Ahoj,
mám Mondeo MK4 kombi s motorem 2.0TDCI a už loni se mi stalo, že při rychlosti nad 100 km/hod mi začal vibrovat (chvět se) volant. Myslel jsem, že je to podvozkem (přeci jen mám najeto cca 360.000 km). Nechal jsem udělat generálku podvozku (měnil jsem tlumiče, ramena, silentbloky - vpředu i zadu). Ale vibrace jsou pořád... Kola to nedělají, ty jsem už přehazoval taky (navíc jsem je nechával vyvažovat).
Nenapadá někoho, čím by to mohlo být?
Děkuji.
Karel
Vibrace volantu nad 100km/h
-
- Nováček
Vibrace volantu nad 100km/h
Mondeo Combi 2.0TDCi, TITANIUM, 2008.
Convers+, TravelPilot NX
Convers+, TravelPilot NX
-
- Nováček
Re: Vibrace volantu nad 100km/h
Tak jen pro info... kdyby někdo řešil to samé... zdá se, že je vyřešeno a opraveno.
Co vše jsem dělal:
* repase podvozku
* vyvážení kol (asi 4x
* stočení kotoučů a nové brzdové destičky (ty to stejně potřebovali)
* Srovnání disků a nové vyvážení kol
Musím přiznat, že pomohlo až srovnání disků (bohužel se zjistilo, že i pneumatiky jsou křivé). Některé byly dost "nakopnuté"...
Co vše jsem dělal:
* repase podvozku
* vyvážení kol (asi 4x
* stočení kotoučů a nové brzdové destičky (ty to stejně potřebovali)
* Srovnání disků a nové vyvážení kol
Musím přiznat, že pomohlo až srovnání disků (bohužel se zjistilo, že i pneumatiky jsou křivé). Některé byly dost "nakopnuté"...
Mondeo Combi 2.0TDCi, TITANIUM, 2008.
Convers+, TravelPilot NX
Convers+, TravelPilot NX
-
- Nováček
Zdravím všechny, já mám taky podobný problém se kterým už si nevím rady. Mám Mondeo mk3 2.2tdci. Všechno začalo tím, že mi vybudovalo auto při brzdění - vyměnil jsem kotouče za nové a nechal vyvážit kola. Vibrace přestaly a po cca dvou měsících se to vrátilo,ale už i s tím, že auto vibrovalo i za jízdy. Takže jsem vyměnil znovu kotouče za nové, nové destičky, vodící pístky ve třmenech, nové poloosy (kompletní i s klouby), spodní čepy, geometrie. Auto se uklidnilo a všechno bylo opět cca tak na 2 měsíce ok. Teď se to zase všechno vrátilo s tím rozdílem, že při brzdění se brzdy po ránu chovají jak mají (nevybruji). Po všech těch problémech se chovám k brzdám hodně opatrně a brzdim jen z lehka. Jinak ještě dodám, že původní kotouče byly drážkované a teď jsem tam dal klasický. Prosím poraďte mi někdo. Už jsem fakt zoufalej... Díky za každou radu.
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Ty už jsem měnil taky. Sice ne za nový, ale z jinýho ověřenýho auta u kterýho to bylo v pořádku. Měnil jsem rovnou celou tehlici s ložiskem a nábojem