Žhavení
- ZaQik
- Admin
Re: Žhavení
tady je rele v motorove pojistkovnici (jestli se nepletu)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Ahoj, je to v pojistkové skřínce, relé č,5.
-
- Nováček
Žhavení - nedostatečně žhaví, těžko startuje
Ford Focus z roku 2008, motor diesel 1.8 TDCi, 193 tisíc km. Když je zima, už tak od 5 stupňů, tak špatně startuje. Do listopadu, když ještě není moc zima, tak startuje dobře.
V zimě, klíček zapalování (startování) se musí otočit do pozice žhavení dvakrát nebo třikrát, pak nastartuje ok. Kdybych startoval hned na první žhavení, tak motor nenaskočí (možná, kdybych ho dlouho trápil, ale to nedělám).
Odhaduji, že problém je asi v tom, že nedostatečně zhaví.
Žhavící svíčky ale byly vyměněny a výměna nepomohla. Palivový filtr byl také vyměněn. Palivová soustava byla vyčištěna nějakým aditivem do nádrže. Baterie je relativně nová, asi 3 roky, starou baterií to nebude, nestartuje to o moc lépe ani když ji nabíječkou nabiju. Kontrolka na palubní desce se žádná neobjevuje. Kabely ke svíčkám jsou originální, pohledově nikde špatné, přepálené nebo tak něco nejsou.
Kde je problém, jakou další součástku mám zkontrolovat? Prosím o radu.
PS: ChatGPT mi radí zkontrolovat "relé žhavení", ale nevím, kde ho najdu, jak vypadá a jak ho zkontrolovat.
V zimě, klíček zapalování (startování) se musí otočit do pozice žhavení dvakrát nebo třikrát, pak nastartuje ok. Kdybych startoval hned na první žhavení, tak motor nenaskočí (možná, kdybych ho dlouho trápil, ale to nedělám).
Odhaduji, že problém je asi v tom, že nedostatečně zhaví.
Žhavící svíčky ale byly vyměněny a výměna nepomohla. Palivový filtr byl také vyměněn. Palivová soustava byla vyčištěna nějakým aditivem do nádrže. Baterie je relativně nová, asi 3 roky, starou baterií to nebude, nestartuje to o moc lépe ani když ji nabíječkou nabiju. Kontrolka na palubní desce se žádná neobjevuje. Kabely ke svíčkám jsou originální, pohledově nikde špatné, přepálené nebo tak něco nejsou.
Kde je problém, jakou další součástku mám zkontrolovat? Prosím o radu.
PS: ChatGPT mi radí zkontrolovat "relé žhavení", ale nevím, kde ho najdu, jak vypadá a jak ho zkontrolovat.
- oscaar
- Pokročilý
Na connectu ho mám v pojistkovce pod kapotou motoru, na krytu je diagram, kde je relé se symbolem žhavení.
Galaxy Trend-Business Edition 1.5 EcoBoost,118 kW, 2016, šedá metal. (Magnetic)
Transit Connect 1.8 TdCi 81 kw, r.v. 2010
Mondeo Sedan, r.v. 01, 1.8 Duratec HE, 81 Kw, Ghia, Silver
Focus kombi, r.v. 99, 1.8,85 kw, - prodáno
Transit Connect 1.8 TdCi 81 kw, r.v. 2010
Mondeo Sedan, r.v. 01, 1.8 Duratec HE, 81 Kw, Ghia, Silver
Focus kombi, r.v. 99, 1.8,85 kw, - prodáno
-
Focus mk2 1,6tdci 80kw relé zhaveni
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, nevíte někdo kde u focuse mk2 1,6tdci 80kw najdu relé zhaveni? Díky moc za odpovědi, nikde to nejsem schopný dohledat
-
Relé je zespodu auta na levé straně pod světlem.
Stačí sundat plastový dekl zespodu nárazníku nebo i nárazník když to půjde špatně rozpojit.
https://youtu.be/BUJApWrug_I?si=djXdDAebwFUwyEkS
Stačí sundat plastový dekl zespodu nárazníku nebo i nárazník když to půjde špatně rozpojit.
https://youtu.be/BUJApWrug_I?si=djXdDAebwFUwyEkS