Chraňme naše děti!
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- maarosh
- Junior
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to jsem viděl v televizi. Oni tam teda nechránili život zvířete, ale to, že v případě kolizní situace může pes zmateně reagovat a skočit třeba řidiči na klín a nemůžeš řídit, když to nejvíc potřebuješ. Anebo malý pes se může dostat v takové situaci pod pedály a ty třeba nechceš brzdit, abys mu neublížil, atd.zewl píše:pripoutavat psa? To jsem jeste neslyselJa odjakziva vozil psa vzadu v kufru nepripoutaneho... Ale je pravda, ze v pripade nehody by asi letel dopredu jak granat
Takze neco na tom bude. Akorat si nedovedu predstavit, jak to delas...
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.
- UcuLeLembo
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Další videa z této série jsou na http://www.auto.cz/main.php?site=videa v sekci Bezpečnost (výběr v comboboxu).Jasio píše:Loni jsem sem dával video, které mi otevřelo oči. http://www.rsmotor.cz/images/bs/nncvmz.avi
Z názvu tématu bych vypustil to přivlastňovací zájmeno.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

-
- Pokročilý
investice do autosedačky je samozřejmost, je to jako koupit si život 
jinak když někdo neni v autě připoutaný tak se nikam nejede to je moje zásada

jinak když někdo neni v autě připoutaný tak se nikam nejede to je moje zásada
Nyní: Mondeo MK4 Kombi FL, 2.2 tdci 169kw,500nm, podvozek Titanium S
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000
- Glip
- Nováček
No lepsie ako korytncaka pod pedalom, to uz brzdit ani nemozes ;]staroch píše:Anebo malý pes se může dostat v takové situaci pod pedály a ty třeba nechceš brzdit, abys mu neublížil, atd.
Mne zatial pod pedalmi iba poletovala andulka - dole kopcom v serpentinach. Snazil som sa setsakra opatrne brzdit.
- taspy
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To já se poutám v autě vždycky, jak v našem, tak i v cizím!Už jsem zažila pár autonehod, jednu dokonce dost ošklivou, kdy jsem seděla na místě spolujezdce a řidička to na Evropské napálila do zastaveného auta! Pokud si správně pamatuju myslím, že v době nárazu byla na tacháči asi 90tka! Já byla nepřipoutaná a vzadu sedělo 5 dalších holek! Díkybohu se tehdy nikomu nic nestalo,ale mě od prolétnutí předním sklem tehdy zachránila pouze obrovská sportovní taška plná kostýmů co jsem měla na klíně, jinak bych tu dnes už asi nebyla, takže jsem to odnesla pouze šokem a auto bylo úplně na odpis! Celou dobu jsme se divili, že naše auto je úplně namaděru -ale totálně - koukal na nás akorát obnažený motor,zbytek byl všude kolem nás a že auto do kterého jsme to narvali je naprosto bez jediného škrábance, až později jsme se dozvěděli, že to bylo auto nějaké bezpečnostní služby a že mělo zapancéřovaný zadek! Od té doby se poutám hned jak sednu do auta, jsem většinou připoutaná i když s tím autem jen někde stojíme, i když jedeme jen blbých pár metrů! Cítím se tak bezpečně a bez zapnutých pásů prostě nevyjedu - NIKDY!!!! A musím říct, že už se mi to při nehodě s bývalým autem už i vyplatilo! A dětské autosedačky - děti sice nemám,ale jedno vím jistě - zrovna autosedačka bude věc, na které rozhodně nehodlám šetřit, nikdy bych neohrozila své dítě tím,že bych ho vezla bez autosedačky!
FF kombi 1.4 16V, rv. 1999 - byl a má nového páníčka
FORD Galaxy 2.0 TDCi, rv. 2007 - bylo, asi někde je, ale nevím kde
FF 3dv. 1.6 16V, rv. 1999 - krásný je pořád, ale ne už moje
FORD S-MAX 2.0 TDCi, rv. 2008, cihlová barva - zatím ještě je

- Nesco
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Píše sa tu o používanie pásov a autosedačiek. Je to asi jasné, že na 99% je to ochrana. Ale skúste sa podeliť aj so skúsenosťami akú detskú autosedačku kúpiť. Dnes, kedy je trh zaplavený čínskymi a inými "kvalitami", ja ťažké niečo dobré a pohodlné vybrať. Uvažujeme o kúpe, no nevieme sa rozhosnúť. Asi zvítazí Recaro Young Sport. Ale tá cena
No čo je to cena jednej sedačky oproti ochrane zdravia našej dcéry. Prívitam vaše typy a skúsenosti s konkrétnymi autosedačkami. Ďakujem

FF Combi 1.4 12/98
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- mansart
- Zkušený
Dám ti 2 případ.pepe123 píše:Kto rozumne uvažuje a má rád svoje deti tak priputa nielen ich, ale aj seba.
Ale kolegovi nepripútanie zachránilo život totoiž zľava doňho narazil náklaďák jeho vyhodilo cez predné okno von a niekolko mesiacov bol na hadičkách, ale žije.. strana vodiča bola na maderu, pripútaný by neprežil. Odvtedy jazdí nepripútaný.
Toto je ale asi 1 prípad zo 100 kedy pásy zabíjajú.
S dědou jsem měl nehodu,naboural nás nějaký Holaňdan. A pás ho zabil!!!! Nevrátil se zpátky a uškrtil ho, jinak by to totiž přežil. Dost dlouho jsem se prostě nechtěl připoutat a nikdo mě k tomu nedonutil. Teď už to dělám, ale dost často si vzpomenu na tuhle situaci a mám strach.....
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: