Tak jsem se po x týdnech konečně dostal k tlumení dveří, za tu dobu jsem prolezl dost stránek a fór zabývajících se tlumení, takže teoreticky bych měl být připraven dobře

V první části bylo v plánu vytlumit zadní dveře, materiál jsem použil osvědčený Sikadamp 630 po 10ks, ANS pěnu (2ks) a lepidlo SK600 od fa. Sinus Live. V úmyslu jsem měl za jeden den vytlumit obě zadní dveře, protože jsem to ale dělal prvně tak jen samotná demontáž trvala pěkně dlouho, cca 3hod čistého času, jinak celkově (i s lepením) jsem se kolem toho motal skoro celý den a nadělaný jsem byl jak Maďar (nic ve zlém

) Druhé dveře budou trvat podstatně méně času, když už mám to „know how“. Teď už k demontáži dveří, postup je zhruba následující…
Jak už tady popisoval
misoo, tapec jde dole sám – 2x šroub v madle, oddělat švihadlo (je zajištěné sponkou), vaničku od páčky na otevírání dveří a pak už po obvodu postupně vycvakávat tapecírunk, poté vycvaknout lanko na kličce od dveří (zelené) .
Vycvaknout umělé „válečky“ – modré (já je prorazil dovnitř), odšroubovat šroubky (oranž) a teď odlepit díry zakrývající šrouby (žluté), které drží mechanismu posunující okno a vycvakat kabeláž (vnitřkem vede centrál), kabel od výškového repra – byl jsem zvědavý jestli je to opravdu „předpříprava“ pro výškáč a připojil k tomu reprák, výsledek? HRAJE! Takže je možné relativně snadné „upgradování“ muziky v zadní části vozu, lepší než nic
Po smontování dohromady a zaklepání na dveře se ozval krásný zvuk:). Co nejdříve si seženu výškové repro do zadu a dodělám zbývající zadní dveře. Poté bych chtěl i předek a ve finishi podlahu. Jinak na jedny dveře jsem spotřebaval cca 4.5 plátu Siky.