rádio Sony CD 2. generace - ovládání, nově i chyby
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
rádio Sony CD 2. generace - ovládání, nově i chyby
Dotaz první: Víte někdo, k čemu jsou vedle předvoleb 1,2,3,....,8,9,0 tlačítka # a * ?
Ať zkouším cokoliv, ještě jsem nepřišel na to, k čemu to je dobrý.
V návodu o tom není ani zmínka (nebo jsem slepej), pokud nepočítám potvrzení vložení bezpečnostního kódu (*). A to se mi zdá dost málo na to, aby tam bylo tlačítko navíc, když je tam ke všemu ovládací kolečko s tlačítkem "OK" a dalo se to napasovat na to.
Dotaz druhý: předvoleb pro rádio je možno uložit jen 10? Nepočítám-li tedy přepnutí do "druhého banku" FM-AST (AutoStore)...
edit: oprava nadpisu, když už se tu začaly probírat i chyby...
Ať zkouším cokoliv, ještě jsem nepřišel na to, k čemu to je dobrý.
V návodu o tom není ani zmínka (nebo jsem slepej), pokud nepočítám potvrzení vložení bezpečnostního kódu (*). A to se mi zdá dost málo na to, aby tam bylo tlačítko navíc, když je tam ke všemu ovládací kolečko s tlačítkem "OK" a dalo se to napasovat na to.
Dotaz druhý: předvoleb pro rádio je možno uložit jen 10? Nepočítám-li tedy přepnutí do "druhého banku" FM-AST (AutoStore)...
edit: oprava nadpisu, když už se tu začaly probírat i chyby...
Naposledy upravil(a) -Ladis- dne 25.02.2008 10:38, celkem upraveno 2 x.
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

galerie: zde

- fantozzi
- Nováček
Re: rádio Sony CD 2. generace (a nejen to) - ovládání
Pokud si nechas z vyroby namontovat originalni Bluetooth handsfree sadu, tak to slouzi jako tlacitka telefonu.
Ford Focus II combi, 1.6 TDCi, 2007, Black Panther
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jinak je to k ničemu? Hmm. Škoda.
Ale i tak děkuji za odpověď
Ale i tak děkuji za odpověď

Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

- valduch
- Nováček
Ahoj dnes se mi stala taková věc, přišel jsem k autu, otevřu nasednu a panel rádia zůstal nerozsvícený. Tak jsem vypnul klíček a otevřel a zavřel dveře a radio naskočilo.(už tu o tom někdo psal ale nenašel jsem to) Už funguje zase normálně, teda nějak jsem si vsugeroval že když je vypnuté tak stačí zmáčknout tlačítko rádio a ono se zapne (to mi teď ale nedělá) musím ho nejprve zapnout on/off a potom se dá teprve ovládat jak rádio tak vyjmout CD (když není radio zapnuté tak na jiné čudlíky kromě on/off nereaguje - je to logické - pouze se dá zasunout CD). Ale můžete to někdo zkusit jestli vám to taky tak dělá?
Díky
PS: když vypnu klíček a nevypnu před tím radio tak po opětovném zapnutí klíčku normálně hraje - to je samozřejmě v pořádku
Díky
PS: když vypnu klíček a nevypnu před tím radio tak po opětovném zapnutí klíčku normálně hraje - to je samozřejmě v pořádku
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, taky se mi to už stalo. Je to tak 3 týdny zpět.
Nepomohlo vůbec nic, než zastavit, vypnout motor, vyndat klíček a znovu zapnout. Také jsem to tu už někde četl, tak jsem si jen zamumlal něco o šlendriánu a víc to neřešil.
Včera se mi ale stala jiná věc: Po jedné hodině parkování přijdu k autu, nasednu a na panelu svítí --:-- tedy hodiny se vynulovaly. Jinak vše jelo. Stanice zůstaly naladěny, CD si pamatovalo rezehranou písničku.
Tak to už mi vyrazilo dech

Nepomohlo vůbec nic, než zastavit, vypnout motor, vyndat klíček a znovu zapnout. Také jsem to tu už někde četl, tak jsem si jen zamumlal něco o šlendriánu a víc to neřešil.

Včera se mi ale stala jiná věc: Po jedné hodině parkování přijdu k autu, nasednu a na panelu svítí --:-- tedy hodiny se vynulovaly. Jinak vše jelo. Stanice zůstaly naladěny, CD si pamatovalo rezehranou písničku.
Tak to už mi vyrazilo dech

- valduch
- Nováček
No to jsou věci, to jsem zvědav co nás ještě čeká,
možná by bylo lepší aby tam dali starej gramofon
PS: udělal jsi mi radost že v tom nejsem sám my aquariusové musíme držet při sobě
a jestli si dobře pamatuju tak to psal Damon o svém služebním ale ruku do ohně za to nedám

PS: udělal jsi mi radost že v tom nejsem sám my aquariusové musíme držet při sobě

a jestli si dobře pamatuju tak to psal Damon o svém služebním ale ruku do ohně za to nedám
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, nic tak nepotěší jako zjištění, že sousedovi chcíplo prase také, co?valduch píše:...udělal jsi mi radost že v tom nejsem sám...

opravil jsem nadpis vlákna, ať to trochu odpovídá

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: rádio Sony CD 2. generace - ovládání, nově i chyby
To s tymi hodinami som tusim videl uz aj ja, ale len raz a nevenoval som tomu pozornost kedze po restarte vsetko islo..
Nebude to farbou?
Nebude to farbou?

- Merdy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mehturt píše:Nebude to farbou?

- dogart
- Nováček
To s tím vytuhlým rádiem se mi stalo už několikrát (minimálně 3x). Poprvý jsem si řekl, že je v hajzlu a de se reklamovat. Pak se to zas rozjelo.
Nevím co přesně pomůže, ale minimálně je to vypnout motor vytáhnout klíček a znova ho vsunout (případně nastartovat) - těma dveřma si nejsu jistej. Zatím netuším co to způsobí, tj. jaká sekvence zapnutí vypnutí, nebo je to čistě náhodný.
Jinak rádio většinou před vypnutím motoru nevypínám (občas jo) ale snad to s tím nemá souvislost.
Měl bych ale dotaz, jak se dá vypnout z toho režimu FM-AST? nějak jsem neměl čas to zatím řešit. Když se na to tlačítko zmáčkne znova tak se stanice jen přeladí, ale FM-AST se nevypne.
Nevím co přesně pomůže, ale minimálně je to vypnout motor vytáhnout klíček a znova ho vsunout (případně nastartovat) - těma dveřma si nejsu jistej. Zatím netuším co to způsobí, tj. jaká sekvence zapnutí vypnutí, nebo je to čistě náhodný.
Jinak rádio většinou před vypnutím motoru nevypínám (občas jo) ale snad to s tím nemá souvislost.
Měl bych ale dotaz, jak se dá vypnout z toho režimu FM-AST? nějak jsem neměl čas to zatím řešit. Když se na to tlačítko zmáčkne znova tak se stanice jen přeladí, ale FM-AST se nevypne.
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Asi stlacenim Radio znova nie? Ja radio nepouzivam kvoli tym srackam co tam hraju, max. kvoli dopravnemu servisu, inac ficim na svojich mp3.
- dogart
- Nováček
to mě fakt nenapadlo
, mačkat radio, když už rádio mám zapnuto. Ale vyzkouším.

- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
je to tak. Pomocí tlačítka radio volíš mezi FM, FM-AST, AM, AM-AST.
s AST znamená, že si pomocí tlačítka AST můžeš přeladit všech 10 předvoleb najednou - tedy i kdyby sis tam předvolil něco ručně, tak nenechavá ruka spolujezdce ti to jedním kliknutím na to správné tlačítko všechno rozhodí (nechápu, proč to není schováno v menu a na tlačítko nedají daleko užitečnější funkce, které se teď v tom menu musí lovit
) ...
bez AST jsou jen tvé předvolby. Ty ti spolujezdec už tak nenápadně nerozháže. Nebo alespoň ne všechny najednou, jedním kliknutím
s AST znamená, že si pomocí tlačítka AST můžeš přeladit všech 10 předvoleb najednou - tedy i kdyby sis tam předvolil něco ručně, tak nenechavá ruka spolujezdce ti to jedním kliknutím na to správné tlačítko všechno rozhodí (nechápu, proč to není schováno v menu a na tlačítko nedají daleko užitečnější funkce, které se teď v tom menu musí lovit

bez AST jsou jen tvé předvolby. Ty ti spolujezdec už tak nenápadně nerozháže. Nebo alespoň ne všechny najednou, jedním kliknutím

- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to znie, ako keby sa ti to uz stalo 

Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Nestalo, ale znám lidi, přemýšlím dopředu a snažím se domyslet důsledky. Takže AST předvolby pro jistotu raději nepoužívám a tak mi případné přeladění nebude vadit. A než stihne přeladit FM předvolby, stihnu jej praštit přes prstyomik píše:to znie, ako keby sa ti to uz stalo