Mám asi jen Francouzský techničák

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Vlada
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Mám asi jen Francouzský techničák

Příspěvek od Vlada » 26.06.2006 22:36

Zdravim majitele Focusů. Mám problém: koupil jsem v Německu ojetý Focus, ke kterému jsem dostal francouzský dokument, na kterém ovšem nejsou technické parametry vozidla jen VIN, nějaký Securi test atd. Dovoz mi obstaral známý, se kterým jsem dnes jel na STK, ale byl jsem odkázán na dovozce Fordů do Prahy. Prý mi vytisknou vše potřebné. Jenomže auto je bez značek a v Německu odhlášené. Takže bych musel zaplatit odvoz na vozíku a nemám ani jistotu jestli mě Ford nekopne do pr*ele :cry: . Nemáte někdo nějaké zkušenosti jak postupovat. Děkuju všem aspoň za přečtení, a prosím nadávky nepište...jsem hold blb. A tomuhle vůbec nerozumim, navíc je mi jen 19... Snad se někdy Focusem legálně projedu :D Zdravim! Jo tady je fotka toho dokumentu...třeba to pomůže

Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 26.06.2006 23:18

Také jsem měl FoFo dovezené z Francie. Francouzský techničák jsem viděl a mám i potvrzení původu z Francie.
Musíš si nechat udělat evidenci do registru vozidel včetně výpisu CZ velkého techničáku. Poplatky jsou tuším cca 5000,-Kč. Já jsem ho kupoval až po těchto procedurách včetně TP. Řešil jsem jen registrační číslo a malý techničák.
Foki nebo někdo, kdo auta běžně z ciziny dováží ti může poradit podrobnosti. Myslím, že to nemusí být oficiální dovozce fordů v Praze. Myslím, že se informovat můžeš na DI v místě bydliště.
Zkus poslat Fokimu soukromou zpávu (private messages).
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.06.2006 01:27

ja vozim nemecko nebo rakousko , kde ty technicaky znam a vim ze to neni problem . francouske auto jsem nemel , takze tezko poradim . jen si myslim ze podle typu by to meli na technicke ztotoznit a podle toho vypsat protokol - ale nevim jak to u vas chodi .

hmotnosti tam mas tak se zeptej na technicke jestli to nejde ztotoznit .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

ondora
Nováček
Nováček

Příspěvek od ondora » 28.06.2006 14:55

Já koupil sáně v Německu, do Němec přišel ze Španěl. Byl u toho německý techničák a nějaký dokument ze Španěl. Spolu s kupní smlouvou a německým tecničákem to šlo na STK a na magistrát. Žádný problém nebyl. Chce si také nechat ověřit, zda není kradený. To je důležitý. Já jsem to risknul a neověřoval. Já jsem si to ověřil až když jsem jel lyžovat do Němec přes čáru. Po dlouhé době chtěli vidět papíry od auta-zadali do pičítače a....nedýchal jsem. Naštěstí hlášené jako kradené nebylo. No, příště si to nechám ověřit, jít domů bez auta...
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal

Vlada
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada » 29.06.2006 14:47

Tak už jsem to vyřešil...a už jezdim :twisted:

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“