Nezdá si mi zrovna srovnatelná bezpečnost sedáku a sedačky.Specifikaci možná tvé děti splňují,ale moc se mi to nezdá.Sedačka chrání dítě(jde mi spíše o to 3 leté) při nárazu zboku!Je to samozřejmě můj názor,ale já dávám malého(4,5 roku, 22 kg) do sedačky i na vesnici kde bydlím.Nikdy nevíš který idiot tě trefí(a že jich jezdí).Ještě k tomu vyndávání sedačky-já mám sedačku Cybex a vy tažení je otázkou 15 sekund.staroch píše:Jinak já mám podsedáky pro obě děcka, protože se vejdou do jejich specifikace. Kluk má 3 roky (16kg) a dcera 7 roků.
Chraňme naše děti!
- maarosh
- Junior
FORD FOCUS COMBI 1,6 74KW 16V po FL 2008 SILVER
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vytazeni mozna jo, ale zpetna instalace je porod. Pokud bys to delal obden, osypal by ses. Mozna mas system ISOFIX, ale ja ne, normalne provlikam vzadu bezpecnostni pas. Slo mi taky o cestovani ve meste 5 minut do skolky. Na mezimesto budu pouzivat nadale autosedacku, zda se mi byt bezpecnejsi, ostatne jak presne rikas
- maarosh
- Junior
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nasazení sedačky cca 5 - 10s, sundání a vložení do kufru taktéž 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
někde jsem tu dával odkaz na moji fotogalerii a je to normálně chyceno pásem 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
souhlas. Samozřejmě z boku se to vůbec nedá srovnat.maarosh píše:Nezdá si mi zrovna srovnatelná bezpečnost sedáku a sedačky.Specifikaci možná tvé děti splňují,ale moc se mi to nezdá.Sedačka chrání dítě(jde mi spíše o to 3 leté) při nárazu zboku!Je to samozřejmě můj názor,ale já dávám malého(4,5 roku, 22 kg) do sedačky i na vesnici kde bydlím.Nikdy nevíš který idiot tě trefí(a že jich jezdí).Ještě k tomu vyndávání sedačky-já mám sedačku Cybex a vy tažení je otázkou 15 sekund.staroch píše:Jinak já mám podsedáky pro obě děcka, protože se vejdou do jejich specifikace. Kluk má 3 roky (16kg) a dcera 7 roků.
Je jasné, že kdyby něco, člověk si bude vyčítat, že pro to neudělal všechno.
Ale je pohodlné, že sedačky nemusí děcka nosit sebou. Nechají je prostě v autě a když pak někoho jiného vezu, tak je jen hodím do kufru. A když je děcka nosí sebou, tak si každé vezme svůj podsedák jak piloti padák.
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.
- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jo ještě jsem zapomněl reagovat na tuto impertinentní informaci. To Horst píše proto, že my dva jsme totiž úplně jiní!!!HORST píše:A to jsi nenapsal, ze jeden podsedak pouzivas take ty, jinak by ses musel divat pruzerem ve volantu, co?????staroch píše:Jinak já mám podsedáky pro obě děcka, protože se vejdou do jejich specifikace. Kluk má 3 roky (16kg) a dcera 7 roků.

No a tak myslím, že Horst vyjádřil útrapy, které musel zažívat, když sesoukal do auta po mně.

- novako
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
nikomu nechci radit, ale já jsem po všech zkušenostech a radách nakonec pro svou dceru zvolil nejen podsedák (který by jí podle předpisů stačil), ale podsedák v kombinaci s pevnými zády a opěrkou hlavy (typ Concord Lift), která mj. chrání hlavu spícího dítěte při bočním nárazu, drží v řádné výšce bezp.pás (kterým je sedačka normálně držena na sedadle). I když je dceři 10let a vahou už může sedět bez sedačky, výšku má stále pod 150cm, takže sedačku stále používáme, Eli si vůbec nestěžuje, řekl bych skoro naopak (prý se v ní dobře sedí a ostatní cestující se na ní nemačkajístaroch píše:souhlas. Samozřejmě z boku se to vůbec nedá srovnat.maarosh píše:Nezdá si mi zrovna srovnatelná bezpečnost sedáku a sedačky.Specifikaci možná tvé děti splňují,ale moc se mi to nezdá.Sedačka chrání dítě(......) při nárazu zboku! Je to samozřejmě můj názor,.......Nikdy nevíš který idiot tě trefí(a že jich jezdí).Ještě k tomu vyndávání sedačky-.......staroch píše:Jinak já mám podsedáky pro obě děcka, protože se vejdou do jejich specifikace.........
Je jasné, že kdyby něco, člověk si bude vyčítat, že pro to neudělal všechno. Ale je pohodlné, že sedačky nemusí děcka nosit sebou. Nechají je prostě v autě a když pak někoho jiného vezu, tak je jen hodím do kufru. ......

Ale jedno je jisté, pro bezpečnost dětí je potřeba udělat vše, i někdy více než pro svoji (je-li nutná volba...)
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. 

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chraňme naše děti!

- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chraňme naše děti!
Výborná připomínka.
Zůstává taxi v obci - (stačí připoutat bederními pásy) a staré vraždy, které nemají vzadu pásy, ale to není náš případ.
Zůstává taxi v obci - (stačí připoutat bederními pásy) a staré vraždy, které nemají vzadu pásy, ale to není náš případ.