reset servisniho intervalu pro vymenu oleje

Moderátor:foki
rapek
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 22.01.2013 13:25

reset servisniho intervalu pro vymenu oleje

Příspěvek od rapek » 22.01.2013 17:15

Zdravím všechny a prosím o radu jsem čerstvým majitelem focusu 1,6 tdci a nemám s fordy žádnou zkušenost , potřeboval bych vynulovat servisní interval a nastavit denní svícení jestli to jde a jak .Dík všm za radu. 8O

Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 8078
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: reset servisu a nastavení denního svícení

Příspěvek od miki21 » 22.01.2013 17:58

Jakožto čerstvého člena na zdejším fóru Tě poprosím o dopsání si svého auta do podpisu. Rok výroby, motorizace a podobné kraviny jako ostatní. Nikdo netuší co máš za auto a pak je těžko radit. :nixw:
Dále dle pravidel tohoto fóra nejdřív hledej téma, které se Tvým problémem již zabývá. Jistě se to zde již řešilo. Pokud nic nenajdeš, pokračuj v tématu, které je Tvému problému nejblíž. nDva různé problémy je lepší řešit v různých tématech, kvůli přehlednosti. :wink:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

rapek
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 22.01.2013 13:25

Re: reset servisu a nastavení denního svícení

Příspěvek od rapek » 23.01.2013 19:33

už jsem napravil sorry
Focus Combi Tdci 1,6/80kw r.v.2008

Tomkan
Nováček
Nováček
Příspěvky: 47
Registrován: 08.01.2013 11:21
Kontaktovat uživatele:

Re: reset servisu a nastavení denního svícení

Příspěvek od Tomkan » 13.02.2013 15:30

Reset intervalu výměny oleje u FoFo II se dělal současným držením brzdy a plynu po dobu 30s při zapnutém zapalování - poloha II (a nenastartovaném motoru, dodávám - aby to někdo nezkoušel za běhu).
Denní svícení v FF II se dodělává přidáním relé do pojistkové skříňky a změnou nějaké propojky, hledej.
Ford Focus III kombi 2012, 1.6 TDCi 85 kW Start/Stop
Obrázek

Uživatelský avatar
Mufin01
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3942
Registrován: 04.10.2010 15:32
Bydliště: štatl jak sviňa

Re: reset servisu a nastavení denního svícení

Příspěvek od Mufin01 » 13.02.2013 16:27

To denní svícení jsem kromě samostatného tématu :arrow: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =65&t=7153 popsal i u mě v galerce :arrow: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 61#p787361

danY2014
Nováček
Nováček
Příspěvky: 85
Registrován: 31.10.2014 11:54
Kontaktovat uživatele:

Reset servisního intervalu?

Příspěvek od danY2014 » 03.10.2016 08:15

Jsem schopen pomocí volně dostupného sw (ForScan, Focccus, ... ?) resetovat servisní interval pokud si nechám vyměnit olej v neautorizovaném servisu? Auto mi nyní hlásí nutnou výměnu oleje a to přesně na km po ujeti 20tis od poslední výměny. Předpokládám že i když vyměním tak to bude hlásit dále, nebo jak to funguje? Nebo možná vymažu přímo uživatelsky na palubce? :?: :roll:

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4588
Registrován: 07.11.2009 17:56
Bydliště: Ostrava

Re: Reset servisního intervalu?

Příspěvek od Anduril » 03.10.2016 08:58

Co toto? Je to sice US model, ale treba to bude stejne.
Btw. mne to nikdy nic takoveho nehlasilo, mas diesel?
https://www.youtube.com/watch?v=eShgLNHZ2tE
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

danY2014
Nováček
Nováček
Příspěvky: 85
Registrován: 31.10.2014 11:54
Kontaktovat uživatele:

Re: Reset servisního intervalu?

Příspěvek od danY2014 » 03.10.2016 09:23

Ano funguje! :-D ano mam diesel 1.6TDCi Econetic

lahvik
Junior
Junior
Příspěvky: 214
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Zlaté Hory

Re: reset servisniho intervalu pro vymenu oleje

Příspěvek od lahvik » 30.05.2018 20:54

Ahoj může mi někdo poradit proč mi nejde reset vým. oleje.Mám ffmk3 r.v. 2013-1.6 ecoboost.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 17468
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: reset servisniho intervalu pro vymenu oleje

Příspěvek od ZaQik » 30.05.2018 20:55

neslapes na spravne pedaly
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

lahvik
Junior
Junior
Příspěvky: 214
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Zlaté Hory

Re: reset servisniho intervalu pro vymenu oleje

Příspěvek od lahvik » 30.05.2018 21:14

Brzda plus plyn a zapalování zapnuté do polohy II.
Vyzkoušeno a nic stál jsem na těch pedálech snad 5 minut anic a několikrát po sobě jsem to zkoušel a akorát jsem z toho mněl dřevěné nohy jak Pinokio.:-)

Uživatelský avatar
Konik
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2941
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Příbram
Kontaktovat uživatele:

Re: reset servisniho intervalu pro vymenu oleje

Příspěvek od Konik » 30.05.2018 22:37

A to ti vyskakuje nejaka hlaska? Mam stejny motor, r.v. 2014 a nic mi to nehlasi.
Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)

lahvik
Junior
Junior
Příspěvky: 214
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Zlaté Hory

Re: reset servisniho intervalu pro vymenu oleje

Příspěvek od lahvik » 31.05.2018 06:45

Nene nehlásí to nic,ale mněnil jsem včera olej a tak jsem to chtěl vyresetovat aby mi to třeba za týden nehlásilo že mám vyměnit olej.Ale nejde mi to zkoušel jsem vše a nic.

Uživatelský avatar
dusanlulka
Junior
Junior
Příspěvky: 324
Registrován: 04.05.2013 16:57

Re: reset servisniho intervalu pro vymenu oleje

Příspěvek od dusanlulka » 31.05.2018 07:08

FOFO II reset oleja nema.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 17468
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: reset servisniho intervalu pro vymenu oleje

Příspěvek od ZaQik » 31.05.2018 08:30

mylis se
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Odpovědět

Zpět na „Technické informace + diagnostika“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů