Zhasnutí motoru při zapnuté klimatizaci - neutrál
- Johnie
- Nováček
Zhasnutí motoru při zapnuté klimatizaci - neutrál
Ahoj, četl jsem pozorně diskuzi, ale nenašel jsem odpověď na můj problém, tak snad mi někdo poradí. Mám FoFo kombi, benzin, rv. 2002, najeto cca 80 tis. km, manuální klima. Auto jsem zakoupil cca před měsícem, je servisované se serv. knihou. Problém: při zapnuté klimatizaci mi zhasíná motor a to konkrétně při vyřazení ve vyšších otáčkách. Pokud jedu např. na 3. rs., vyřadím a přibrzdím, stává se mi, že zhasne úplně motor. Zkoušel jsem to dnes několikrát a při otáčkách cca 1500 to nedělá, při 2000 už motor zhasíná. Přidám plyn - vyřadím na neutrál a konec. Dělá to jen při zapnuté klimatizaci, při vypnuté mi to nikdy neudělalo. Svíčky dle servisky byly měněné při 70 tis. Pokud máte někdo radu, jak to vyřešit, předem díky. Johnie
-
- Test driver
- HonzaV
- Junior
Re: Zhasnutí motoru při zapnuté klimatizaci - neutrál
Stejný problém jsem měl s půjčeným Focusem a bylo to nějaké relé (nebo ventil - nevím přesně), přesnější informaci jsem nedostal. Jediné co mi řekli bylo, že jsem měl štěstí že mi klimoška nebouchla. Když mi auto půjčili po druhé, řekli mi, že pokud by se to opakovalo, ať ji určitě nepoužívám. Asi bych navštívil servis.
Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 120kW, 2014
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003