Stanley_vy píše: 16.08.2023 09:28
Zkusím se v těch hruškojabkách trochu zorientovat:
Ke kolektivní vině ruských občanů jsem se již vyjádřil - za mě OK. Naprostá většina obyvatel Putina a jeho počínání podporuje, včetně výkladní skříně v podobě sportovců a umělců. Dále bych se opakoval.
Kolektivní vina je naprostá hloupost. Nelze ji až na výjimky aplikovat nikdy.
K dekultivaci politické scény přispěl v posledních letech nejvíce právě Babiš a jeho ANO. Trestní stíhání, Foltýnek a jeho zápisník, uplácení voličů, populismus, ...
Před Babišem jsme tady měli krásné čisté politické prostředí. Tomu snad nevěříš ani ty, ne? Je to zmetek a prospěchář, ale nějak se nám to tady prostě nemění. Naopak, mám pocit že se vracíme do minulosti, že opravdu stačí mít "tu správnou knížku" a lézt do toho správného otvoru té správně osobě a máš defacto funkci zaručenu
Na seznam nepřátelů jsme se dostali ještě dříve, než otevřeně vrthnul rus na Ukrajinu. S tím, na které straně (jednostranného) konfliktu tedy stojíme, to nemá nic společného. kdyby to jen trochu šlo už je máme až na Václaváku. Je tedy třeba podpořit Ukrajinu.
Tohle spolu opravdu souvisí. Na seznamu jsme byli někde dole, ostatně tam je skoro každý, kdo s agresorem nesouhlasí. Spíše bych hledal někoho, kdo tam není.
Tohle jsi četl?
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... e-40440752
Přál bych si, aby se Rus vrátil domů a stáhl krovky a byl klid. Jenže když to čtu, tak Rus má těch vojáků více. A lidská síla je to, co rozhodne. A jsem přesvědčen, že bez NATO a EU se nikdo k ničemu nedobere, stejně tak jako že nikdo ze zemí mimo Ukrajiny lidskou sílu nenasadí.
Pokud by nasadil, je odpálení jaderných zbraní otázka času. Tohle nikdo nechce. Takže je třeba najít nějaké řešení, které by bylo pro všechny přijatelné. Pokud by bylo tímto řešení vyhnání Rusa, paráda, ale bojím se, že tak to nedopadne. Pokud kohokoli napadá něco, co lze aplikovat sem s tím.
Sentik píše: 15.08.2023 19:27
Krok za krokem... Nejdřív je třeba agresora nenechat si vzít na co si zamane, UA má právo se bránit a my máme povinnost ji v tom pomoci....
Vymlouvat se na korupci, která tam samozřejmě je, omlouvat rusáka, to je cesta do pekla.
Toť muj názor.
Ukrajina nemá právo se bránit, Ukrajina se musí bránit. Ale také musí přemýšlet nad tím, co a jak bude dál. Neomlouvám rusy, je to verběž, zvláště, když člověk čte jak se chovají k zajatcům. Ale musí se s nimi počítat. Bohužel. Ukrajina se drží jen proto, že jí pomáháme. Ale přístup košile bližší než kabát je taky špatně. Válka je válka a je jedno, kde je. Agresor by vždycky měl být potrestán. A to je to, o co mi jde. proč pokrytecky řešíme něco, co je blízko a neřešíme něco jiného, když tam také umírají lidé.
Sentik píše: 15.08.2023 19:27
.....
Kolektivní vinu bych naopak v případě Ruska uplatnil všude. Teroristický režim má 80% podporu u běžných obyvatel sportovci a umělci jsou jeho výkladní skříní. Až se dají za pár desítek let dohromady, můžeme se o tom zase bavit...
......
To je přesně to, o čem jsem psal... Válka a agrese rusáka trvá měsíce, denně bombardujou civilní cíle a vraždí ... chovaj se jako teroristi s větším přístupem k munici a kde jsou masový protesty "obyčejnýho" rusáka? Nikde. Je jim to fuk. A sport je s politikou propojenej, v rusku víc než kde jinde.
Protesty v Rusku? Lidi mají na výběr držet hubu nebo se nechat zavřít. Šance, že se tam něco změní je nulová. Příklady protestujících jsou vidět všude. A v tomto jsou tam opravdu na úrovni Afriky. Takže vojáci by stříleli i do svých lidí. Navíc, většina lidí je ráda, že žije, že se uživí a přežije tam v tom bordelu, co tam je. Takže protesty nebudou. Je tam diktatura a proti vojsku člověk s holýma rukama nepůjde.
Ten konflikt nakonec budou muset vyřešil z venčí pomocí EU, NATO, Číny a kdo ví koho, protože jinak to konec mít nebude a silou se to nepodaří. Bohužel
Ford Edge Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2018 Black Agate (bílá folie)
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016 Green Guard
Ford Kuga Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2011, White Frozen
Ford Mondeo Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - prodaný