1.5 ecoboost -poznatky,nazory,recenzie
-
- Člen klubu
Re: 1.5 ecoboost -poznatky,nazory,recenzie
Podla TP.
Ak nedodrzis kod motora, su to uradne opletacky. U nas je to tak, ze Ford ti musi schvalit vymenu za iny typ a potom odsuhlasit na STK.
Ak nedodrzis kod motora, su to uradne opletacky. U nas je to tak, ze Ford ti musi schvalit vymenu za iny typ a potom odsuhlasit na STK.
- miki21
- Test driver
Přerazit
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- pkadecka
- Test driver
Pomalu pomalu s tím přerážením.
Na focusu mk1 mi měnili motor (za jiný z vrakáče), už jsem to tady na fóru někdy psal: 1.6 benzín (kód motoru FYDA, -B, -C, -D...), akorát to trochu spletli, přestože jsem jim to říkal předem, že kód musí sedět. Jim stačilo, že tam pasuje, tak ho tam dali, jedno písmenko se lišilo, což vyřešili přebroušením a přeražením. Jo, do STK s tím nebyl žádný problém. Na měření emisí mi řekli, ať vedle ani nejezdím, protože mě z technický vyhoděj, jelikož je kód motoru přebouchanej a je to poznat. Ono když na 10+ letém bloku hliníku je vybroušená lesklá plocha, tak by to nepoznal jen slepej. Takže se to muselo dodatečně zlegalizovat, v techničáku je poznámka "kód motoru vyznačen náhradní technologií" nebo tak něco. Ofiko se to dělá, když ten hliník natolik vyrezne, že je kód nečitelný, může se to pak vybouchat třeba na kus plechu a přišroubovat kamkoliv na motor.
Druhá (jednodušší) možnost je zamaskovat to, aby to bylo ve stejném designu jako zbytek motoru, tzn. použít třeba kyselinu.
(To se týká jen téměř identických motorů, ne výměny benzínu za naftu, tříválec za čtyřválec a podobné overkilly.)
Na focusu mk1 mi měnili motor (za jiný z vrakáče), už jsem to tady na fóru někdy psal: 1.6 benzín (kód motoru FYDA, -B, -C, -D...), akorát to trochu spletli, přestože jsem jim to říkal předem, že kód musí sedět. Jim stačilo, že tam pasuje, tak ho tam dali, jedno písmenko se lišilo, což vyřešili přebroušením a přeražením. Jo, do STK s tím nebyl žádný problém. Na měření emisí mi řekli, ať vedle ani nejezdím, protože mě z technický vyhoděj, jelikož je kód motoru přebouchanej a je to poznat. Ono když na 10+ letém bloku hliníku je vybroušená lesklá plocha, tak by to nepoznal jen slepej. Takže se to muselo dodatečně zlegalizovat, v techničáku je poznámka "kód motoru vyznačen náhradní technologií" nebo tak něco. Ofiko se to dělá, když ten hliník natolik vyrezne, že je kód nečitelný, může se to pak vybouchat třeba na kus plechu a přišroubovat kamkoliv na motor.
Druhá (jednodušší) možnost je zamaskovat to, aby to bylo ve stejném designu jako zbytek motoru, tzn. použít třeba kyselinu.
(To se týká jen téměř identických motorů, ne výměny benzínu za naftu, tříválec za čtyřválec a podobné overkilly.)
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Adow
- Člen klubu
Nepamatuju si, že by mi někdy někdo na STK kontroloval kód motoru.. Vystačí si s VIN. Ale jinde to může být jinak...
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- Hoffis
- Junior
Mě ho tedy kontrolovali vždy. Jak při STK, tak při evidencce. Jednou akorát ne, ale protože nebylo viditelné kvůli zakrytovani motoru. To bylo i uvedeno v protokolu.
Mondeo MK5 - 2.0TDCi - 132KW
-
- Pokročilý
Holt to nesmí přerazit debil kterej vybrousí lesklou plochu která tam pak svítí na 10 metrů
Chce to zkušenýho restaurátora který umí udělat patinu
A dávat motor kterej je aspoň trochu podobnej, např. ty FYD/ABCD železo je stejný liší se okolím, tj. přehodit jen železo neni změna a přeražení je OK. Dát úplně jinej motor už je prasárna, tam pak jsou potřeba i změny na podvozku, brzdách apod.

FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm
- pkadecka
- Test driver
Takhle to mám na mazdě, při evidenčce ten kód nenašli, protože je někde schovaný, napsali to do poznámky a ničemu to nevadilo, auto šlo normálně přepsat na mě. Na STK kvůli tomu nikdy nic neřekli. Ale kdyby se měnil motor, tak bych na to nespoléhal, pak si někdo vezme zrcátko nebo endoskopickou kameru a auto odjíždí z STK na podvaluHoffis píše: 28.01.2021 09:41 Mě ho tedy kontrolovali vždy. Jak při STK, tak při evidencce. Jednou akorát ne, ale protože nebylo viditelné kvůli zakrytovani motoru. To bylo i uvedeno v protokolu.

Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- miki21
- Test driver
Nesmí to přebouchat analfabet, co dá písmenko obráceně a musí se použít stený typ písma. Na lesklou vybroušenou plochu použít kyselinu, aby správně zoxidovala a pak to celé zašpinit"tak akorát".
Udělal jsem to takhle a už to přešlo asi 5 stka. Pokaždé to kontrolovali a neřekli ani popel.

Udělal jsem to takhle a už to přešlo asi 5 stka. Pokaždé to kontrolovali a neřekli ani popel.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
- Ksanda
- Nováček
Ford Focus kombi MK3,5 1.5EB 110kW Magnetic Grey (2017)
- Ksanda
- Nováček
Johny181 píše: 25.01.2021 00:32 Dneska jsem se pustil do toho odsání oleje přes klapku. Postupoval jsem prakticky stejně jako ten rusák v odkazu výše. Akorát jsem se nakonec rozhodl odmontovat i celou klapku sání. Prostě mi tam vadila v lepším přístupu. Hadici jsem tam strkal tak nějak naslepo, jednou se mi podařilo něco nasát pak jenom trochu nebo jen vzduch tak jsem ji dal celou dolů. Už po sundání klapky a nahlédnutí dovnitř byla vidět hladina oleje asi kolem 0.5cm viz video.
Nakonec jsem odsál něco kolem 125lm viz foto. Když jsem viděl tu hladinu pod klapkou tak jsem čekal i více ale určitě se mi to nepodařilo odsát vše. Takže za nějakých 75tis km tam mohlo být dejme tomu 150ml. Měl jsem zvedutý zádek na straně u splujezdce a ještě jsem to přizvedl i ve předu na stejné straně aby to co nejvíce steklo na sranu ke klapce.
YouTube Video
olej.jpg
Dnes mi to nedalo, bylo trochu času a tak jsem odsál olej. Najeto 32tkm.
- kecup650
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Sakra to je fakt celkem děsivé. Bude to chtít dělat pravidelně, min. jednou ročně.
FORD Focus ST-Line, 2018, EB 1.5, Bluefin 151kW (love it!)
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kam vede ten vyvod? Lze odsat olej tudy ?
- Banny
- Člen klubu
V lete budem mať s autom prehliadku po 6r. tak si to skúsim odstáť tiež, že čo tam nájdem.
- Ksanda
- Nováček
My tam ten vývod nemame, jediny otvor je srtici klapka, nesundaval jsem ji, jen auto nabulil at vse natece ke skrtici klapce..
Zajimalo by mě, zda ti co jezdi 5w30 nebudou mit min oleje vlivem větší hustoty za tepla.
- Johny181
- Junior
Za 32tis. km tam toho máš skoro stejně jako já po 75tis kmKsanda píše: 03.02.2021 16:14 Dnes mi to nedalo, bylo trochu času a tak jsem odsál olej. Najeto 32tkm.![]()

Jo to jsem viděl to video, mám odběr u toho týpka a sleduji všechny videa co se týkají 1.5 Ecoboost

FOFO 1.5 110kw
134kw Ecoboost - 2017 KOMBI TIANIUM - Modrá Deep Impact

FOFO 1.6 16V 74kW - 1999 SEDAN Ghia - Med. harvest gold
-byl
9let sloužil bez zaváhání

FOFO 1.6 16V 74kW - 1999 SEDAN Ghia - Med. harvest gold

9let sloužil bez zaváhání