Příspěvek
od stano. » 17.01.2019 22:57
Do 1.0 Ecoboostu 5W-20 vraj musi ist bezpodmienecne. Olej ma zeleny nadych vraj z aditiv, ktore su tam kvoli rozvodovemu remenu. Tento motor ma rozvodak v olejovej hmle.
Po dlhych studiach, porovnavaniach, uvahach, upustam od znizenej HTHS viskozity. Prechadzam na Zetecu na 5W-30 A3, a na naftaku na C3. (Ano balu, dobre citas. No citaj aj dalej)
ALE
Faktom je, ze na olej so snizenou HTHS sa motor po 100t km nerozsype, ako tu stale citam. Najazdi aj 300t km a stale drzi pokope. Ze znizena HTHS devastuje motor, nic potom nevydrzi, rozsype sa po chvili, atd. je, ako stale tvrdim a je na to nespocet dokazov, BLBOST.
Dalej, ide o moje rozhodnutie, o ktorom nie som na 100% presvedceny. Hlavne ho nebudem nutit ostatnym.
Ked si niekto pride vymenit olej, tak mu tam nalejem podla predpisu vyrobcu. Lebo ked mu tam dam nieco podla mojej uvahy a pokazi sa mu motor, bude to moja chyba. Ak mu mozno v buducnosti o 15 rokov skrati vyrobcom odporucany olej zivotnost motora o 2 roky, ja teraz nevyriesim a nebudem to riskovat. Keby aj o tyzden/mesiac/rok pride, ze sa mu zadrel motor (kvoli comukolvek), nemoze povedat, ze to bolo olejom. Pretoze flasu so zostatkovym olejom, ktory som mu dal, dokazuje, ze tam ma vyrobcom odporucanu napln a nema dovod to na mna zvalovat.