myslím, že jsi to špatně pochopilstaroch píše:Tak dnes jsem byl na školení řidičů, které máme co dva roky v práci.
Nejvíce mě pobavil nějaký dodatek zákona, který bude platit už jen do května 2008, protože vláda konečně usoudila, že je to blbost. A to:
Dítě v autě nemusí být v autosedačce, pokud jej řidič veze na nějakou kulturní akci.![]()
toto neplatí pro dálnici a silnici pro motorová vozidla.
Otázkou je, v jakém byli zákonodárci stavu, když to schválili.
Jsem zvědav jestli naši úžasní zákonodárci vymyslí včas co bude pak,těžko si sportovní a zájmové kluby nakoupí autobusy nebo autosedačky.Skubi píše:
Výjimka platná do 1. května 2008 však povoluje ve vozidlech zabezpečujících svoz a rozvoz dětí do mateřských a základních škol nebo přepravu dětí na sportovní, kulturní nebo společenské akce, že
- děti starší 3 let nemusí být v autosedačkách,
- může jich být víc než je v autě sedadel, a v tomto případě nemusí být ani připoutané,
- rychlost jízdy vozidla nesmí překročit 70 km/h.
bych řekl, že v zákoně to jeDamon píše: Jsem zvědav jestli naši úžasní zákonodárci vymyslí včas co bude pak,těžko si sportovní a zájmové kluby nakoupí autobusy nebo autosedačky.
Tak já to teda nevím, ale napíšu, co si myslím.zewl píše:A nevite, jak je to s podsedakem? Mala ma 4.5 roku, ma 17.5 kg (videl jsem podsedaky od 15 kg) a uz me leze na nervy furt ta stupidni autosedacka, kterou kdyz musim oddelat/pridelat, tak mi to trva celou vecnost (kdyz vezu plne auto dospelych lidi - coz se mi posledni dobou stava cim dal casteji). Vim, ze sedak na vozeni do skolky a zpatky by stacil, autosedacku bych si nechal jenom na cesty mimo mesto. Manipulace se sedakem je daleko jednodussi. Nevite, jak to je ve vyhlasce se sedakem? Od kolika let, kg pripadne cm? A pokud nejaky pouzivate, mohli byste nejaky doporucit, nebo alespon co by mel mit?
Diky moc
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Semrush [Bot] a 1 host