Politika z pr.. do pr..

Moderátor:phofy
Odpovědět
fofok
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika z pr.. do pr..

Příspěvek od fofok » 14.03.2022 11:03

miki21 píše: 14.03.2022 08:50 Otázka je, jak dlouho jim vydrží vymlouvat se na Babiše, než začnou něco dělat. :mrgreen:
Už dělaj.Netisknou peníze jak na běžícím pásu nepodložené prací jako Babiš.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v
Obrázek
Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

miki21
Test driver
Test driver

Re: Ukrajina - válka, uprchlíci...

Příspěvek od miki21 » 14.03.2022 15:42

Pomáhat je pěkné, ale s rozumem.
Uprchlíků bude ještě dost. Teď utíkají ti, co mají nějaký cíl. Pak přijdou na řadu další a ti budou tvé služby potřebovat.
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajin ... m-40390194
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 14.03.2022 16:28

Ten link je k comu?

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 14.03.2022 16:36

Jak k "comu", k tématu.
Nabídka společného ubytování je, tak ať ví, koho mu taky můžou nastěhovat.
Ono z ukrajiny neutíkají jen učitelky a inženýrky. :wink:

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 14.03.2022 17:06

Nesklamal si rasista. Este daj nejaky o Africanoch.
Pred ubytovanim vzdy kontaktuju ponukajuceho. Ci to plati, na kolko noci, dalsie detaily. A na mieste samozrejme este moze odmietnut.
Nikto mu nikoho nenastahuje. To len v sedlakove treba sirit strach a nenavist.

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 14.03.2022 17:21

Jak praví klasik" u mě cigán jako černoch". Nevím, co si tvoje chorá hlava zase domyslela, ale je jsem chtěl ukázat na problém, který je trochu v pozadí.
Jestli jsem tě postrašil, tak mi to je upřímně líto.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 14.03.2022 17:43

Aky problem je v pozadi? Ze odtial utekaju aj Romovia? A problem je kde?

blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od blackbox80 » 14.03.2022 17:55

"Na jednu stranu skutečně ti, co potřebují pomoc, utekli z oblastí, kde se fakt válčí, pod oknama jejich domu projížděly ruský tanky..."
- plno lidí tam zůstalo, i když jsou v oblasti, které jsou plně pod kontrolou RF a jezdí jim tam od rána do večera těžká technika pod okny a někteří tam pořádají hony na prorusky smýšlející(je jedno jestli Rus nebo Ukrajinec)

"nesnášíme Rusko a Putina."
- ten je mi celkem ukradený a fakt nerozlišuji mezi Rusem a Ukrajincem (je to v podstatě podobná pakáž ..samozřejmě menšina a většina je naprosto v pohodě, ale jsme zvyklí generalizovat/házet je do jednoho pytle)
- btw když jsem viděl televizní debatu(otitulkovanou), tak jsem zíral, že pod Putinem je ještě banda větších magorů jak jejich vůdce(to je asi jediný důvod proč tam ještě je a živý), kteří by klidně obrátili v prach celý svět a připadá jim to naprosto normální..

"Na druhou stranu, objevují se historky o Ukrajincích, co toho zneužívají."

kdyby jen ti sami mají problém se sem dostat a dost často se sem ti chudáci dostanou jen díky úplatkům, ale přechody zneužívají Turci, Afghánci, černoši atd.

"Co dostává mě, to je evakuace zvířat. Padat mně vedle baráku ruský bomby, popadnu děti, sbalím pár věcí a tradá pryč... "
to taky nechápu! Sám mám ke zvířatům hodně kladný vztah, ale život mé rodiny(lidí jako celku) má prostě větší prioritu ... to bych musel "prchat" v poklidu se zajištěním jistého komfortu, abych ještě tahal "mazlíčky" ..leda jako případnou stravu, kdyby byl opravdu hlad ;)

"jsem nabídl spolubydlení pro utečence z Ukrajiny, zatím to teda nedopadlo."
pěkně do táborů apod.! když ani "místní" Ukrajinci se nepřetrhnou(čest vyjímkám) a sami si ťukají na čelo, že jim jdeme tak na ruku, tak proč bych se měl nějak extra snažit ..bohatě stačí to málo, co jsem už udělal..
stano. píše: 14.03.2022 17:43 Aky problem je v pozadi? Ze odtial utekaju aj Romovia? A problem je kde?
ti mají přeci jen drobnou výhodu, nejdou pěšky, ale jedou ruským tankem :D :D

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 14.03.2022 18:25

Stano nevím co máš za problém.
Teď jsme tu měli 4dny děti od manželčiny spolupracovnice z Ukrajiny. Oba manželé tady pracují už pár let a teď se rozhodli tady vzít i své děti(12 a 14let). Oba bydlí u zaměstnavatele na ubytovně a tak jsme jim nabídli, že můžou být u nás, než seženou nějaký byt. Nic jsme za to nevzali s pocitem dobrého skutku. Jsou sice ze ztakarpatí, kde je zatím klid, ale i tak.
Oprášil jsem své znalosti ruštiny a věřte, že při hře aktivity jsem se docela zapotil, jako tlumočník. :mrgreen:

Sentik
Test driver
Test driver

Příspěvek od Sentik » 14.03.2022 19:23

pkadecka píše: 14.03.2022 19:08 . Když už to vypadalo, že skončil Covid, tak Putinovi mrdlo a jsme zase ve sračkách. Ceny energií ještě víc rostou, k tomu benzín a nafta a s tím všechno ostatní. Rozhodnutí jednoho šílence nabořilo ekonomiku celý Evropy a možná světa.
Je to tak :oops:
Ale ber to tak, že Putin má mezi běžnýma rusama obrovskou podporu :nixw: Povedlo se mu ale něco neuvěřitelnýho, za 14 dní zničil vztahy se západem na roky a roky...

https://www.youtube.com/watch?v=x2TGvndDcxE
koukni třeba na tohle, takovy rozhovory s pár běžnýma rusákama na ulici .. zvlášt ta starší generace, to jsou názory, to by jeden blil :oops:
Wiki:
"Zahryovat, býti Zahryován" - náhodná a opakovaná bezdůvodná kontrola účastníka sil. provozu, kdy je příslušníkem PČR tento vyhodnocen jako živel podvratný, přičemž zpravidla jde o řidiče slušného, bezúhonného a předpisů dodržujícího

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 14.03.2022 19:25

Putin dostane dvě nobelovky, jednu za vyléčení světa z Covidu, druhou za sjednocení Ukrajiny.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od blackbox80 » 14.03.2022 19:44

do krize jsme se fakticky zatáhli sami.. to prostě nejde okecat

krize fakticky začínala dávno před COVIDEM teď se to jen akcelerovalo/vykrystalizovalo .. Putin opravdu nemůže za to, že tu je plno spekulantů a jsme závislí na dodávkách z RF a nemůže ani za to, že tu máme skoro prázdné zásobníky ;) (sami např. umíme vyrábět elektřinu levně a v dostatečném množství, ale nějakou záhadou vyletěla cena do nebeských výšin ..v tom taky nemá prsty Putin, ale náš vlastní "systém" obchodování ;) ) >> stačí se podívat na komoditní trh jakým způsobem se skupují/přeprodávají komodity .. to je prostě hnus .. a třeba zase rozjedeme ve velkém těžbu uranu ;)

btw i "barel" byl dražší a ceny nebyly tak vysoké https://www.kurzy.cz/komodity/ropa-bren ... usd-30-let

a to nejhorší teprve příjde, protože kolabuje průmysl v EU, Afrika bude o hladu atd. atd., protože jsou/jsme závislí na dodávkách z RF/UKR (bohatě stačilo, když asiati "přidusili" dodávky základních surovin a komponentů a šlo to u nás do sr***k a to neválčí ..)

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 14.03.2022 20:22

blackbox80: Tak kus pravdy máš, možná dostane Putin třetí nobelovku za to, že hodil vidle do green dealu. Nicméně kdyby mu nejeblo...

Pravda je, že zavírat uhelný a jaderný elektrárny a stavět místo nich ty plynový, no to si musel Putin mnout ruce, jak má zajištěnej byznys. Přitom na jádro ani uhlí auto nepojede, zatímco na plyn jo. Plynovej kotel je taky poměrně jednoduchej a levnej, na rozdíl od tepelnýho čerpadla.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

fofok
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofok » 14.03.2022 20:32

Za nenaplnění plynových zásobníků může Putin a z toho plynoucí zdražení energií taky. V podstatě s Kalouskem a Babišem můžou úplně za všechno :mrgreen:
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v
Obrázek
Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

blackbox80
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od blackbox80 » 14.03.2022 20:38

Dobré trio! :nunu: Strůjci veškerého zla na zemi a původci všech našich problému Babiš/Kalousek/Putin :nazdravi:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“