Výfuk
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výfuk
Číslo jsem měl vygooglené už před vznesením dotazu a nic skladem jsem nenašel. No a na uvedených eshopech MTS vůbec nevidím.
Koupil jsem si nedávno Polmostrow a to teda nic moc. Jednak to vůbec netlumí a za druhé mi i zavěšení přijdou nepřesně umístěné. Proto jsem se snažil najít MTS, na které byly poměrně slušné reference. Na tom jednom eshopu vidím Izawit. Bylo by to lepší?
Koupil jsem si nedávno Polmostrow a to teda nic moc. Jednak to vůbec netlumí a za druhé mi i zavěšení přijdou nepřesně umístěné. Proto jsem se snažil najít MTS, na které byly poměrně slušné reference. Na tom jednom eshopu vidím Izawit. Bylo by to lepší?
- jenikHK
- Moderátor
U Tylla nemají?
Ten středový MTS moc k vidění fakt není, dlouhodobě. Ale zadní a trubku mají minimálně v dufy.cz nebo pemi.cz
Jinak MTS jsem dával na předchozí Focus MK1, proti originálu jsem tehdy nepoznal rozdíl (akusticky a tvarem) a jezdí dodnes (5 let). Za sebe mohu doporučit.
Ten středový MTS moc k vidění fakt není, dlouhodobě. Ale zadní a trubku mají minimálně v dufy.cz nebo pemi.cz
Jinak MTS jsem dával na předchozí Focus MK1, proti originálu jsem tehdy nepoznal rozdíl (akusticky a tvarem) a jezdí dodnes (5 let). Za sebe mohu doporučit.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX
- pkadecka
- Test driver
Walker prý nic moc kvalita. Ani Bosal.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- pkadecka
- Test driver
3 roky může být pro výfuk dlouhá doba. Na focusu mk1 mi v servisu měnili oba díly a kat (nevím, co tam dali za značku). Díly výfuku mi tam vydržely 3,5 roku, z toho zadního mi dokonce upadla ta koncová trubka. Nové jsem dal MTS, pokud je tam máš do teď, je to 7 let.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Na tvým MK1 jsem měnil zadní kus v květnu 2018. Ty vejfuky jsou relativně za pár korun, takže mi výměna zas tak nevadí. Já jsem byl akorát naštvanej, že po instalaci novýho Polmostrowa mám zvuk jak traktor.
-
- Nováček
Oprava výfuku
Pres víkend jsem bastlil opravu tlumiču- vnejší plášť byl deravej. Vnitřní byl neporušen. Mužů s tímhle mit problém na STK? Tesnost je 100% použil jsem tmel na výfuk.
Dekuji
-
- Pokročilý
Projít by to mělo, max. tě vyhodí, dáš novej a přijdeš na opakovanou... Vzhledem k ceně vejfuků a životnosti celku je lepší dát rovnou novej díl než se s tim babrat..
Levný silentbloky zavěšení se mi neosvědčily, rychle se potrhaj. Nejlepší zatim byly šedý Ford, ty drží roky..
Klube se ti uchycení šusplechu, osvědčily se mi podložky z hliníkovýho plechu (stříhám ze starý lopaty) ca 20 x 50mm ohlý podle potřeby a uprostřed 5mm díra, ty plechový matičky shnilý nahrazuju normální matkou - na tom čudlíku drží v pohodě že to nepadá, příp. závit přilepim/pojistim barvou
Levný silentbloky zavěšení se mi neosvědčily, rychle se potrhaj. Nejlepší zatim byly šedý Ford, ty drží roky..
Klube se ti uchycení šusplechu, osvědčily se mi podložky z hliníkovýho plechu (stříhám ze starý lopaty) ca 20 x 50mm ohlý podle potřeby a uprostřed 5mm díra, ty plechový matičky shnilý nahrazuju normální matkou - na tom čudlíku drží v pohodě že to nepadá, příp. závit přilepim/pojistim barvou
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 260 kkm
- pkadecka
- Test driver
To je asi to, čemu se chce kolega vyhnout - opakované STK. Nicméně, na mazdě mám celý výfukový potrubí pěkně orezlý, děravého není nic, na koncovém tlumiči mám vařený nějaký držák a STK jsem v dubnu prošel.
K tomu šusplechu (ten hliníkový plech kolem výfuku), opět, na mazdě se mi to už dost rozpadá, nějaká podložka z lopaty to nezachrání, ale ani to na STK nevadilo.
K tomu šusplechu (ten hliníkový plech kolem výfuku), opět, na mazdě se mi to už dost rozpadá, nějaká podložka z lopaty to nezachrání, ale ani to na STK nevadilo.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
-
- Pokročilý
Jemu se rozpadá jen kolem uchycení a tam to ta podložka zachrání na docela dlouho. Hlavně uchycení ocel - hliník je problém, nejspíš tam probíhá elektrolytická koroze a hliník se rozpadá, s podložkou to pak žere 2mm plech a samotný šusplech už ne (ten takhle už nemá kontakt s železem ale s hliníkem)..
Bylo to rychlý provizorium aby mi šusplech nechrastil, ale mám to tak asi už 5 let a drží to..
Bylo to rychlý provizorium aby mi šusplech nechrastil, ale mám to tak asi už 5 let a drží to..
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 260 kkm
- Bomiňo
- Junior
Tak já jsem na Focusovi zjistil uvolněný šusplech v Chorvatsku, tak jsem vymyslel a od té doby praktikuju toto.
Vezmeš uzávěr od plastové lahve, po cca centimetru rozstříháš závit, sešlápneš, vznikne z toho takový pěkný vějířek a do středu uděláš třeba hřebíkem dírku a našroubuješ na závit co trčí z kastle. Drží to bez problému už několik let.
Vezmeš uzávěr od plastové lahve, po cca centimetru rozstříháš závit, sešlápneš, vznikne z toho takový pěkný vějířek a do středu uděláš třeba hřebíkem dírku a našroubuješ na závit co trčí z kastle. Drží to bez problému už několik let.
Ford S-Max 07/2015, 1,5 EB, 118 kW , Titanium,červená Ruby
Ford Focus kombi 1,6 74kw Ghia, 07/2006, Tango red - prodáno
Ford Focus kombi 1,6 74kw Ghia, 07/2006, Tango red - prodáno
-
- Pokročilý
dobrá vychytávka
já dával podložku vystřiženou z hliník. plechu, na ní tenkou gumovou podložku a pak tu origo matici.
Gumu proto, abych oddělil hliník od oceli /matice/ --> různé kovy, vzniká tam el. článek a proto to oxiduje tak rychle
já dával podložku vystřiženou z hliník. plechu, na ní tenkou gumovou podložku a pak tu origo matici.
Gumu proto, abych oddělil hliník od oceli /matice/ --> různé kovy, vzniká tam el. článek a proto to oxiduje tak rychle
Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi