Předělávka centrálního zamykání
- catman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ovládač pro centrál najdeš vpravo v dutině za odkládací chránkou - na sloupku, je to plastová černá krabička připlesknutá na ŘJ.
Menší krabička velikosti cca krabičky od cigaret má jeden konektor a ovládá centrál s klíčkem.
Větší krabička cca 12x12x3cm má 3 konektory (jeden mám bez kontaktů, takže vlastně dva.
Odpojil jsem původní malou a dal tam velkou krabičku. Na zamykání klíčem se nic nezměnilo. Pak jsem ten přijímač naučil povídat si s tou klíčenkou (postup je o pár řádek výš) a pak už funguje zamykání i na DO i na klíček.
Nevím, na co je druhý konektor:-( (domnívám se, že by to mohlo být na propojení s ovladačem na okna, aby se dala DO zavřít okna), nevím, s čím a jak propojit.
Taky nevím, co to je to "dvojité zamykání" - jak to funguje, co to dělá a proč.
Snad někdo pošle link pro poučení, večer budu hledat a případně link doplním.
imho je stejná krabička pro 3 i 5dv.
Menší krabička velikosti cca krabičky od cigaret má jeden konektor a ovládá centrál s klíčkem.
Větší krabička cca 12x12x3cm má 3 konektory (jeden mám bez kontaktů, takže vlastně dva.
Odpojil jsem původní malou a dal tam velkou krabičku. Na zamykání klíčem se nic nezměnilo. Pak jsem ten přijímač naučil povídat si s tou klíčenkou (postup je o pár řádek výš) a pak už funguje zamykání i na DO i na klíček.
Nevím, na co je druhý konektor:-( (domnívám se, že by to mohlo být na propojení s ovladačem na okna, aby se dala DO zavřít okna), nevím, s čím a jak propojit.
Taky nevím, co to je to "dvojité zamykání" - jak to funguje, co to dělá a proč.
Snad někdo pošle link pro poučení, večer budu hledat a případně link doplním.
imho je stejná krabička pro 3 i 5dv.
FoFo Hubert: 1.8benz 16v 1999 silver combi
- misakxt
- Junior
- catman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
psal jsem to v předchozích příspěvcích - přímo na tom vrakáči ve Velkých Popovicích...
je to funglofka-nepoužitý.
pls. jak komu funguje to zavírání oken a případně blikání směrovek při zamykání/odemykání ? Souvisí to nějak s tím druhým konektorem na ovládací krabičce centrálu? ?
je to funglofka-nepoužitý.
pls. jak komu funguje to zavírání oken a případně blikání směrovek při zamykání/odemykání ? Souvisí to nějak s tím druhým konektorem na ovládací krabičce centrálu? ?
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- catman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tak blinkry taky vyřešeny - za schránkou na kabelu byl izolačkou přilepen a v šeru málo vidět druhý konektor. U mě má jen dva dráty a když jsem ho připojil na ovládací krabičku, tak Hubert na mě mrká blinkry
A co se oken týče, mám asi jednodušší variantu, mám dojezd jen pro spouštění u řidiče, tudíž krabička není připojena, neb by neuměla zavřít a zastavit okna...pomůže jen upgrade na vyšší verzi. Možná by stačila varianta jen vpředu, ale to až se budu nudit

A co se oken týče, mám asi jednodušší variantu, mám dojezd jen pro spouštění u řidiče, tudíž krabička není připojena, neb by neuměla zavřít a zastavit okna...pomůže jen upgrade na vyšší verzi. Možná by stačila varianta jen vpředu, ale to až se budu nudit

- Lari
- Zkušený
Ahoj!Nemáš náhodou foto nebo typ tej jednotky,jak si kupoval??Mám možnost jednotky z mondea 2000,tak by mě zajímalo,jestli je to stejný.Funguje Ti i dálkové ovládání na otevření samostatně kufru???Dík
Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR

- favoritwrc
- Nováček
elektroinstalace
Chtěl bych se zeptat jestli nevíte kde bych našel schéma elektroinstace k focusu 1.6 r.v 99.Koupil jsem alarm i s ovládaním CZ a nevím přesně kde bych našel kabely ke kterým jednotku připojit...
Ford Focus 1,6 16V Ghia, r.v.2000,stříbrná metal.
- Lari
- Zkušený
- Lari
- Zkušený
Catman...díky za konzultaci a radu!!!Už mi DO taky funguje.Sehnal jsem si origo jednotku z Mondea,která je identická s Focusáckou,vyklopil spolujezdcův kastlík,za kterým se nachází jednotka obyč. centrálu,u které byl přidělán ještě volný modrý konektor,odpojil origo jednotku,zelený konektor spolu s tím volným modrým napojil do nové jednotky,naučil ovladač DO na novou jednotku a vše pracuje,jak má.Jen jsem měl potíž s tím učením ovladače,protože to otáčení z polohy 0 do II se musí stihnout cca do 6s.Tímto díky Catmanovi!!Láďa
Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR

- bluetoooth
- Junior
-
- Nováček
Pochopil jsem, tedy správně, že ten GEM neobsahuje DO? Tzn. musím dokoupit nějakou sadu DO+přijímač, nestačí pouze dálkový ovladač a ten naučit signál, jak se tady píše?
Ještě jinak: Po FL ten kdo má central na DO má jiný GEM nebo jinak naprogramovaný a ten se nedá jednoduše vyměnit?
Ještě jinak: Po FL ten kdo má central na DO má jiný GEM nebo jinak naprogramovaný a ten se nedá jednoduše vyměnit?
Focus Combi 1.6, 2002
- mm2
- Nováček
Rozumím tomu, že chceš připojit univerzál přijímač na původní centrál? S tím Ti můžu pomoct. Není to nijak složité. Už jsem to dělal.misakxt píše:zase se to dostalo úplně jinam-opět na kódování klíčů!už jsem se tady taky několikrát snažil z někoho dostat konkrétní odpověď kde najít na řídící jednotce centrálu nějakej vstup (nebo alespoň schéma) kam by se připojil ten universál na DO.nebo jestli se musí celá jednotka vyhodit a zůstanou jenom starý zámky+el.magnety.
mm2 michal
Focus MKI 1.6 combi
Mondeo MKIII 1.8 combi
Focus MKI 1.6 combi
Mondeo MKIII 1.8 combi
- bluetoooth
- Junior
Pripojovacie body po FL:
http://download.martincek.com/focus/FOFOC02GBD2S.pdf
Pripojovacie body pred FL:
http://download.martincek.com/focus/FOFOC00GBD.pdf
Staci?
http://download.martincek.com/focus/FOFOC02GBD2S.pdf
Pripojovacie body pred FL:
http://download.martincek.com/focus/FOFOC00GBD.pdf
Staci?
-
- Nováček
Dálkové ovládání centrálního zamykání
Zdar, neví někdo, jak dopojit do focusa dálku na centrál.Orig.centrál tam je,ale chtěl bych si tam domontovat neorig.dálku.poraďte.díkec Romča