Cyklistika, kola, biky...

Moderátor:phofy
Odpovědět
321910336
Zkušený
Zkušený

Re: Cyklistika, kola, biky...

Příspěvek od 321910336 » 20.05.2015 18:52

kup si LHM+ kapalinu, litr za 150 a můžeš odvzdušňovat do zbláznění, na shimano stačí hadička ze zverimexu a velká stříkačka z lékárny, odvzdušňovací sada za pár kaček, jinak teoreticky by měli jít destičky zatlačit zpátky, už jsem to jednou dělal a odvzdušnit nebylo třeba
Ford Focus 2018 1.0 92 kw Titanium Obrázek
Ford Focus 2007 1.6 74 kW Trend LPG

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 20.05.2015 18:54

Ale jo půjde akorát musim najít akvaristickou hadičku, kterou zase někdo velice šikovně uklidil :D

Jo jo díky o tom oleji do tlumičů od citroenu jsem už slyšel, jinak si mě nepochopil destičky tam už nebyly takže je nemám spojený, ale doslava mi vypadl pístek a olej vytekl přes něj...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 20.05.2015 19:37

KVAPALINA! NIE OLEJ :!: Lebo zas o 2 dni tu budes vypisovat, ako si sa vysypal na bicykli a co vsetko ta boli. Lebo debili v obchode ti predali do brzd olej a ten tam nepatri.

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 20.05.2015 19:51

Ježišmarjá Stano to snad nemyslíš vážně :roll: , Lejt brzdovku do systému s pryžmovejma těsněníma bych udělal jenom jednou.... Všechny brzdy od Shimana jsou určeny pro minerální oleje ne pro brzdovou kapalinu!!! Já vim že strašně rád poradíš a o autech toho i celkem dost víš, ale tady jsi úplně mimo....

Já se ani neptal na to jak ty brzdy odvzdušnit, s tím nemám problém, ale na to jestli někdo nekupoval litrovku oleje a teď neví co s ním, což bude od zítřka můj připad, takže když někdo bude potřebovat olej do brzd stačí říct...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 20.05.2015 20:29

Ok, sorry, su na olej. Ale to som sa dopatral po dlhom citani. Vsade pisu "Brake fluid".
Btw. Avidy maju DOT4/5.1 brzdovu kvapalinu a tiez pouzivaju gumove tesnenia. Podobne ako brzdy v aute. Takze gumove tesnenia nerozhoduju o pouzitej kvapaline. (Ale ta guma je ina ako v brzdach na DOT5 alebo olej).

Priznam sa, ze Shimano brzdy neovladam. Avidy poznam vsetky a odvzdusnim ti ich aj o polnoci :P

Nehovor druhemu, ze je v tomto uplne mimo. Lebo zatial len tebe sa takto dodrbali brzdy :hah:

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 20.05.2015 21:33

V pohodě ony jsou ty shimana v některých ohledech úplně postaveny na hlavu, respektive si razí svoji cestu :D treba do nábojů jiný než konusovy ložiska nedavaj atd...

Ale co jsem se ted koukal na ty avidy tak te upřímne lituju, jedinej důvod proc to delat takhle složitě je prodat co nejvíce jejich sad :D

Hele co aspoň si konecne vyměním olej :D
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 20.05.2015 21:42

A co je na tom zlozite? Myslis odvzdusnovanie? Mozno to na videu/navode vyzera zlozito, ale je to jednoduche, aj rychle, aj logicke. Vzdy na 1. krat vylezu vsetky bublinky. A vsetky to maju rovnako. Nie je to tak, ze co model, to iny system.
To Shimano ma integrovane packy s radenim, kotuce bud 6-dierove alebo ten ich debilny center-lock (comu je to dobre?), a aj system uchytenia na riaditka maju rozny.

Na horskych mam od Shimana iba kluky+stredove zlozenie. Cestak mam komplet Shimano 105, ale tam alternativy ani nie su. Sram je cenovo trosku mimo a na Campagnolo sa tazko zhanaju diely. Tiez najst cestny bicykel ne-Shimano je problem. Miesat to potom velmi nejde.

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 20.05.2015 22:31

Nic na tom není složitého všechny kroky jsou jednoduchý, jen je to zbytečně komplikovaný, Speciální adaptéry atd... já si stihnu odvzdušnit obě brzdy dřív než najdeš torx na odvzdušňovák...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 20.05.2015 22:34

Co se týče brzd, tak svého času jsem taky studoval návody na odvzdušnění a byla doba, kdy jsem byl plně rozhodnutý si dělat servis všeho sám.. až jsem se přes neúspěšné centrování kol, seřizování přehazovačky atd.. dostal k tomu, že když už si to kolo žádá, tak cestuje do Cyklo Adam v Suchdole. Je to z ruky, ale umí to. Dál nic neřeším. Jinak si samozřejmě umím spoustu věcí udělat na kole sám, ale rozhozený Crossmaxy do osmyčky a XT šaltr, který nemohl najít správná kolečka mě vyléčili :mrgreen:
Jinak já brzdím už 10 let tímhle, se musím pochlubit http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... CAQMygBMAE http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... CgQMygJMAk
a je to neskutečná pecka.
Na druhém kole(propadlo ženě) mám Shimana Deore 525, taky to brzdí, ale naprosto jinak.To se nedá srovnat.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 20.05.2015 22:38

hunger: Ake specialne adaptery? Odvzdusnovacie striekacky s hadickami z ebay za 10€?

enjoy: Na tych Hope sa mi nepacilo, ze brzdili systemom ano/nie. Nic medzi tym. Mozno to bolo platnickami, neviem. Ja jazdim s Code R (este stary model, ked to neodrbavali), Elixir 7 a BB7 :palec_nahoru:
A bicykel si obhospodarujem doma. A vlastne oba horske som si komplet skladal. Vratane vypletania kolies. Ale je pravda, ze pre vacsinu ludi je to lepsie dat do servisu. Ako s autom.

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 20.05.2015 22:50

Já to měl jednoduchý, v té době jediné brzdy, které skutečně brzdily, byly Magura Gustav M a ty Hopy. Oboje vlastně spíš enduro/sjezd. ale i XC kolo potřebuje občas ubrzdit :D . Magury jsem vlastně z nějakého vnitřního pocitu nechtěl a ty Hopy, jako bonus, vypadaly naprosto famózně. Taky jsem dost chtěl čtyřpístky, takže dalších 90% brzd šlo z kola ven.
Ještě jsem uvažoval XT. Samozřejmě i Avid Juicy 5 atd..dneska už je to asi trošku stará škola :D
V době, kdy přišly dualy, jsem se o to přestal zajímat a už jen jezdím. Ať žije XT rapid fire řazení, nadosmrti! :mrgreen:
Co se týče stylu brždění Hope.. jedním slovem famózní. V jakékoliv rychlosti jedním prstem a páka má jasný doraz, není houbovitá. Z toho možná plyne pocit digitálnosti, brzdí-nebrzdí.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 20.05.2015 22:59

Juicy a Elixiry su trosku lacnejsia a jednoduchsia kategoria. Magury som tiez nechcel. Dost ludom v okoli sa pokazili alebo mali problemy, a mne pripadali prilis "gumove". Dodavane kotuce stali za prd. Mne sa najviac pacila Avid Code R. Tiez 4 piestik. Presne sa da regulovat brzdna sila. Nemam problem pri prudsom brzdeni prejst na prednom kolese par metrov.
Nevidim vyhodu XT oproti Sramom, ale dobre. Inak, par rokov dozadu Shimano nemalo zadnu prehadzovacku za normalnu cenu, ktora na nerovnostiach nelietala a netrieskala. V tomto Sram nemal konkurenciu. Az potom sa Shimano zacalo pomaly zobudzat. Ale stale treba ist vyssie, XT alebo SLX.

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 21.05.2015 00:27

Jo jo Stano přesně to myslím, proč dávat 850 korun za sadu, z ebaye teda "jenom" 4 kila, když na to Shimanu stačí obyčejná hadička z akvaristiky, ale jinak to jsou skvělý brzdy

Tondo seřízení hazky je otázka 10 vteřin a zvládne to každej blbec, nechce to řadit nahoru napneš lanko otočením šroubu doleva, nechce to řadit dolů otočíš šroubem doprava, its simple :D Problém je že za špatný řazení nemůže seřízení přehazovačky, ale KO bowdeny, když jsou špatný tak to prostě neseřídíš i kdyby ses po... :D

Do servisu mě dostanou jenom ve 3 případech: Povolení šlapek, sundání klik a centrování kol... na tyhle činnosti, který snad ani na kole dělat nenchám se prostě nevyplatí kupovat nářadí...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 21.05.2015 08:45

Neviem co splietas o koleckach a bowdenoch, ked ja som pisal nieco uplne ine, ale nevadi. Btw. taky system doladenia maju asi vsetci vyrobcovia...

sth-1
Junior
Junior

Příspěvek od sth-1 » 21.05.2015 09:18

Olej do brzd by neměl být problém , zašel jsem si do cyklo servisu s vlastní lahvičkou a injekční stříkačkou aby mě prodal 1dcl tak mě to natáhl rovnou z shimano kanistru a řekl si o 30Kč .Tak si myslím že když přijdeš stejně vybavený tak ti klidně prodá 1-dcl , horší by bylo když bys chtěl koupit málo a neměl na to vlastní nádobku + něco čím se to dá rychle a jednoduše odměřit
Focus combi 1.8 Tdci 74kW

Odpovědět

Zpět na „Pokec“