poloosa - vule
-
- Člen klubu
Re: poloosa - vule
Ked si menil tycky, mal si obe kolesa hore. Dufam. Inak to ani nejde. Este skus znovu dotiahnutie matiek na tyckach. Na Cmaxe som nevedel zistit divne suchotanie od spolujazdcovho kolesa. Bola to zle dotiahnuta (skoro nova) tycka.
- norias
- Nováček
Stano tak to asi neco delam blbe ja zvednul kolo sundal tycku, nasadil novou a spustil. A pak druha strana tak samo. Ja si prizvedl tycku zvedakem abych to vymenil vzdycky jsem to tak delal a bylo to ok..
Ford focus combi mk2 1.6 16V 74kw HWDA
-
- Člen klubu
Neviem ako si pridvihoval tycku samotnu. Myslis cele spodne rameno, nie? Cez zvisly cap by sa nemala stlacat pruzina, ale to je uz jedno.
K voli klboch poloosi: nesuhlasim. Najma vonkajsi klb pri kolese by nemal mal ziadnu volu v smere kolmo na os - tzn. dopredu-dozadu.
K voli klboch poloosi: nesuhlasim. Najma vonkajsi klb pri kolese by nemal mal ziadnu volu v smere kolmo na os - tzn. dopredu-dozadu.
- norias
- Nováček
Tycku zvedam od podlahy mam taky zahnuty zvedak da se to tam dat.
- norias
- Nováček
Takze stano diky za radu. Auto zvednute do vzduchu a hledacka no a cepy rizeni cvakaly. Bouchal jsem do kola jak to bylo ve vzduchu a projevilo se to. S jednim kolem na zemi to kupodivu neslo. Zajimave. Takze vymena cepu rizeni. Super diky za rady. Jak vymenim dam vedet. Jen me jeste zajima da se geoska udelat doma. Pry podle metru, meri se predek a zadek gumy a steluje aby to bylo stejne jak to vidite.
Jinak musim jeste ponadavat na servis. Rikal jsem jim aby udelali kontrolu cepu atd a hlavne ze vymenili zarovky ale na zbytek se vykaslali na zarovky jim se.... tech mam tuny. Takze co si clovek neudela sam nema.
Jinak musim jeste ponadavat na servis. Rikal jsem jim aby udelali kontrolu cepu atd a hlavne ze vymenili zarovky ale na zbytek se vykaslali na zarovky jim se.... tech mam tuny. Takze co si clovek neudela sam nema.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
S geometrií doma nelaboruj a zajed na pořádnou, vždyť to nestojí svět 

- norias
- Nováček
- norias
- Nováček
Takze update. 2dny to bylo ok a pak zase. Takze hledani. No a normalne jsem zjistil ze mam povolene matice na tlumici nahore ta jedna co drzi pist, uz sem se totiz nastval a kopal do kol a syn sledoval co se deje pod kapotou. Nechapu. Vypada to ze tlumice daval nekdo nove a stare pruziny, protoze srouby jsou nove, ty 3 co drzi tlumic a pruziny orezle vzhledem ke stavu tlumice. Je to normalni ze se to stane? Tak ten tlumic prostredkem lital a klepal o karoserii. Jako lehce jsem to dotajl tak pul otocky, ale myslim ze to treba sundat tlumic a dotahnout se stazenou pruzinou. Podle me to je spatna montaz pruziny. Co vy na to.
- servisman
- Nováček
Výměna poloosy
Je nějaká záludnost či problém když se mění pravá poloosa na autě? Nikde jsem nenašel návod .Gufero je asi nejlepší dávat nový.
FORD FOCUS MKII TURNIER 5/2006 , 1.8 16V 92Kw ,
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna poloosy
Základ je dát nový gufero, protože při tomhle stáří by pak začalo akorát téct a počítej pokud dáš nový převodový olej, tak zachvilku budeš muset měnit gufero na druhý straně.
-
- Junior
Jako fakt? Menil jsem spojku, takze jsem vyndal obe poloosy, vypustil olej, pak vsechno dal dokupy a nic netece po roce...
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to buď rád, mě se tohle stalo na dvou autech 

- servisman
- Nováček
Jen se zeptám , četl jsem že se na výměnu poloosy používá speciální přípravek . Nebo jsem jen vyndali a vyměnili za jinou? že vyteče olej s tím počítám .
FORD FOCUS MKII TURNIER 5/2006 , 1.8 16V 92Kw ,
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Být tebou, tak olej normálně vypustím a až potom vytáhnu poloosu
já jí nikdy fordovi nevytahoval na jiným autě mi vypadla sama 

-
- Člen klubu
Na benzinakoch s iB5 olej nevypustis