Nejde zamykat a odomykat s DO
- lucky.jack
- Test driver

Re: Nejde zamykat a odomykat s DO
Tak ještě jednou vyndat a zandat baterii a následně zkus nejdříve tlačítko na zamknutí a následně odemknutí(u auta). Mně to takhle občas taky udělá a tohle mi pomůže.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
Lukysek82
- Nováček

Ahoj, dotaz k FoFo2 1.6 tdci, přestalo jít dálkové zamykání/odemykání na klíči. Vyměnil jsem baterku, ale stále nejde. Zkoušel jsem několikrát naprogramovat jsem klíč znovu, 4x otočením zazní tón, máčknu tlačítko na klíči, ozve se potvrzující tón, beru to, že klíč komunikuje. Pípne na každé ze 3 tlačítek, takže se domnívám, že všechny 3 mikrospínače v klíči vyšlou signál, tedy fungují. Klíč ale stále nejde, resp. dálkové ovládání zámků. Mám bohužel jen jeden klíč, což neulehčuje vyloučení příčin. Zkontroloval jsem pojistky pod klastlíkem spolujezdce (hlavně pozice 55 centrální zamykání dveří, modul řidiče), vše ok. Při zamykání/odemykání v zámku dveří řidiče centrál funguje. Ale auto nebliká. Pokud si pamatuji (je to manželky auto, tak si nejsem stopro jistý), ale pokud se zamyklo/odemklo klíčem, blinkry zablikaly. Stejně jako při zamčení, pokud některé dveře zůstaly otevřené a zavřely se až poté, tak po uzavření zablikalo. Nyní ne, ale všechny dveře se dodatečně zamknou. Ještě jedné věci jsem si všiml, pokud zamknu páčkou na klikou dveří řidiče zevnitř, centrál se zamkne. Po odemknutí už se ale páčce znovu zamknout nechce, buď nejde, nebo těžce, dokonce jednou nezamkla ostatní dveře. Někdo nějaký nápad, v čem by to mohlo být? Objednal jsem druhý klíč, ale začínám si myslet, že v něm problém nebude. Díky za rady, Lukáš
- ZaQik
- Admin

kdyz 4x otacis klicem v zapalovani kvuli programovani, koncis v pozici II, tj. zaple zapalovani? (+ auto pipne)
pak zmackni jen odemykaci tlacitko (auto pipne) a prepni do pozice 0
pak znovu II a hned 0
vyzkousej tlacitko zamykani na DO
-----------------------
centralni zamykani by melo rucni ovladanim od ridice fungovat stale, ne jen 1x ... mozna drhne lanko v bowdenu mezi ovladacem ve dverich a zamkem, mozna je zatuhly zamek (ted ma byt par dni teplo, tak to treba povoli)
pak zmackni jen odemykaci tlacitko (auto pipne) a prepni do pozice 0
pak znovu II a hned 0
vyzkousej tlacitko zamykani na DO
-----------------------
centralni zamykani by melo rucni ovladanim od ridice fungovat stale, ne jen 1x ... mozna drhne lanko v bowdenu mezi ovladacem ve dverich a zamkem, mozna je zatuhly zamek (ted ma byt par dni teplo, tak to treba povoli)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
Lukysek82
- Nováček

Zkoušel jsem vícero kombinací, myslím, že auto pípne až v momentě vrácení po 4. otočení z pozice II. do pozice I. ev. 0, zkoušel jsem mačkat všechna tlačítka různě při jednotlivých pokusech, na každé auto reaguje a pípne, takže mikrospínače asi signál vyšlou a auto na ně reaguje, ale nic se neděje. Pak jsem zkoušel opět pozici II., start, zkoušel jsem držet, všechno možné. Dotaz, když odemknete/uzamknete klíčkem, zablikaj blinkry? 1x ev. 2x? Mně je divné, že na klíč fyzicky v zámku nebliká. Proto řeším, jestli to není v něčem jiném, než v klíči. Jinak zámek jde zvolna na obě strany, je to celé divné