Vhodný satelitní komplet
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vhodný satelitní komplet
S blížící se digitalizací televizního signálu uvažuju o koupi satelitního kompletu na chalupu za rozumnou cenu. Bohatě mi stačí jen české a slovenské programy. Výběr je docela slušný, ale moc tomu nerozumím. Jsou nějaké podstatné rozdíly v nabízených typech, nebo jsou všechny v podstatě stejné? Nenašel jsem nikde žádný porovnávací test. 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- racetiger
- Junior
Re: Vhodný satelitní komplet
No jo jenze prave digital spojeny se satelitem na cesky programy je dost drahy(drahy porizeni a zdarma provoz - CzechLink,nebo porizeni zdarma a platis mesicne - Upc direkt,Digi TV..),existuje nejaka karta co dostanes od nekoho(CT?) pokud platis konc poplatky ale na chatu bych premyslel o nejakem set-top boxu (nech predem proverit zda tam je signal)ten koupis celkem levne a provoz je zdarma.Jinak zkus to tady a cerpej zkusenosti,nazory,rady atd.
Ja mam zly signal analogu, signal na set-top box mam 50%,takze jsem to vyresil pred asi 8 rokama UPCdirekt a tedy platim
, po nekolika psanich smerem k nim ze chci skoncit,prejit jinam,jsem dostal slevu z 700,- na 400,- a uz asi 2 roky platim tedy min nez zaklad ale stejne me to stve.
Pokud bys premyslel o placenem digitalu tak to Digi vychazi lepe nez UPC - levnejsi ,zaklad UPC je drazsi nez Digi s premiovymi programy.
Ja mam zly signal analogu, signal na set-top box mam 50%,takze jsem to vyresil pred asi 8 rokama UPCdirekt a tedy platim

Pokud bys premyslel o placenem digitalu tak to Digi vychazi lepe nez UPC - levnejsi ,zaklad UPC je drazsi nez Digi s premiovymi programy.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vím, že UPC je drahej a to bych si nepořizoval, protože na chalupě nejsem pořád. Satelit chci i proto, že tam je slabej i analogovej signál. Jinak co jsem zjistil, tak si můžeš koupit kartu za cca 2000,- a máš ( aspoň to píšou) na pořád - ČT1, ČT2,ČT24,ČT4 sport, Novu,Primu, ST1,ST2, ST3, Novu Cinemu a ještě nějaké ptákoviny a to mi bohatě stačí. Pak už platíš jenom poplatky koncesionářské. Takže bych se i tou kartou mohl vejít do nějakých 5000,- se všímvšudy

- racetiger
- Junior
Ja fakt nevim jak ty ceny jsou nastavene,to vse by melo byt na te digizona.cz. Hlavne pokud ne pres satelit tak zmerit digitalni signal, pry to vede dvema pasmama a muze byt prijem jen jednoho a potom nemas vsechny programy(tak mi to aspon rikal ten co tady meril - jestli se nepletu)
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi kolik chces investovat, co od toho cekas a jak jsi v cem zbehly. Pokud se spokojis se zakladem (ceske + slovenske programy) a platis koncesionarske poplatky tak pak kartu Gital nebo Trade&Technology (viz. http://www.omko.cz/?m=cesky-ze-satelitu ... ceskyzesat) a sat.komplet (http://www.omko.cz/?uid=722382aaad11120 ... subidm=KKK)
Pokud chces experimentovat a zvladas aspon zaklady Linuxu tak prijimac s linuxem (Dreambox), zaklad pres katy gital nebo T&T, dalsi programy pres EMU. Pak uz je to o poctu druzic atd. atd.
Ja jedu na:
Dreambox DM 600 PVR black, 4x LNB Golden Interstar Twin GI-202 Platinum X, parabola 55 Toroidal, přepínač DiSEqC 4/1 - P.164-IW, karta TRADE and TECHNOLOGY - standard
ale to je cenove nekde jinde (cca 14000,-)
Pokud chces experimentovat a zvladas aspon zaklady Linuxu tak prijimac s linuxem (Dreambox), zaklad pres katy gital nebo T&T, dalsi programy pres EMU. Pak uz je to o poctu druzic atd. atd.
Ja jedu na:
Dreambox DM 600 PVR black, 4x LNB Golden Interstar Twin GI-202 Platinum X, parabola 55 Toroidal, přepínač DiSEqC 4/1 - P.164-IW, karta TRADE and TECHNOLOGY - standard
ale to je cenove nekde jinde (cca 14000,-)
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dík za dobrý tip. Vyčetl jsem na netu, že na ten satelit mohu napojit jenom jednu televizi ( vím - jsou i satelity na dvě). Myslím si, že je možné - protože satelit zapojím na DVD rekordér a z něj do televize - dát na kabel z rekordéru do televize rozbočku a napojit další kabel na druhou televizi? Nebo plácám hovadiny?

- madbugie
- Zkušený
naštuduj si http://www.parabola.cz
je tam toho mraky...
ono na prijem Slovak link pripadne Czech link - kodovanie Cryptoworks (CRW) musis mat satelitnu sadu pre CRW a podla toho ake programy z akeho satelitu chces sledovat tak su aj satelity s dvoma prijimacmi... alebo otocnymi systemami atd atd atd ale všetko je to o peniazoch...
kartu CZ link ako aj Slovak link kupujes raz a máš tam balík programov ktorý ak chceš môžeš za ročný poplatok cca 2000,-- rozšíriť o dalšie programy, prípadne aj HBO atd...
pozri ten link je tam toho vela, aj sady satelitné
ROZBOCKA ti pomôže len v tom prípade ak chceš sledovať ten istý program na dvoch TV nakolko tebe ide satelitný signál do prístroja ktorý ho rozkoduje a posiela na TV čiže ak chceš pozerať dva rôzne programy tak potrebuješ dve satelitné sady alebo teraz sa začínajú objavovať aj satelitne sety dualne ale tam je aj cena... mňam...
je tam toho mraky...
ono na prijem Slovak link pripadne Czech link - kodovanie Cryptoworks (CRW) musis mat satelitnu sadu pre CRW a podla toho ake programy z akeho satelitu chces sledovat tak su aj satelity s dvoma prijimacmi... alebo otocnymi systemami atd atd atd ale všetko je to o peniazoch...
kartu CZ link ako aj Slovak link kupujes raz a máš tam balík programov ktorý ak chceš môžeš za ročný poplatok cca 2000,-- rozšíriť o dalšie programy, prípadne aj HBO atd...
pozri ten link je tam toho vela, aj sady satelitné
ROZBOCKA ti pomôže len v tom prípade ak chceš sledovať ten istý program na dvoch TV nakolko tebe ide satelitný signál do prístroja ktorý ho rozkoduje a posiela na TV čiže ak chceš pozerať dva rôzne programy tak potrebuješ dve satelitné sady alebo teraz sa začínajú objavovať aj satelitne sety dualne ale tam je aj cena... mňam...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

modrá je dobrá ale iba ako farba auta

- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chces vice TV tak ti staci jedna parabola, ale poctu TV odpovidajici konvertor (= LNB Single (1TV) Twin (2TV) Quad (4TV) Octo (8TV) ) a co TV to zvlast prijimac (pokud to nebudou linuxovske prijimace tak jeste do kazdeho kartu).
Ja jsem si radsi priplatil a mam Dreambox, po byte udelany rozvod LAN a dream pripojeny na NET. V dreamu kartu od Trade&Technology (CT1,CT2, NOVA, PRIMA, STV1, STV, JOJ) a nainstalovany emulator na ostatni programy (balik DigiTV, Premiere, Cyfra+ atd.). Pri zmene klicu si pred dalkac stahnu z netu nove. Kdyz budu chtit dalsi TV, koupim opet dream, pripojim do site, kartu budu sdilet z prvniho dreamu a ostatni opet pres emu. Jednoduche
Ja jsem si radsi priplatil a mam Dreambox, po byte udelany rozvod LAN a dream pripojeny na NET. V dreamu kartu od Trade&Technology (CT1,CT2, NOVA, PRIMA, STV1, STV, JOJ) a nainstalovany emulator na ostatni programy (balik DigiTV, Premiere, Cyfra+ atd.). Pri zmene klicu si pred dalkac stahnu z netu nove. Kdyz budu chtit dalsi TV, koupim opet dream, pripojim do site, kartu budu sdilet z prvniho dreamu a ostatni opet pres emu. Jednoduche

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:

- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud jsi z toho rozumel kazdemu druhemu slovu tak na to zrovna zapomen a do takove varianty se ani nepoustej 
UP: pokud to chces jen na chalupu tak se do niceho sloziteho nepoustej, kup si hotovy komplet na ceske programy a mas po starostech.

UP: pokud to chces jen na chalupu tak se do niceho sloziteho nepoustej, kup si hotovy komplet na ceske programy a mas po starostech.
- Damon
- Test driver
JJ taky přemýšlím o nějakem digi příjmu a hlavně víc stanic hlavně sport. Už je to ale několik let a než se asi rozhoupu tak bude digi signál všude.
Problém je v tom že si myslím že u nás než to půjde dobře bude to trvat dlouho. Jsme kousek od Prahy ale na závětrné straně a tak je to v pr... tak asi nakonec půjdu do nějakého klasického satelitu nebo do digi tv.

Problém je v tom že si myslím že u nás než to půjde dobře bude to trvat dlouho. Jsme kousek od Prahy ale na závětrné straně a tak je to v pr... tak asi nakonec půjdu do nějakého klasického satelitu nebo do digi tv.

Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
-
- Test driver
kedže som už asi mesiac doma a váážne ma už nebaví pozerat jeden program a to novu (CT1 šumí)
preto by som chcel poprosit nejaku dobru dušu nech mi vyberie čo a kde za naj prachy kupit nejaky sat digi komplet aj s tou českou kartou, za Slovakov by som sa tiež nenahneval...kedže tomu vobec nerozumiem ,dopredu diky moc

preto by som chcel poprosit nejaku dobru dušu nech mi vyberie čo a kde za naj prachy kupit nejaky sat digi komplet aj s tou českou kartou, za Slovakov by som sa tiež nenahneval...kedže tomu vobec nerozumiem ,dopredu diky moc

- lupo66
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Před 14 dny jsem si objednal Digi-tv z dualním přijímačem ale ještě ho nemám protože týpkovi co to montuje je ještě nedodali.Myslím že za 240 měsíčně za 30 programů většinou v češtině není tak špatné.No uvidím jaké to bude.Chcu to hlavně kvůli sportu a přírodě.
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

-
- Test driver
ja hladám sat komplet, ktory len rozbalim, namontujem a sledujem

- Don
- Junior
Digi-TV mám taky. Co se týče spolehlivosti je to OK, ale do duálnho přijimače bych už nešel. Je to sice pohoda mít dvě nezávislé televize, ale přijimač nejde vypnout!!! Strašně se zahřívá a pořád bere proud. Takže ho musím po skončení sledování televize vytáhnout ze zásuvky, což není zrovna moc komfortní. Už se mi rozbilo jedno dálkové ovládání, takže ho teď musím reklamovat. Ale jinak jsem docela spokojenej.lupo66 píše:Před 14 dny jsem si objednal Digi-tv z dualním přijímačem.
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic