Právě je 08.12.2019 02:38



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 diagnostika Torque 
Autor Zpráva
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 16:02
Příspěvky: 532
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: diagnostika Torque
phofy napsal:
Jo narveš to tam, pokud máš PIDy. V nastavení tam je nastavení PIDů a dáš přidat :wink:

Bacha na to, ze kazdy typ motoru ma teplotu DPF nekde jinde. To ze to chodi na 1.8 jeste neznamena ze to same jde na 1.6. Vzdy rozlisujte pro jaky typ motoru ...

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo


07.09.2016 11:36
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2013 08:31
Příspěvky: 1163
Odeslat 
Ted kde zjistit umisteni daneho pidu ze... Nejaky umi najit torque scan ale pokud chci specificky pid a nastavit ho sam,jak zjistim jeho umisteni cili adresu,cislo

_________________
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek


07.09.2016 20:04
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2013 08:31
Příspěvky: 1163
Odeslat 
Jeste by me zajimala jedna vec, funguje vam nekomu tlacitko clear dtc? Chtel bych mazat chyby z plochy aplikace cili prez realtime information a ne prez fault codes. Jde to tam navolit, novy cifernik a uplne dole. Po zmacknuti tlacitko zezelena ale dtc se nevymaze

_________________
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek


08.09.2016 07:19
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2013 08:31
Příspěvky: 1163
Odeslat diagnostika Torque
A mam tu dalsi otazky pro znale :D mozna spis na Tomina. Sleduju za jizdy kratkodoby smesovaci pomer,pohybuje se standartne kolem nuly a mam ho v hodnotach % max a min hodnota je u me +10.2% a -10.2% Zajimalo by me jestli timhle spolehlive vysleduju napr. kdyz uz bude znecisteny vzduchovy filtr. Pokud se hodnoty budou casteji drzet v minusovych cislech tak jednotka smes ochuzuje protoze tam jde oproti vzduchu moc paliva tudis by to mohlo vykazovat pricpany vzduchac nebo zavadu a znecistenou vahu popr. MAP mam pravdu nebo se mylim? Snazim se jen vic porozumet teto problematice ;)
Edit: prave sem zjistil ze mi torque neukazuje AFR namerene ale jen prikazane 14.77:1 nevi nekdo proc?

_________________
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek


09.09.2016 10:46
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 16:02
Příspěvky: 532
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: diagnostika Torque
ad Torque: u 1.6 Zeteca neni jeste wideband lambda, takze ecu nikdy nevi aktualni stav smesi. Vi jen (z uzkopasmove lambdy) ze je to chude, nebo bohate. Nevi ale jak moc chude / bohate.
To co sledujes na diag. je bud STFT (kratkodobe adaptace), nebo, mozna ze tam mas i prepocitanou bohatost v hodnotach "lambda", ale vzdy je to jen predpis, ne skutecnost.

Samo. za idealnich podminek je predpis dost blizko skutecnosti, ale s tim se nikdy nesmi pocitat.
Svadi to pak cloveka ke spatnym usudkum.
Az u wideband lambdy (ma napr. 2.5T a Ecoboosty) jsou, krome tech "predpisu" i hodnoty
skutecne namerene ve vyfuku.

Z kratkodobych adapt. (STFT nebo Fordi hodnota LAMBSE) rozhodne nepoznas zmeny na motoru.
Kratkodobe hodnoty se meni v radech desetin sekundy az sekund.

K tomu cos mel na mysli slouzi dlouhodobe adapt. (LTFT nebo Fordi KAMREF).
Pozor na to ze STFT a LTFT jsou hodnoty v procentech (0 = ideal),
zatimco LAMBSE je "lambda pomer", tam je ideal 1.00.

Kdysi jsem neco o adaptacich sesmolil zde:
http://www.fordfans.cz/phpbb3/viewtopic ... 17#p319917

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo


09.09.2016 16:55
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2013 08:31
Příspěvky: 1163
Odeslat diagnostika Torque
Wideband je sirokopasmova? Ze je idealni lambda 1 a STFT a LTFT 0 vim,i tak sem cetl tvoje komenty a moc pekne si to vysvetlil na fordfans. Co tedy znamena cislo v procentech napr. u LTFT ktere dokladam na obrazku? Ta minusova hodnota zname ze je smes bohatsi a ze se jednotka snazi o -4.7% stahnout palivo vuci vzduchu nebo to naopak vraci hodnotu z lambdy,tedy ze vzduchu je o 4.7% min vuci idealni hodnote? V podstate to co sem ted napsal znamena porad to stejny ale me jde o princim funkcnosti,jednoduse co to cislo vlastne znamena? A Tomine ty se o ten 2.5T I5 nejak moc zajimas nebo se mi to zda? 8-) Edit: aha mas ho v mondeu, ja vuuul :D
Obrázek

_________________
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek


09.09.2016 19:49
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 16:02
Příspěvky: 532
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: diagnostika Torque
wideband: viz. google
napr. http://www.haltech.com/wideband-o2-sensors-explained/
nebo https://www.youtube.com/watch?v=XQYDwIWS6Ho

Tvych -4.7% znamena to, ze ECU ubira benzin (z puvodni ve fabrice nastavene hodnoty, tedy z kalibracni hodnoty) a dela to proto, aby dosahla idealni smesi lambda 1.00.
Tedy smes by bez teto adaptace byla jinak o 4.7% bohatsi nez ma byt (mela by lambdu 0.9.. = pod 1.00).

Ecu uzkou lambdou zjistuje jestli je ve vyfuku kyslik. Nerekne jestli je ho tam 5 nebo 10%, rekne jen kyslik ANO, nebo NE.
Kyslik ANO znamena chuda smes. NE znamena bohata.
Takze ecu porad hybe s bohatosti (pomoci STFT) tak, aby porad lambda prekmitavala
mezi bohatou a chudou.
Jenze co kdyz je STFT uz treba na +20% a lambda teprve prekmitne z chude do bohate ?
Znamena to tedy, ze ecu bude muset (v danych otackach a zatezi) priste zase pridavat +20% aby byla smes ok. Jenze v jinych otackach/zatezi to muze byt treba -15%.
A tak by STFT porad prekmitavalo z -15% na +20% a to nezanedbatelnou chvili trva. Celou tu dobu by byla smes neidealni.
A tady nastupuji hodnoty LTFT. ECU si techto +20% po delsi dobe zapise do prislusne bunky pro dane otacky/zatez. Kdykoliv pak motor navstivi tyto otacky, vezme se ihned hodnota +20% (do promenne LTFT) a benzinu se tak ihned nadavkuje o to vice.
Ale tyto vsechny zasahy se nedelaji proto aby byla smes bohatsi, nebo chudsi, ale
jen aby byla IDEALNI = lambda 1.00. Nikdy jinak.
Idealni vysledek je, ze se pak STFT meni jen minimalne -> vsechny vykyvy v davkovani pokryvaji/opravuji hodnoty v LTFT tabulce. Na STFT pak uz je jen to cyklovani se smesi kolem lambda 1.00. A motor se muze stale presouvat z ruznych otacek do jinych a stft by mela porad jen kmitat kolem 0%.
Ale to je jen ideal - ve skutecnosti se vzdy z nejakeho duvodu i to stft vykloni vice nez jen o jednotky procent. To je normalni. Lambda neni dokonale rychla, plyny se na ni dostanou taky az za 2,3,4 otacky, atd.

Najdi si na youtube nejaka videa kde bezi v grafu to STFT, napeti z lambdy a LTFT a sleduj co to dela. Z toho je to pochopitelne.
napr. toto: https://www.youtube.com/watch?v=sQyDolK-8VU
Tam je misto STFT hodnota LAMBSE (ma obraceny smysl: stoupa pri ochuzovani a klesa pri obohacovani !) ale jinak je princip stejny.

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo


09.09.2016 22:41
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2013 08:31
Příspěvky: 1163
Odeslat diagnostika Torque
To je presne to co me zajimalo a dava to fakt smysl 8-)

_________________
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek


10.09.2016 10:44
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 05.11.2010 18:55
Příspěvky: 3846
Bydliště: Brno a okoli
Odeslat 
Nastavit vlastní PID jde v pohodě. Co nevíš? Kde ses zasekl?

_________________
Galerie: Mondeo 1.6 ecoboost viewtopic.php?f=256&t=46148
focus II 07', 1.6tdci 80kw, no DPF
byl: escort 97', 1.8tdi 66kw


14.09.2016 07:02
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2008 18:15
Příspěvky: 640
Bydliště: Pardubice, (Liberec)
Odeslat Re: diagnostika Torque
Ukazuje Torque i skutečnou teplotu chladicí kapaliny?

_________________
Focus I Combi, 1.6 74kW, 2002 Obrázek
Focus II FL Combi, 1.8 92kW, 2009, LPG Obrázek


15.11.2016 20:10
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 183
Bydliště: Pardubicko
Odeslat Re: diagnostika Torque
Trošku oživím téma.
Pořídil jsem si Torque Pro na Galaxy 2.0 TDCi 103 kW r.v.2012. V řídících jednotkách nemám žádné závady (FoCom), ale torque mě vypisuje 3 stejné chyby. Smažu, znova načtu a opět jsou tam. Nevíte prosím jak se toho zbavit ?
Druhý dotaz bych měl jak dostat do aplikace sledování DPF ?
Děkuji.

_________________
Ford Galaxy 2.0 TDCi 103 kW Titánium
Seat Alhambra 1.9 TDi PD 110 kW "autobus"


04.02.2017 15:14
Profil
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 05.11.2010 18:55
Příspěvky: 3846
Bydliště: Brno a okoli
Odeslat 
Co chceš na dpf sledovat?

_________________
Galerie: Mondeo 1.6 ecoboost viewtopic.php?f=256&t=46148
focus II 07', 1.6tdci 80kw, no DPF
byl: escort 97', 1.8tdi 66kw


04.02.2017 23:33
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 27.04.2012 08:22
Příspěvky: 31
Odeslat Re: diagnostika Torque
Zdar,, mam MK3 Mondeo medzifacelift,, kamarat mi upravit ELM aby islo na mojom mondeu,, a Torque nenasiel ziadnu chybu v ECU a Fordiag ano,, kde je chyba?


05.02.2017 00:33
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 183
Bydliště: Pardubicko
Odeslat Re: diagnostika Torque
vita_k nevím co všechno se dá sledovat. :oops:

_________________
Ford Galaxy 2.0 TDCi 103 kW Titánium
Seat Alhambra 1.9 TDi PD 110 kW "autobus"


05.02.2017 08:49
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 16:02
Příspěvky: 532
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: diagnostika Torque
Mawerick81 napsal:
, a Torque nenasiel ziadnu chybu v ECU a Fordiag ano,, kde je chyba?


Muze to byt vice pricin.
1, Torque muze cist chyby s pomoci OBD2/EOBD protokolu a Tvoje konkretni chyba (nebo chyby) nemusi spadat do tech co se povazuji za emisni a tedy se nemusi reportovat v OBD2 protokolu.
(Fordiag cte chyby servisnim protokolem a tam se vraci vzdy vsechny chyby)

2, Tvuj interface ktery si pouzil ve spojeni s Torque neprijmul spravne odpoved od ECU
a tak nic nezobrazil.
V OBD2 protokolu to totiz chodi tak, ze pokud nejsou zadne chyby ulozene, tak ECU proste NIC nevraci na dotaz na chyby
a tak sw nemuze rozeznat zda ECU neodpovedela (=zadne ulozene chyby), nebo zda se odpoved od ECU nezachytila/neprecetla.
(Mondeo MK3 komunikuje pres Ford SCP/PWM sbernici a ta dela Cinskym produktum obvzlast problemy.)

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo


06.02.2017 17:03
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.126s | 12 Queries | GZIP : Off ]