Brzdy
- miki21
- Test driver
Re: Brzdy
Může být "problém" v tom, že to kolo teď líp brzdí a to druhé třeba skoro vůbec. Taky v tom samostavu bývá problém, protože ty zoubky o které by se měl zaseknout bývají v tom nejvíce používaném místě už opotřebované, ale to by mělo spíš za následek pozdější brzdění.
Po dojezdu zvednout zadek heverem, podložit třeba cihlama , nebo špalkem a zatočit rukou oběma kolama, jestli tam bude znatelný rozdíl.
Po dojezdu zvednout zadek heverem, podložit třeba cihlama , nebo špalkem a zatočit rukou oběma kolama, jestli tam bude znatelný rozdíl.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- petulak
- Test driver
-
- Nováček
Byl koupen kompletni kit - v nem jsou pakny sestavene ( vcetne vsech pruzin aj samostavu ) + obsahoval prasatka a potrebny montazni material http://www.autodily-cardo.cz/brzdovy-sy ... ord-focus/
A jak jsem psal v puvodnim dotazu - funkcnost byla kontrolovana hned po namontovani ( jak rucka tak pedal ).
Kolega se v autech obcas vrta, byt ne ve Fordech, ale dle videa jsme neudelali nic spatne ( koneckoncu kdyz clovek premysli a uz neco delal tak se neda moc veci udelat spatne ).
Jedinne cim si nejsem zcela jist je to jak jsme soupli ten samostav. V stavu v kterem to prislo nebylo mozne nasadit buben ( pakny byli moc roztazene ).
Odvzdusneni a podobne veci nezminuji - to je samozrejmost .
K zvedaku se dostanu nejspis az o vikendu, driv to asi nebude mozne.
Kazdopadne dekuji za reakce.
A jak jsem psal v puvodnim dotazu - funkcnost byla kontrolovana hned po namontovani ( jak rucka tak pedal ).
Kolega se v autech obcas vrta, byt ne ve Fordech, ale dle videa jsme neudelali nic spatne ( koneckoncu kdyz clovek premysli a uz neco delal tak se neda moc veci udelat spatne ).
Jedinne cim si nejsem zcela jist je to jak jsme soupli ten samostav. V stavu v kterem to prislo nebylo mozne nasadit buben ( pakny byli moc roztazene ).
Odvzdusneni a podobne veci nezminuji - to je samozrejmost .
K zvedaku se dostanu nejspis az o vikendu, driv to asi nebude mozne.
Kazdopadne dekuji za reakce.
Byl Ford Focus MkI 1.6 16V Zetec DAWFYDA
Je Ford Focus Mk2.5 1.6 16V Duratec DA3 SHDC
-
- Nováček
Tak auto zvednuto a to leve kolo nejde tak zlehka jako prave.
Mohl by byt problem v spatne "povolenem" samostavu, ktery se pak jinak "sesteluje" ?
A objevilo se dalsi - piskani od kotoucu vpredu. Par vlaken jsem zde nasel ale ani jedno se neda vztahnout na me.
Desticky maji jeste tak pulku cca, kotouce jsou v poradku ( pri meneni brzdovky jsem ocistil vsechno, namazal kolejnici i cepy ) a kotouc i desticky ocistil cisticem na brzdy.
Ted kdykoli lehce zatocim volantem z roviny ( staci o stupen ) tak to piska. Staci lehce prislapnout brzdu ( ze sotva zacne brzdit ) a prestane to.
Jo vzdycky si muzu pustit radio vic nahlas ale radsi bych nepiskajici brzdy.
Pomohlo by srazit hranu desticek smirkovym papirem a samotne desticky taky trosku tim smirkem vzit?
Dekuji.
Mohl by byt problem v spatne "povolenem" samostavu, ktery se pak jinak "sesteluje" ?
A objevilo se dalsi - piskani od kotoucu vpredu. Par vlaken jsem zde nasel ale ani jedno se neda vztahnout na me.
Desticky maji jeste tak pulku cca, kotouce jsou v poradku ( pri meneni brzdovky jsem ocistil vsechno, namazal kolejnici i cepy ) a kotouc i desticky ocistil cisticem na brzdy.
Ted kdykoli lehce zatocim volantem z roviny ( staci o stupen ) tak to piska. Staci lehce prislapnout brzdu ( ze sotva zacne brzdit ) a prestane to.
Jo vzdycky si muzu pustit radio vic nahlas ale radsi bych nepiskajici brzdy.
Pomohlo by srazit hranu desticek smirkovym papirem a samotne desticky taky trosku tim smirkem vzit?
Dekuji.
Byl Ford Focus MkI 1.6 16V Zetec DAWFYDA
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj pomohlo...vetsinou je tam napalenej na desticce nejakej kaminek nebo bordel...osmirgluj to a dej to zpet...prestane
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
V mrazu se nevrací ručka na pravým kole. Můžete mi prozradit, kterej díl toho lanovodu vlastně potřebuju? 
Jedná se o FF1 kombi.
Asi tohle, ne? http://www.autodily-cardo.cz/nove/lanko ... at-580649/
Tohle to je nějakej mezikus vepředu auta? http://www.autodily-cardo.cz/nove/lanko ... at-580650/

Jedná se o FF1 kombi.
Asi tohle, ne? http://www.autodily-cardo.cz/nove/lanko ... at-580649/
Tohle to je nějakej mezikus vepředu auta? http://www.autodily-cardo.cz/nove/lanko ... at-580650/
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ona ta ručka je celkově taková gumová. Tzn. nic moc a nesouměrný záběr i za tepla, jenom s tím rozdílem, že za tepla se aspoň spolehlivě uvolní. Podle mě nemá cenu to ladit, nestojí to zase tolik peněz, tak bych to rovnou vyměnil. Jestli se tam ta voda někudy dostala, tak tam za nějakou dobu bude znova.
-
- Člen klubu
Staci prerazena gumova buzirka na bowdene a uz sa pod kokovy oplet dostane voda. Ako rychla oprava staci odtrhnut tu spuchrenu gumu, aby voda mohla vytiect. A natlacit dovnutra olej. Bowden by som menil za lepsieho pocasia. Teda pokym to nedas do sevisu alebo nemas vyhrievanu garaz...
-
- Pokročilý
Měnil jsem lanovody loni v létě (nevracelo se táhlo na PZ kole a to přibrzďovalo). Tedy nejřív jsem do pravého bowdenu zkoušel natlačit olej, ale nepomohlo to. Nakonec jsem koupil lanovody nové ATE a ty jsou celé potažené nějakou docela festovní ochrannou bužírkou, což ty původní nebyly a proto byly komplet rezavé, pak se uvnitř lanko přidřelo (skoro s ním nešlo rukou hýbat).
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ja dal poradny pero mezi drzak bovdenu a paku na trmenu...a je sichr ze se to vraci

Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
-
- Pokročilý
ATE se mi moc neosvědčilo, předtím tam byl asi origo Ford a to brzdilo výrazně líp. TRW celkem ujde. Mám dva fíky, schválně jsem na jedno dal TRW a na druhé ATE, tak mám přímé srovnání. Hlavně v zimě ATE to často ráno brzdí jak bez posilovače a začne brzdit až když při druhém brždění - nejspíš nekvalitní desky kdy se tvoří klouzavý nános a brzdí to až po ojetí. To s předchozíma brzdama neznám a TRW to taky nedělá. (Oboje mám kotouč + desky stejného výrobce.)Papulaa píše:Chalani ake brzdy doporucujete ... kedze auto ma uz nejaky ten rocik a brzdy su uz docela makke potrebujem vymenit kotuce a dosticku v predu a v zadu mam bubny ... nie moc lacne ani drahe ( ATE , TRW ...)
Na zadku jsem měl kotouče Brembo a to byla úplná katastrova, rezly jak sviňa. Teď jsem dal TRW a tváří se líp.
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm