DVB-T Ostrava
- tompec
- Junior

DVB-T Ostrava
Zdarec, pokazila se mi anténa a uvažuju, že si kopím set top box a nějakou externí anténu. Teď když v Ostravě už fungujou všechny standardní české programy digitálně. Máte s tím ostraváci nějaké zkušenosti. Případně poraďte co koupit. V alfě mají zajímavé přístroje za dobré ceny, možná bych to koupil tam.
Díky
Díky
FoFo Combi FL08 Trend, 1,6 Duratec 74 kW/100 k, 04/08, Red Colorado
Škoda Fabia Clasic Plus, 1,2 47 kW, 07/04, červená Cordoba
Citroen AX

Citroen AX

- r0mik
- .

- Kontaktovat uživatele:
Re: DVB-T Ostrava
Pokud nevis zdali mas signal, muzu ti zapujcit svuj usb tuner do pc na zkousku:) instalace behem minutky
alfa ma super ceny, jen aby tam meli kvalitni settop boxy.. nevim, nezajimal jsem se o to nikdy, ja jen vse pres pc.. jen to pc uz nemam tak jen stojim u okna a koukam na plechacka jak spinka na parkovisti
co mamin chlop avizoval v nedeli tak prej uz by mela jet prima, ocko a naky zpravodajsky kanal..
alfa ma super ceny, jen aby tam meli kvalitni settop boxy.. nevim, nezajimal jsem se o to nikdy, ja jen vse pres pc.. jen to pc uz nemam tak jen stojim u okna a koukam na plechacka jak spinka na parkovisti
co mamin chlop avizoval v nedeli tak prej uz by mela jet prima, ocko a naky zpravodajsky kanal..
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 ST170
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
- tompec
- Junior

No právě proto o tom uvažuju
V pc jsem už usb tuner měl, šlo to. Jde mi spíše o dlouhodobější poznakty
(BTW pěkně tady bouří
)
(BTW pěkně tady bouří
Citroen AX

Citroen AX

- Ahmed
- Test driver

Prima v Ostrave na digitalu jede. Antenu bych neresil, pokud bydlis v dome, kde je spolecna tv antena nebo mas antenu se zesilovacem, tak to na 90% pojede i bez nejake specialni.
V Ov mam doma nejaky box s nahravanim na HDD, vyrobce si ted nevzpomenu + tv kartu v pc. Tady kde bydlim mam kartu Asus MyCinema Dual a box Schwaiger 700. Vsechno je bez problemu. Spis bych se vyhnul tem ultra levnym vyrobkum, ktere muzou mit problem, kdyz je horsi signal a jsou treba pomalejsi. Jinak je to vesmes vsechno stejne, Technisat jsou celkem dobre. Pokud chces do toho strcit par penez navic, tak si kup ten s nahravanim, strcis tam starsi HDD a nahravas o zivot
V Ov mam doma nejaky box s nahravanim na HDD, vyrobce si ted nevzpomenu + tv kartu v pc. Tady kde bydlim mam kartu Asus MyCinema Dual a box Schwaiger 700. Vsechno je bez problemu. Spis bych se vyhnul tem ultra levnym vyrobkum, ktere muzou mit problem, kdyz je horsi signal a jsou treba pomalejsi. Jinak je to vesmes vsechno stejne, Technisat jsou celkem dobre. Pokud chces do toho strcit par penez navic, tak si kup ten s nahravanim, strcis tam starsi HDD a nahravas o zivot
- tompec
- Junior

Zajímavý tip, díky. Kouknu co je na trhu 
Citroen AX

Citroen AX

- Robertilos
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip
Vůbec jsem netušil, že už se začla Prima vysílat i z Ostravy 
Jinak já mám v PC hybrida od Leadteku a mám to napojené na společnou anténu. Anténa se ale musela nějak upravit aby brala i digitál.
Jinak já mám v PC hybrida od Leadteku a mám to napojené na společnou anténu. Anténa se ale musela nějak upravit aby brala i digitál.
Ford Focus Combi 2.0i Titanium r.v. 2008, 107kW, Black Panther
Ford Focus Combi 1.6 Ti-VCT r.v. 2009, 85kW, Frozen white
Byl: Ford Focus Combi 1.8 TDCi Ghia r.v. 2002, 85kW, Blue tonic
- tompec
- Junior

No naše společná anténa je totálně v háji a jelikož jsme společenství vlastníků a sand každý tu má satelit nebo kabel, tak se určitě opravovat nebude. Já do satelitu nechci investovat a kabelovku nemíním podporovat, takže hledám nejjednodušší a nejlevnější řešení. Ještě jsem uvažoval o koupení PC karty a propojení s TV, ale už mám v obýváku tolik kabelů, že se přes ně už nedá chodit 
Citroen AX

Citroen AX

- Robertilos
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V Ostravě spousta lidí chytá digitál na pokojovou anténu. Záleží kde bydlíš - je to třeba vyzkoušet. V alfě běžně půjčovali set top box + pokojovou anténu(na zálohu) na vyzkoušení signálu.
Ford Focus Combi 2.0i Titanium r.v. 2008, 107kW, Black Panther
- r0mik
- .

- Kontaktovat uživatele:
v Ostravě-Porubě jsem signal chytal na barakovou antenu (pc hybridni Analog+DVB-T tuner Hauppage HVR 1300), i na 30cm prutovou antenu pribalenou v baleni tv tuneru
v Ostravě-Výškovicích signal pres barakovou antenu nechytnu, proto jsem poridil aktivni pokojovou DVB-T antenu Hama (cena tusim 490,- v Alfe), no je to tragedie, funguje jen v jednom miste meho pokoje a pod jednim uhlem.. s hybrid tunerem internim Hauppage HVR 1300 se to dalo, ale co jsem presel na usb tuner Pinnacle FlashStick tak je to v haji, signal uplne mizerny
..takze jsem vyhrabal TV z pod prachu zapojil to barakove anteny a zjsitil ze mi jede kabelovka i kdyz ji mame zrusenou
PS: tise doufam ze v miste meho budouciho vbydliste bude kvalitni signal, at ten tuner jeste nekdy vyuziju ...
tompec: kdybys chtel prubnout antenu, muzu zapujcit.. pripadne ti ji i prodam..v mych podminkach je mi k nicemu, zda se ze barak mi stini vysilac a okna mam jen na jednu stranu
v Ostravě-Výškovicích signal pres barakovou antenu nechytnu, proto jsem poridil aktivni pokojovou DVB-T antenu Hama (cena tusim 490,- v Alfe), no je to tragedie, funguje jen v jednom miste meho pokoje a pod jednim uhlem.. s hybrid tunerem internim Hauppage HVR 1300 se to dalo, ale co jsem presel na usb tuner Pinnacle FlashStick tak je to v haji, signal uplne mizerny
..takze jsem vyhrabal TV z pod prachu zapojil to barakove anteny a zjsitil ze mi jede kabelovka i kdyz ji mame zrusenou
PS: tise doufam ze v miste meho budouciho vbydliste bude kvalitni signal, at ten tuner jeste nekdy vyuziju ...
tompec: kdybys chtel prubnout antenu, muzu zapujcit.. pripadne ti ji i prodam..v mych podminkach je mi k nicemu, zda se ze barak mi stini vysilac a okna mam jen na jednu stranu
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 ST170
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 ST170
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
- tompec
- Junior

Koupím asi toho Fergusna z Alfy a pak bych se s tebou spojil ohledně té antény. Díky.
Citroen AX

Citroen AX

- tompec
- Junior

Takže všechno je jinak
Soused mi řekl, že mu sdílená anténa normálně funguje, tak jsem projel koaxiál a zjistil jsem, že mi v koncovce co mám ve videu vyklouzl středový kontakt...
Takže všech 5 programů (ČT1, ČT2, Nova, Prima, TVP1) opět běží normálně
Takže nemusím zatím do ničeho investovat... Ale informace od Vás byly zajímavé, takže ještě jednou díky

Citroen AX

Citroen AX

- Ahmed
- Test driver

Ale investuj, na digitalu budes mit 10x lepsi obraz a zvuk 
- Compressor
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já teda tomu moc nerozumím,ale v práci máme set top box(vešel se do 1000,-).Na střeše máme anténu,takové to klasické síto se zesilovačem a chytáme tady CT1,CT2,CT4-SPORT,CT-24,NOVA...a od 1 června nam tu běží PRIMA,OCKO a nějaký zpravodajský Z1.Obraz jak z DVD:-) Jo a je to ve Výškovicích na FBI.
A na Porubě jsme měli v paneláku na nástěnce,že už stačí koupit jen seťák a píchnout do něj společnou anténu,ono se to totiž musí na střeše asi nějak upravit,jinak to nejede. Některé domy se domluví a běží jim to přes společnou anténu i bez seťáku,to zase měli rodiče na Pustkovci(měli tam i eurosport ,RTL,SAT,atd. a mělo to několik vchodů-myslím že tam mají společný satelit).
Jinak když jsem o tom něco četl,tak je třeba dát pozor-u starších televizí nejsou SCART a video vstup to si pak musíš koupit seťák s modulátorem
Prvním problémem, který musíme vyřešit, pokud jsme se rozhodli pro set-top-box a nikoliv integrovaný přijímač, je otázka, jak ho připojíme ke svému stávajícímu televizoru. Pokud je náš televizor vybaven konektorem SCART (to je takový ten velký obdélníkový s 20 kontakty), máme vyhráno. Set-top-box připojíme do něj. Může se stát, že máme na televizoru jen jeden tento konektor a do něj již je zapojen náš videorekordér VHS nebo přehrávač disků DVD. Ani pak ale nemusíme zoufat, protože véháesky jsou často vybaveny dvěma konektory SCART nebo si vybereme set-top-box se dvěma SCARTy a vše propojíme podle návodů k jednotlivým přístrojům. Některé televizory bývají vybaveny také konektory CINCH (to jsou takové ty kulaté, které jsou zvlášť pro obraz – ten bývá žlutý – a zvlášť pro levý a pravý zvukový kanál – ty jsou bílé a červené). V tom případě si stačí koupit správný kabel a set-top-box můžeme připojit i do tohoto vstupu. Horší situace nastane, pokud náš televizor vůbec není vybaven videovstupem. Pak se musíme poohlédnout po set-top-boxu, který je vybaven tzv. modulátorem. (To je takový obvod, který videosignál upraví do podoby, jako by se vysílal běžným televizním vysílačem.) Protože však novější televizory bývají již vstupy pro obraz a zvuk běžně vybaveny, ať už na konektorech SCART nebo CINCH, tak naopak set-top-boxů s modulátorem zas až tolik není. Ale ani když ho set-top-box má, tak nemáme úplně vyhráno, protože pro televizní signál šířený vysíláním existuje několik norem pro zvuk. Ty se označují písmeny B/G, I a D/K a jak televizor, tak set-top-box, musí podporovat normu se stejným písmenem, jinak budeme mít obrázky němé. Zatímco u nás se vysílá podle normy D/K, tak v Evropě je běžnější norma B/G a ve Velké Británii norma I. Set-top-boxy mívají modulátory většinou jen v normě B/G.
A tady sedočteš všechno potřebné,je tam někde popsáno co udělat,aby to běželo všem ve společné anténě
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/di ... itola5.htm
A na Porubě jsme měli v paneláku na nástěnce,že už stačí koupit jen seťák a píchnout do něj společnou anténu,ono se to totiž musí na střeše asi nějak upravit,jinak to nejede. Některé domy se domluví a běží jim to přes společnou anténu i bez seťáku,to zase měli rodiče na Pustkovci(měli tam i eurosport ,RTL,SAT,atd. a mělo to několik vchodů-myslím že tam mají společný satelit).
Jinak když jsem o tom něco četl,tak je třeba dát pozor-u starších televizí nejsou SCART a video vstup to si pak musíš koupit seťák s modulátorem
Prvním problémem, který musíme vyřešit, pokud jsme se rozhodli pro set-top-box a nikoliv integrovaný přijímač, je otázka, jak ho připojíme ke svému stávajícímu televizoru. Pokud je náš televizor vybaven konektorem SCART (to je takový ten velký obdélníkový s 20 kontakty), máme vyhráno. Set-top-box připojíme do něj. Může se stát, že máme na televizoru jen jeden tento konektor a do něj již je zapojen náš videorekordér VHS nebo přehrávač disků DVD. Ani pak ale nemusíme zoufat, protože véháesky jsou často vybaveny dvěma konektory SCART nebo si vybereme set-top-box se dvěma SCARTy a vše propojíme podle návodů k jednotlivým přístrojům. Některé televizory bývají vybaveny také konektory CINCH (to jsou takové ty kulaté, které jsou zvlášť pro obraz – ten bývá žlutý – a zvlášť pro levý a pravý zvukový kanál – ty jsou bílé a červené). V tom případě si stačí koupit správný kabel a set-top-box můžeme připojit i do tohoto vstupu. Horší situace nastane, pokud náš televizor vůbec není vybaven videovstupem. Pak se musíme poohlédnout po set-top-boxu, který je vybaven tzv. modulátorem. (To je takový obvod, který videosignál upraví do podoby, jako by se vysílal běžným televizním vysílačem.) Protože však novější televizory bývají již vstupy pro obraz a zvuk běžně vybaveny, ať už na konektorech SCART nebo CINCH, tak naopak set-top-boxů s modulátorem zas až tolik není. Ale ani když ho set-top-box má, tak nemáme úplně vyhráno, protože pro televizní signál šířený vysíláním existuje několik norem pro zvuk. Ty se označují písmeny B/G, I a D/K a jak televizor, tak set-top-box, musí podporovat normu se stejným písmenem, jinak budeme mít obrázky němé. Zatímco u nás se vysílá podle normy D/K, tak v Evropě je běžnější norma B/G a ve Velké Británii norma I. Set-top-boxy mívají modulátory většinou jen v normě B/G.
A tady sedočteš všechno potřebné,je tam někde popsáno co udělat,aby to běželo všem ve společné anténě
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/di ... itola5.htm
- tompec
- Junior

Jo Compressore díky za info, tohle mám jakž takž zvládnuto
Mám TV se 3 scarty a s S-Video+kompozit a vzadu asi dvacet dalších děr
, takže s tím problém není. Tímhle vláknem mi šlo spíše o zkušenosti s STB, ale dospěl jsem k závěru, že do 1500,- Kč, což je investice do STB kterou míním v budoucnu udělat, jsou funkce prakticky totožné, takže je téměř jedno co vyberu. Důležité je české menu, PAL a NTSC, 2 scarty a napájení antény. Jinak je to asi jedno. Více funkcí, více peněz 
Citroen AX

Citroen AX

-
čajda
- Test driver

Mám tomu rozumět, že video mužu vyhodit nebo mít prostě dva STBákyNaše stará VHS nám nebude v době digitální televize nic platná, ledaže bychom si k ní koupili také jeden set-top-box
Nejde to připojit a to takto Anténa-->STBox-->Video-->TV
PS: Měl jsem pujčený nějaký STBox a chytl jsem na něj jen Primu,ČT4 bez obrazu jen zvuk, Z1 a Očko, muže to být STBoxem nebo špatným signálem v baráku?