Příspěvek
od VPDTP » 02.05.2017 22:30
Tak v sobotu Egr rozebrán a vyčištěn. Trubka byla docela čistá, ale po sundání magnetu byl prostor hodně zanesený. Po vyčištění jsem ho zaslepil. V neděli a v pondělí jsem najel cca 80 km a vše v pohodě. Auto necuká a zdá se, že ani nekouří (ještě jsem nekontroloval). Žádná chyba na diagnostice. Dnes ráno jsem nastartoval ujel cca 2 km ke škole, kde jsem vysadil syna, motor jsem nechal běžet, a když jsem se chtěl rozjet, tak motor zhasl a nešel nastartovat. Zkusil jsem přes tablet (Torque) přečíst chyby. Žádná tam nebyla. Odpojil jsem EGR a motor okamžitě naskočil. Takže po vypnutí motoru jsem ho zase připojil a najel jsem cca 60 km a vše v pohodě. Několikrát jsem startoval a vše ok. Jsem z toho trochu nervózní. Stále ve střehu. Jinak k tomu DPF: Vloni se mi originál filtr ve 180 000 km totálně ucpal. Koupil jsem ten nejlevnější polský (tuším JMJ) a nechal namontovat. Bohužel filtr nefunguje tak jak by měl. Auto smrdí jak stará LIAZka a kouří. Mám podezření, že jsem za 7000,- koupil prázdnou bandasku. I váha filtru oproti originálu byla dost nízká. Chápu, že byl ucpaný, ale 4 nebo 5 kg rozdíl neudělá popílek. Už bych takovou blbost neudělal. Uvažuji, že nechám vyčistit původní filtr a dám ho zpět.
FF II Combi 1.6 tdci, 80 kW, 11/2006, Trend, stříbrná Modus, DPF