ke konci jdou smáčklé, což funguje jako pojistka, aby se nepovolily
Na stejným principu funguje silonový kroužek u některých matic.
Matice jdou ze začátku lehčeji otáčet, protože jsou klasicky kruhového průměru, kdyžto ke konci jdou smáčklé, což funguje jako pojistka, aby se nepovolily

-
- Nováček
Zdarec,
výměnou auta jsem se těšil, že umístění PF bude jistě lépe řešené než u konkurence, ale ouha - je to ještě horší
Rozhodl jsem se, že na to hned první víkend skočím, abych zjistil, jak byl předchozí majitel pečlivý, ale stejně jsem si ještě připravil nový filtr od Starline.
Odmontování třech šroubů plynového pedálu je dost vopruz vzhledem k tomu, že slisované matky se musí poctivě točit s ráčnou až do posledního závitu, navíc s problematickou konstrukcí přes Tona kloub (hlavně u horní matky). Snad ještě horší je povolování šroubů na krytce, kam je fakt přístup jak "k penězům" a žebra už docela bolí od kolejnice sedadla
Filtr jsem vytáhl - byl to originál Ford uhlíkový, docela ve slušném stavu. Rozhodl jsem se dát tam nový - bílý papírový, ale byla to asi špatná volba, protože tento je měkký a při instalaci se natolik zdeformuje, že už zřejmě nebude dobře těsnit
Zkoušel jsem ho tam vložit x krát, ale nelze aniž by se nezdeformoval - překáží tam hlavně průchodka od brzdového posilovače
Apropos dá se tedy nějak poznat, zda filtr dobře těsní (skla se špiní zevnitř ?)
Tady ještě připojuji video, které posloužilo, jako příprava na tuto operaci (výměna u FoFo Mk.II je v podstatě jako u Mondea 2010): https://www.youtube.com/watch?v=tby6VeBAle4
u FoFo III už konstruktéři začali používat mozek a dali krytku PF ke spolujezdci: https://www.youtube.com/watch?v=kfNbsYUnMwA
výměnou auta jsem se těšil, že umístění PF bude jistě lépe řešené než u konkurence, ale ouha - je to ještě horší

Odmontování třech šroubů plynového pedálu je dost vopruz vzhledem k tomu, že slisované matky se musí poctivě točit s ráčnou až do posledního závitu, navíc s problematickou konstrukcí přes Tona kloub (hlavně u horní matky). Snad ještě horší je povolování šroubů na krytce, kam je fakt přístup jak "k penězům" a žebra už docela bolí od kolejnice sedadla

Filtr jsem vytáhl - byl to originál Ford uhlíkový, docela ve slušném stavu. Rozhodl jsem se dát tam nový - bílý papírový, ale byla to asi špatná volba, protože tento je měkký a při instalaci se natolik zdeformuje, že už zřejmě nebude dobře těsnit

Apropos dá se tedy nějak poznat, zda filtr dobře těsní (skla se špiní zevnitř ?)
Tady ještě připojuji video, které posloužilo, jako příprava na tuto operaci (výměna u FoFo Mk.II je v podstatě jako u Mondea 2010): https://www.youtube.com/watch?v=tby6VeBAle4
u FoFo III už konstruktéři začali používat mozek a dali krytku PF ke spolujezdci: https://www.youtube.com/watch?v=kfNbsYUnMwA
C-Max II 2010 Panther Black 1,6 EcoBoost 110kW
Ex: Focus II Sport HB 2008 Ocean Blue 1,6 16V 74kW
- lucky.jack
- Test driver
Haman: no v podstatě nám si neřekl nic novýho
Ale každý kdo to dělá poprvý se u toho vyvzteká.
Na konec kolejnice si dávám složenej hadr, protože jsem je měl taky pěkně pobouchaný žebra.
A jinak, filtr musíš každopádně zdeformovat, jinak ho tam nedostaneš. Když máš kvalitní fïltr(se Starlinem si to zrovna moc nevyhrál) s odpovídajícím rozměrem, nemusíš mít strach, že by ti bordel někudy procházel kolem filtru.

Na konec kolejnice si dávám složenej hadr, protože jsem je měl taky pěkně pobouchaný žebra.
A jinak, filtr musíš každopádně zdeformovat, jinak ho tam nedostaneš. Když máš kvalitní fïltr(se Starlinem si to zrovna moc nevyhrál) s odpovídajícím rozměrem, nemusíš mít strach, že by ti bordel někudy procházel kolem filtru.
-
- Nováček
lucky jack: vím, že jsem nepřinesl nic nového - musel jsem si také trochu "poplakat" a to jsem přitom většinu předchozích příspěvků předtím studoval
Rád bych tedy vypíchl to podstatné - nekupovat obyč. filtr z tenkého papíru - udělají se tam po obvodu varhánky, které se už nevyrovnají

Rád bych tedy vypíchl to podstatné - nekupovat obyč. filtr z tenkého papíru - udělají se tam po obvodu varhánky, které se už nevyrovnají

C-Max II 2010 Panther Black 1,6 EcoBoost 110kW
- tomason
- Test driver
Varhánky nevarhánky ten pachový plus je uplně kvalitativně jinde přes náhradu ti pujde veškerý smrad do vozu už jsem se takhle nachytal u Valea a byl to uhlik stejně jsou k ničemu jedině origo plus.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI