tažné zařízení
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tazne zariadenie
Jarous dej tam krabičku a nešpekuluj.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dávat tam krabičku v ceně vozejku mi nepřijde úplně rentabilní. Jedna LEDka stála 35Kč. Navíc se mi teď zase nechce tu elektroinstalaci předělávat, když už se to nepořešilo při montáži. Kdybych to nechával teď u někoho dělat nanovo, tak bych si to pohlídal. Tak třeba to klapne u příštího auta, no 

- dallasCZ
- Nováček
Ahoj,
chci si koupit TZ v podstatě jen na přívěs na kola.
mám ford focus II combi po FL r.v.2008, s parkovacími senzory.
Je toto správně vybraný? :
http://www.hook-tz.cz/tazne-zarizeni-fo ... bi-140910/
http://www.hook-tz.cz/elektroinstalace- ... 5/11-7pin/
hlavně ta elektroinstalace jestli umí deaktivovat tažné.
Pokud to dobře chápu, tak mi to musí nainstalovat autorizovaný servis a pak jen na zápis do techničáku. Když mi to neudělá autorizovaný servis tak s tím musím na STK.
díky
chci si koupit TZ v podstatě jen na přívěs na kola.
mám ford focus II combi po FL r.v.2008, s parkovacími senzory.
Je toto správně vybraný? :
http://www.hook-tz.cz/tazne-zarizeni-fo ... bi-140910/
http://www.hook-tz.cz/elektroinstalace- ... 5/11-7pin/
hlavně ta elektroinstalace jestli umí deaktivovat tažné.
Pokud to dobře chápu, tak mi to musí nainstalovat autorizovaný servis a pak jen na zápis do techničáku. Když mi to neudělá autorizovaný servis tak s tím musím na STK.
díky
- Jemar
- Zkušený
Re: prosím o pomoc
Zřejmě je to toto:
Má označení 97BX 10C909-AC (červená krabička) a to černé relé by mělo mít označení 3M5J 14A672-BA
Problém je v tom, že AC u červeného relé je označení pro modul bez ovládání couvacích senzorů, ale černé relé s označením BA by mělo umět senzory vypínat (je tam i kontakt).
Z výroby couváky nebyly, momentálně jsem si origo sadu dodělal a hledám možnost, jestli by vypínání senzorů šlo dodělat a jestli v této kombinaci je to možné.
Zatím nevím, na jakém principu ta červená krabička funguje. Pokud by někdo věděl, dejte vědět.
Zásuvka na tažném je třináctikolíková s redukcí na sedm.
Má označení 97BX 10C909-AC (červená krabička) a to černé relé by mělo mít označení 3M5J 14A672-BA
Problém je v tom, že AC u červeného relé je označení pro modul bez ovládání couvacích senzorů, ale černé relé s označením BA by mělo umět senzory vypínat (je tam i kontakt).
Z výroby couváky nebyly, momentálně jsem si origo sadu dodělal a hledám možnost, jestli by vypínání senzorů šlo dodělat a jestli v této kombinaci je to možné.
Zatím nevím, na jakém principu ta červená krabička funguje. Pokud by někdo věděl, dejte vědět.
Zásuvka na tažném je třináctikolíková s redukcí na sedm.
- Jemar
- Zkušený
Re: tažné zařízení
Tak jsem trochu zkoumal a s největší pravděpodobností to funguje takto:
- červená krabička (97BX 10C909-AC) je indikátor selhání světel, přes sběrnici by měla monitorovat proudové toky k žárovkám a přes relé uvnitř, spínat žárovky na přívěsu. Jestli se jedná jen o směrová světla nebo i jiné zdroje zatím nevím, ale předpokládám, že to bude i pro ostatní žárovky.
- černé relé (3M5J 14A672-AA) by mělo sloužit jako odpojovač zadního mlhového světla a montovalo se spolu se sedmikolíkovou zásuvkou
- černé relé (3M5J 14A672-BA) by mělo sloužit jako odpojovač zadního mlhového světla a odpojovač zadních parkovacích senzorů. Montovalo se spolu s třináctikolíkovou zásuvkou
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Cervene rele je vicepolove a ma na starosti bezzatezove spinani veskereho osvetleni voziku, tedy nejen mlhovky, ale i blinkru a obrysovek. Ke spinani potrebuje zdroj staleho napeti (u FF1 tazeno z pojistkovky od ridice) a signaly z napajeni zadnich svetel. Poruchu osvetleni na voziku simuluje jako poruchu osvetleni zadnich svetel (plati pro blinkry).
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- Jemar
- Zkušený
Tak jsem se moc nespletl....
Díky za vysvětlení

Díky za vysvětlení

-
- Nováček
Ahoj.Mám dotaz k tažnému.Před půlrokem jsme si přivezli z Německa focuse,který už měl tažný a v kufru u podběhu taky dvě krabičky jako jsou o pár odkazů výš na fotce (černá a červená).
Teď jsme chtěli připojit vozejk a zjistili jsme,že nesvítí.Trochu jsem po tom pátral a v zásuvce je stálé napětí pro přívěs,ale signály do světel vozíku ne.Funkce těch krabiček chápu,ale nevím jak změřit nebo vyzkoušet jestli je ta červená v pořádku.Ještě mě trochu mate,že nekdo radí,že by se to nejdříve mělo povolit v řídící jednotce auta.Jenže co jsem hledal,tak u tohodle typu auta a tohodle taž.modulu,by se nemuselo.Ještě musím poznamenat,že celý ten "ansámbl"krabiček a svazků drátů u levého podběhu byl vymontován,protože byl ťuklý zadní blatník,tak nám to opravovali a stříkali.
Ale konektory jsem překontroloval všechno je propojeno jak má a černá krabička na zadní mlhovku funguje.Dokonce do tý červený napájecí napětí vstupuje.Jen nevím,jak změřit jestli do ní jdou signály od světel.
Teď jsme chtěli připojit vozejk a zjistili jsme,že nesvítí.Trochu jsem po tom pátral a v zásuvce je stálé napětí pro přívěs,ale signály do světel vozíku ne.Funkce těch krabiček chápu,ale nevím jak změřit nebo vyzkoušet jestli je ta červená v pořádku.Ještě mě trochu mate,že nekdo radí,že by se to nejdříve mělo povolit v řídící jednotce auta.Jenže co jsem hledal,tak u tohodle typu auta a tohodle taž.modulu,by se nemuselo.Ještě musím poznamenat,že celý ten "ansámbl"krabiček a svazků drátů u levého podběhu byl vymontován,protože byl ťuklý zadní blatník,tak nám to opravovali a stříkali.
Ale konektory jsem překontroloval všechno je propojeno jak má a černá krabička na zadní mlhovku funguje.Dokonce do tý červený napájecí napětí vstupuje.Jen nevím,jak změřit jestli do ní jdou signály od světel.
Ford Focus HB-silver
1,8/92kw
11/2009
1,8/92kw
11/2009
- Andymaniac
- Junior
Tento bazmek sice nemam, ale vidim ze jsou piny na nem primo popsany, takze jen staci promerit. Evidentne je to jen hromada relatek, protoze na CAN to pripojene neni a tak se to ani nemusi povolovat diagnostikou, jak tu nekdo psal.
Ford Focus II kombi po faceliftu (2008)
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA
-
- Nováček
Tak jsem včera opět laboroval s taž.zásuvkou a opět bez úspěchu.Když připojím vozejk, světla na něm ani nebliknou,ale mlhovku na autě to odpojí,tak jak má.Zkoušel jsem při zapojeném vozejku něco naměřit v konektoru modulu SIK5 (červená krabička),ale nic.Jen stálé plus na vstupu.Podíval jsem se i dovnitř krabičky a je tam jedno relé a oboustranně osazený tišťák polovodičema.Takže dál už nevím.Ale mám dohodnutý s člověkem zabývajícím se diagnostikou a hledáním elektro závad na autech,že se na to podívá.Jestli na něco přijde,tak to sem napíšu,pro případné další zoufalce jako já.
Ford Focus HB-silver
1,8/92kw
11/2009
1,8/92kw
11/2009
-
- Nováček
Tak opraveno.Den a půl práce dvou lidí a konečně to maká.Jak jsem psal v příspěvku výše, zadní elektrika byla odpojena kvůli stříkání zadního blatníku.A nějakému "umělci" se podařilo vytahat piny z konektorů.Pak když to vrátil,tak blbě,protože jakmile to propojil tak odpálil modul tažného.
Takže mně museli chlapi co se zabývají autodiagnostikou proměřit všechny vodiče vzadu,porovnat piny v konektorech,zjistili které součástky v taž.modulu jsou odpálený,ty vyměnili a znovu museli přes ford diagnostiku a spec.kódy nakódovat modul.Perfektní práce,žádné měnění celých bloků a modulů,co mi radili u forda.Protože kdybych koupil za drahý peníze nový modul,cvaknul ho tam,tak by bylo zase po něm.Páč pochybuju,že by ve značkovým servisu se hledali s proházenýma drátama a vadnýma součástkama na tišťáku.Dokonce jsem se dozvěděl,že k těmhle chlapům posílají auta ze značkových servisů,když jsou v koncích s diagnostikou nebo elektrikou.Viděl jsem u nich zánovní Citroen DS3,s kterým si nevěděli rady v Citroenu a jak mi pán říkal,tak to byl prý "jen vadný šváb" v řídící jednotce.Za pár korun.Ten vyměnili a auto vesele jezdí.A ve značkovým serv.chtěli měnit motor,protože nešel nastartovat a diagnostika jim nic kloudnýho nepsala.
Takže jak je vidět,pořád se dají najít šikovný lidi.
Takže mně museli chlapi co se zabývají autodiagnostikou proměřit všechny vodiče vzadu,porovnat piny v konektorech,zjistili které součástky v taž.modulu jsou odpálený,ty vyměnili a znovu museli přes ford diagnostiku a spec.kódy nakódovat modul.Perfektní práce,žádné měnění celých bloků a modulů,co mi radili u forda.Protože kdybych koupil za drahý peníze nový modul,cvaknul ho tam,tak by bylo zase po něm.Páč pochybuju,že by ve značkovým servisu se hledali s proházenýma drátama a vadnýma součástkama na tišťáku.Dokonce jsem se dozvěděl,že k těmhle chlapům posílají auta ze značkových servisů,když jsou v koncích s diagnostikou nebo elektrikou.Viděl jsem u nich zánovní Citroen DS3,s kterým si nevěděli rady v Citroenu a jak mi pán říkal,tak to byl prý "jen vadný šváb" v řídící jednotce.Za pár korun.Ten vyměnili a auto vesele jezdí.A ve značkovým serv.chtěli měnit motor,protože nešel nastartovat a diagnostika jim nic kloudnýho nepsala.
Takže jak je vidět,pořád se dají najít šikovný lidi.
Ford Focus HB-silver
1,8/92kw
11/2009
1,8/92kw
11/2009
- Wolf78
- Pokročilý
Nemá někdo namontované origo tažné zařízení na C-Max-u r.v. 04 - 10 - zn. ORIS/Bosal ???
Je - Ford Focus III ST-Line 134kW mk3,5
- Ford Fiesta 1,5 EB ST mk8 147kW
- Ford Fusion 1,4 59kW
Byl - Ford Fiesta 1,0 EB Titanium mk8
- Ford Ka TITANIUM - 51kW
- Ford C-Max 1,8TDCi -92kW
- Ford Focus I 1,8-16v -85 kW
- Ford Fiesta XR2i 1,6-8v-76kW
- Ford Fusion 1,4 59kW
- ZaQik
- Admin
"Franta od vedle" ... k cemu Ti tato informace je? 

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Wolf78
- Pokročilý
sháním typový list na toto tažné
Je - Ford Focus III ST-Line 134kW mk3,5
- Ford Fusion 1,4 59kW
- Ford Fusion 1,4 59kW
- ZaQik
- Admin
typovy list je jen jeden, kde je napsan vyrobce, typ tazneho a vyrobni cislo a dole pod tim razitko prodejce
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014