ZaQik píše: 22.04.2025 06:39
takze jen tak placas ... tolerance byva do 10% a ne do 50%,
Samozřejmě mohu špatně počítat, ale když mají např. na "70" nastaveno, že pod 104 km/h "ignor" a na "130" zase pod 155 km/h "ignor", tak si to spočítej sám

Ptal jsem si jich dokonce osobně, od kolika chytají a oni řekli od "150" a další dotaz "proč tam tedy máte 155", protože to nastavujeme vč. možné chyby měření, ale prý na to nemám spoléhát, že někdy to mají různě klidně i o +-10 km/h méně. (BTW byl jsem chycen v noci a naměřeno 166 takže i po odečtení tolerace za 4 bodíky a "2500" ) Stačilo o trochu méně a bylo by to lepší ... bohužel fotku jsem nedostal, že tohle prý vyjet na místě nejde, že bych musel do správního, ale z obecního stacionárního měření foto mám, ale to jsem zrovna neřídil a bylo to jen za "500" (ten jouda si ztlumil navigaci, tak neslyšel varování)
K tomu mému "odchycení" celou dobu jeli 150 km/h ve skupině vozidel předemnou a pak jsem na to šlápnul a bylo hotovo...a už jsem viděl jen nápis za zadním sklem BMW
? "v noci je to jiné"
Proboha jakou ochranu Turka?

Však byl daleko za "tolerancí"

Jen jsem vám chtěl rozšířit obzory a zase špatně.
ZaQik píše: 22.04.2025 07:51
pravidla silnicni provozu plati pro vsechny, abychom se pri jizde navzajem nepozabijeli
hodíš kamenem? Jaj ty už jsi vlastně hodil
Ani jeden občan ČR nedodržuje vždy všechny zákony, ani jeden řidič nedodržuje (natož aby znal) 100 % předpisů a 90 % řidičů nedodržuje rychlostní limity, když už chcete moralizovat, tak je dobré, aby si každý zametl před svým prahem, ale chápu, kdo chce psa bít...
Takhle ti to řeknu ani na té STOPce nezastavím pokaždé a jsou zas místa, kde není STOPka a stejně tam pokaždé zastavím. Jsou místa, kde je sice dle značení "povoleno" předjíždět, ale jen sebevrah by to udělal.. atd. atd. Tohle je prostě o zdravém rozumu a hodně individuální..
Jasně když někoho nemusíme, tak si rádi kopneme a je nám hned líp...
Pokud je vysoká rychlost okrajový problém, tak proč se to tolik pokutuje, když tu máme významně větší problémy v dopravě? To je fakt jen o tom honu a výběru pokut. Dnes a denně potkávám opravdu nebezpečné jedince, kteří jedou v limitu, takže na ně "nemůžeš" a musís čekat, až někoho zabíjí, či způsobí nehodu..
Ozzman píše: 22.04.2025 08:27
Shodneme se alespoň na tom, že se Turek chová bezohledně a není dobrým přikladem pro začínající řidiče?
Idiot zůstane idiotem a byli před Turkem a budou i po Turkovi a jeho jízdní styl se nezmění

Jak se prosím projevuje ta bezohlednost? Ohrozil někoho?
Shav0 píše: 22.04.2025 08:41
To, že občas taky jezdíme asi rychle, není omluva.
Tak on chce prosadit změnu rychlostních limitů, takže to je možná jistá forma prostestu. Někdo blokuje komunikace i jednotky IZS, nebo zabírá veřejná prostranství a on naopak zlepšuje plynulost provozu a nikomu nepřekáží, či mu nebrání v jeho činnosti a svým protestem dokazuje, že vysoká rychlost není problém
Sám věřím, že vše mezi 140-200 km/h je i na našich dálnicích OK. Samozřejmě v závislosti na konkrétní situaci, když během třiceti km potkám pár kamionů v pravém, tak je to něco jiného vs. když jsou v obou pruzích štrůdly vozidel, kde se nedá jet plynule ani těch 130-140 km/h
Vidím to i na našem obecním okruhu, kde je max 80 a kdo tam jede pod kilo, tak je za blba. To samé na silnicích první třídy, kde to obvykle valí 100-110 km/h a když to někdo zabrdí, tak se mu na zadek najednou lepí 20-30 aut během chvilky.
Na druhé straně v serpentýnách nepojedeš "90", i když to je v limitu, ale vylétnul bys v první zatáčce. Lidi nejsou úplně blbí a pořád u nich funguje pud sebezáchovy a jistá forma zodpovědnosti..