problém tachometer
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- hape
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Mysak
- Nováček
ručičky tachometru a otáček
Ahoj,
tak jsem si to celé přečetl a nenašel jsem problém jako mám já. Je podobný, ale trošku je jiný.
Po ujetí také cca 2km zastavení a po cca 10min nastartování mě vylítnou ručičky jak tachometru tak otáček dokonce i palivoměr a teploty do nejvyšších hodnot a chvíli po na nastartování svítí cca 3sec i všechny kontrolky a pak vše zhasne postupně a ručičky se zase jdou normálně a občas mě tak ručka tachecu taky spadne na 0 a po cca5 sec jde zase normálně.
Tak teď nevím jestli to je taky tím čidlem tachecu nebo je čert někde jinde?
prosím o radu
dík
Myšák
tak jsem si to celé přečetl a nenašel jsem problém jako mám já. Je podobný, ale trošku je jiný.
Po ujetí také cca 2km zastavení a po cca 10min nastartování mě vylítnou ručičky jak tachometru tak otáček dokonce i palivoměr a teploty do nejvyšších hodnot a chvíli po na nastartování svítí cca 3sec i všechny kontrolky a pak vše zhasne postupně a ručičky se zase jdou normálně a občas mě tak ručka tachecu taky spadne na 0 a po cca5 sec jde zase normálně.
Tak teď nevím jestli to je taky tím čidlem tachecu nebo je čert někde jinde?
prosím o radu
dík
Myšák
- speedy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak to už se tu řešilo, to že ti vylítnou ručičky všech budíků, to je signalizace nízkého napětí v síti, nejspíš je slabá baterie. Buď ji nabij a nebo kup novou. Měli by tě potom přestat běhat při startu ručičky na maximum!
Pokud ti za jízdy dál bude spadávat ručička tachometru( po nabití či výměně baterie) tak to bude dělat čidlo tachometru, je to taková malá nemoc Focusu. Tchánovi pomohla jen výměna baterie( po 6-7letech) a ručička mu nespadává. Mě to dělalo taky, vyměnil jsem 7 let starou baterii, problém spadávání ručičky tachometru a nulování počítadel km se nevyřešil, tak jsem musel vyměnit čidlo. Myslím u Forda cca 1100kč a od té doby klid a spokojenost.
Pokud ti za jízdy dál bude spadávat ručička tachometru( po nabití či výměně baterie) tak to bude dělat čidlo tachometru, je to taková malá nemoc Focusu. Tchánovi pomohla jen výměna baterie( po 6-7letech) a ručička mu nespadává. Mě to dělalo taky, vyměnil jsem 7 let starou baterii, problém spadávání ručičky tachometru a nulování počítadel km se nevyřešil, tak jsem musel vyměnit čidlo. Myslím u Forda cca 1100kč a od té doby klid a spokojenost.
Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
- Mysak
- Nováček
tož díky za radu. Další investice kurňa, tož asi nic nenadělám, ale to je provozní věc, tak se to dá zkousnout. Že se to tam už řešilo jsem nějak nepodchytil, dlouho jsem tu nic nečetl nebyl čas až ted jsem měl problem, tak jsem musel mrknout, ale myslel jsem si, že jsem to už někde četl, ale tu už je tak pul měsíc a to jsem už nějak zazdil.
tož mrknu na to jak je stará baterka a asi dam novou, je možny, že je tam asi dlouho.
No uvidím
každopádně díky za rady
Mějte se pěkně ať vám autíčka jezdí
Myšák
tož mrknu na to jak je stará baterka a asi dam novou, je možny, že je tam asi dlouho.

No uvidím
každopádně díky za rady
Mějte se pěkně ať vám autíčka jezdí
Myšák