1.0 ecoboost 74 kW dlouho trva nez se srovnaji otacky

gabriiel
Junior
Junior

Re: 1.0 ecoboost 74 kW dlouho trva nez se srovnaji otacky

Příspěvek od gabriiel » 07.12.2023 16:53

vladka1 píše: 07.12.2023 12:07 Kdo umí měřit a má čim ten ti to najde.
Vis o nekom v okoli Pardubic? :)
Ford Focus MKIII TR Easy 2013 | 1.0 EcoBoost | 74 kW | Obrázek
Ford Galaxy MKIII Titanium 2012 | 2.2 TDCi | 147 kW | Obrázek

gabriiel
Junior
Junior

Příspěvek od gabriiel » 26.06.2024 19:39

Tak problem asi vyresen.

Kdysi pred 3 lety mi menili svicky (uz byl cas i pocet km), pul roku na to se v zime objevil takovy drobny problem, ze to hodilo chybu do diagnostiky (rozsvitila se kontrolka motoru), kde byl problem P2303 - ignition coil B primary control circuit low. Jsem to smazal, rok auto jezdilo jako vino, po roce opet kontrolka. Nevysledoval jsem, cim to mohlo byt. Zase jsem to smazal a neresil to.

Minuly tyden jsem zapnul za jizdy klimu a opet to asi po minute klimatizovani hodilo tu chybu, rikam si, to by asi chtelo fakt vyresit (za 3 roky ji hodilo tedy 3x). Objednal jsem nove civky, vymenil, nastartoval a otacky okamzite srovnany, chod motoru plynuly jako vino, zadne chveni jako predtim.

EDIT: Problem porad trva, ale vysledoval jsem zajimave chovani. Kdyz jsem menil civky, odpojil jsem baterku. Po nahozeni vse zresetovano a otacky sedly hned. Po dalsim startu opet chvili trvalo, nez si sedly. Vymenil jsem tedy i svicky (uz byl pomalu cas), opet s odpojenou baterkou, zase po prvnim nastartovani vse v cajku, po druhem uz opet chvili trvalo, nez to sedlo. Evidentne se tam nekde neco zresetuje a neblbne to v ten prvni moment. Ale nevim jak to najit.

Jeste doplnim, ze uz netrva 5 minut, nez si to pak sedne, uz jen neco mezi 15-30 sekundama.

gabriiel
Junior
Junior

Příspěvek od gabriiel » 08.02.2025 22:18

Pri posledni vymene oleje jsem vymontoval vsechny senzory na vzduch a spaliny (jo, i ty co je kvuli nim potreba sundat komplet sani...), komplet je vycistil, pry to ma pomoct. No... nepomohlo. Porad stejny.

Zeptal jsem se tedy i na mezinarodnim foru, pry je to naprosto normalni u tech ecoboostu, ze to na zacatku takhle drzi vyssi otacky, nez si to sedne.

Jelikoz auto jezdi jinak spolehlive, na diagnostice nejsou zadne chyby a uz me nebavi se v tom stourat, povazuji to za uzavrene.

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2011 - 2018“