Pojistovna a delka likvidace

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Smejca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pojistovna a delka likvidace

Příspěvek od Smejca » 24.01.2008 13:54

Ahoj, mam dotaz jak je limitovana pojistovna delkou vyrizovani pojistne udalosti. napr Ceska se holenba do peti dnu a trvalo ji to mesic, coz u kradeze auta beru, to je neco jineho nez odrenej blatnik. Ale udajne na to maj az pul roku. Je tohle mozne? Je to nekde nejak osetreno? Ve smlouve sem to nenasel... Prosim o Vase rady a zkusenosti.
Diky Honza

Alonso68
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alonso68 » 24.01.2008 14:26

Případ z roku 2000: Na parkovišti do mě v březnu nacouvalo Fáčko s koulí-promáčklé dveře, po dohodě s likvidátorem Kooperativy /povinné ručení majitele Fáčka/ jsem si je nechal vyměnit, zaplatil ze svého a účet donesl na pojišťovnu. Peníze přišly v září..... Ale bylo to z povinného ručení, havarijní je asi něco jiného.
FF Combi 1.6 16V 2004 Silver 
C-max 1,6 benzin 2009 Blue
Škoda Yeti 1,4 TSI 2012

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 24.01.2008 14:32

Alonso68: nestras me, ze budu cekat pul roku na penize z pojistovny... viz http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... sc&start=0
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 24.01.2008 19:02

Vetsinou cekaji na nejaky dokument a vzdycky nejaky chybi, takze o to se to prodlouzi. Pri kradezi nejakou dobu cekaji, jestli se to auto nenajde. Kdyz ma pojistovna platit, vzdycky ma na to cas. Tusim, ze maji stanovene nejake lhuty od doruceni posledniho dokumentu, u moji tusim az 3 mesice!? Proplaceni celniho skla mi trvalo pres mesic.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

rainmann
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rainmann » 24.01.2008 19:23

Taky se podělím o svou zkušenost, neboť jsem za poslední měsíc něl dvě škodné událostli.
1.Nějaký tajtrlík mi rozbil mé krásné vyhřívané přední sklo na Fofíkovi(mám ho ale připojištěný u Čp).V pondělí jsem to zjistil, hned jsem volal na Čp, ve středu jsem zajel do smluvního servisu.Na pátek jsem se domluvil na výměnu skla.Finance šly pojišťovna-servis.Naprosto bez problému.
2.Na kruháči mi borec s Mondeem nedal přednost, nabourakl mi Felinu.(měl to u Alianz) .Ještě ten den jsem to šel nafotit.Asi za dva dny jsem jim poslal ofocený velký Tp,domluvil jsem se na opravě svépomocí.Opravil jsem to za 5000.Do 14 dnů mi poslali necelých 12000.V obou případech velice profesionální přístup.
Ford Focus Combi 1.8 16V Ghia,Pacific green r.v.1999
Škoda Felicia Combi 1.3 Glxi
Obrázek

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 24.01.2008 23:45

Ja mam tiez 2 skusenosti..
1. vykradnute auto (ukradnute autoradio, rozbite sklo) - Kooperativa - skoro 1/2 roka, hned som samozrejme poistovnu zmenil
2. prasknute celne sklo - v servise som zaplatil len spoluucast, zvysok si riesil servis s poistovnou
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

Smejca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smejca » 25.01.2008 07:50

Diky za zkusenosti, ale jeste mi nikdo nerekl, zda je nekde zakotveno kolik casu ma pojistovna na vyrizeni pojistne udalosti od predani vsech papiru :-)

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 25.01.2008 07:52

Ahmed píše:.....Kdyz ma pojistovna platit, vzdycky ma na to cas. Tusim, ze maji stanovene nejake lhuty od doruceni posledniho dokumentu, u moji tusim az 3 mesice!? Proplaceni celniho skla mi trvalo pres mesic.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 25.01.2008 07:56

ja som sa na to informoval ked som mal poistnu udalost, ale uz sa nepametam.. skusim to zistit, kazdopadne v SR to bude asi inac ako v CR
2013 Focus kombi
Obrázek

pytlakrudolf
Nováček
Nováček

Příspěvek od pytlakrudolf » 25.01.2008 11:04

Já nám zkušenost s Koperativou loni si někdo během půl roku půjčil 2 vozy FF 1, měsíc čekáte na dopis od policie a pak jsem čekal cca měsíc na peníze Dulezite upozornění : pokud Vám ukradnou auto a popisujete co vše mělo za výbavu pište uplně všechno jako opěrky hlavy, dělená sedadla opravdu do deitailu jak pro blbce ... tento popis Vám udělá cenový rozdíl cca 50 tisíc na částce kterou dostanete od pojišťovny moje zkušenost .... pokud dostanete málo musíte připomínkovat a uvest pořádně výbavu :)

Maros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maros » 25.01.2008 12:15

Když už jsme u té Kooperativy. Přidám svojí zkušenost s bouračkou. Zavinil jsem to já, takže mě čekalo úžasný běhání. Pokusím se to zkrátit:

1. návštěva - V celé republice spadl interní pc systém Kooperativy, nemohli pro mě nic udělat. Budiž, může se stát.

2. návštěva - Systém už měl v tomto termínu jít a nešel. Dvě báby na pobočce nad tím dumali cca 15 min, než přišli na to, že si ani jedna nepřečetla mail od jiné báby, že systém funguje, ovšem až na hlášení pojistné události :evil:

3. návštěva - Přinesl jsem komplet vyplněné formuláře i s přílohou s velkým plánkem nehody (to vše 2x - 2 pojistné události). Bába zadávala do systému, když se to najednou seklo. Vše ostatní fungovalo, pouze moje číslo smlouvy to po*raný PC nechtělo přijmout. Nechal jsem si udělat ode všeho kopie s tím, že origo holt pošlou poštou a nehodlám tam už chodit. Čas ukázal, že jsem se zmýlil.

Za cca 14 dní mi přišel dopis, že mě žádají o podrobný popis nehody+nahlášení škody u jedné z poj. událostí (?). Čili následovala:

4. návštěva - To už jsem byl poměrně nervní. Bába mi nedokázala vysvětlit, proč po mě chtějí nahlášení škody, když jsem ji už nahlásil (??). Nicméně jsem jim odevzdal další papíry s popisem a plánkem, který jsem si doma udělal-opět se využily služby ČP.

Před dvěma dny mi přišlo potvrzení o uzavření jedné z poj. událostí. O druhé ani zmíňka (ta, u které chtěli nahlášení). Dodám jen, že "infolinka" Kooperativy je buď nedostupná nebo jsou operátoři vytíženi. Po cca 9ti pokusech jsem to vzdal. Může mi někdo vysvětlit, jak je možný, že se v době mailů, internetovýho bankovnictví apod. děje něco takovýho???? :x
Fofík 1,6; 74kw; r.v. 12/2000;3 dv.; Blekouš
Obrázek

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 30.01.2008 15:13

Tak pytal som sa kamarata v poistovni, nevedel mi povedat.. vraj sa pytal aj likvidatorov :) asi to nechcu sirit pre to aby to ludia nevedeli..
V obcianskom zakonniku je nieco taketo:

Kód: Vybrat vše

§ 797
(3) Plnenie je splatné do pätnástich dní, len čo poistiteľ skončil vyšetrenie potrebné na zistenie rozsahu povinnosti poistiteľa plniť. Vyšetrenie sa musí vykonať bez zbytočného odkladu; ak sa nemôže skončiť do jedného mesiaca po tom, keď sa poistiteľ o poistnej udalosti dozvedel, je poistiteľ povinný poskytnúť poistenému na požiadanie primeraný preddavok.
Cize v konecnom dosledku tam ziadny limit pre poistovnu nie je.
Toto plati samozrejme pre SR :)
2013 Focus kombi
Obrázek

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od JardaB » 12.02.2008 23:04

mehturt píše:Ja mam tiez 2 skusenosti..
1. vykradnute auto (ukradnute autoradio, rozbite sklo) - Kooperativa - skoro 1/2 roka, hned som samozrejme poistovnu zmenil
2. prasknute celne sklo - v servise som zaplatil len spoluucast, zvysok si riesil servis s poistovnou
To jsi mne moc nepotěšil - řeším stejný případ jako bod 1 u stejného ústavu. Zatím jsem dodal všechny požadované podklady ze své strany. Teď ještě čekám na Usnesení PČR, na které mají lhůtu 60 dnů. Pak dám vědět, jak jsem dopadl.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojistovna a delka likvidace

Příspěvek od misoo » 13.02.2008 13:17

Moje skusenosti:
Ceska poistovna Slovensko - kradez auta - po doruceni vsetkych podkladov z mojej strany a zo strany policie poslali peniaze okamzite - za 2 dni boli na ucte

Ceska poistovna Slovensko - odrety plech - ani neviem, peniaze si vybavili medzi sebou servis a poistovna, ja som len prisiel hned po oprave pre auto.

Takze ja na Cesku SR nedam dopustit 8) :D

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojistovna a delka likvidace

Příspěvek od Joose » 13.02.2008 23:47

Já se s váma taky musím podělit je to trochu mimo ale ne zas tak.Tátík teď řešil problém u ČP prasklé přední sklo, měl ho připojištěno. Zavolal tam nahlásil a v někde v novinách se dočetl ,že jistá firma v Praze nabízí , že když si u ní necháš na pojišťovnu vyměnit přední sklo dají ti zdarma roční dálniční známku. Vše proběhlo v pohodě. :lol: :lol:
A já blbec jsem ji kupoval. Stačilo kladivo a mohl jsem ji mít zdarma... :wink: :wink:
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“