Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Odpovědět
Milinko
Zkušený
Zkušený

Re: Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Příspěvek od Milinko » 09.06.2008 11:17

Tak jsem se po x týdnech konečně dostal k tlumení dveří, za tu dobu jsem prolezl dost stránek a fór zabývajících se tlumení, takže teoreticky bych měl být připraven dobře :) V první části bylo v plánu vytlumit zadní dveře, materiál jsem použil osvědčený Sikadamp 630 po 10ks, ANS pěnu (2ks) a lepidlo SK600 od fa. Sinus Live. V úmyslu jsem měl za jeden den vytlumit obě zadní dveře, protože jsem to ale dělal prvně tak jen samotná demontáž trvala pěkně dlouho, cca 3hod čistého času, jinak celkově (i s lepením) jsem se kolem toho motal skoro celý den a nadělaný jsem byl jak Maďar (nic ve zlém :) ) Druhé dveře budou trvat podstatně méně času, když už mám to „know how“. Teď už k demontáži dveří, postup je zhruba následující…
Jak už tady popisoval misoo, tapec jde dole sám – 2x šroub v madle, oddělat švihadlo (je zajištěné sponkou), vaničku od páčky na otevírání dveří a pak už po obvodu postupně vycvakávat tapecírunk, poté vycvaknout lanko na kličce od dveří (zelené) .
Vycvaknout umělé „válečky“ – modré (já je prorazil dovnitř), odšroubovat šroubky (oranž) a teď odlepit díry zakrývající šrouby (žluté), které drží mechanismu posunující okno a vycvakat kabeláž (vnitřkem vede centrál), kabel od výškového repra – byl jsem zvědavý jestli je to opravdu „předpříprava“ pro výškáč a připojil k tomu reprák, výsledek? HRAJE! Takže je možné relativně snadné „upgradování“ muziky v zadní části vozu, lepší než nic :wink:
bez tapecu.jpg
Snímek 014.jpg
Snímek 025.jpg
P6070723.JPG
Snímek 020.jpg
Po smontování dohromady a zaklepání na dveře se ozval krásný zvuk:). Co nejdříve si seženu výškové repro do zadu a dodělám zbývající zadní dveře. Poté bych chtěl i předek a ve finishi podlahu. Jinak na jedny dveře jsem spotřebaval cca 4.5 plátu Siky.
Naposledy upravil(a) Milinko dne 09.06.2008 13:15, celkem upraveno 3 x.
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 09.06.2008 11:23

Zbývající matroš jsem dal do C sloupku
Přílohy
P6070726.JPG
P6070731.JPG

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 09.06.2008 13:11

dobra praca,akurat zbytocne si oblepoval agt modul/plech,v ktorom je uchyteny reprak/ z vonkajsej strany,pretoze takymto sposobom sa uzatvara ozvucnica,kde tento plech nieje/napr vo Focuse 1/,ale ty ju mas predsa uzavretu uz tym plechom.netreba to zase prehanat.

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 09.06.2008 13:12

Noo, Milinko, klobuk dolu :!: :!: :!: 8O
Krasne si sa vyhral a stravil den :wink: Vidno ze si to robil riadne poctivo, o com svedci aj mnozstvo spotrebovaneho materialu na jedny dvere, ked to vyratam krat 4, tak na to tak skoro penaz veru mat nebudem :oops:
Super robota 8)

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 09.06.2008 13:16

tyvole, tak to cumim, to je perfektna praca !! klobuk dolu milinko !! 8O 8)
mat tak casu a sily sa tomu tak venovat... :(

este by ma zaujimalo, co si spravil so sklom ? bolo to treba nejako uchytit ? alebo ako ?
a nekukal si nahodou ako je tam uchyteny tapacirung strechy ?

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 09.06.2008 17:43

to all: THX.
Zirafak:Zas tak zbytečné to určitě nebylo, i ten agt modul je jenom plech, který rezonuje-zpívá a když už byl matroš....
TJ:Snažil jsem sa nic neošidit, 4x to zatím násobit nebudu, stačí 2x 8) . Za nějakou dobu, až na ten výdaj "zapomenu" vytlumím i předek, vydat taků sumu (4x) najednu by mě asi omylo 8O
Misoo:S tím sklem je to právě na štíra, brácha mě ho musel občas přidržovat jinak sjede dole. Ten tapec na střeše jsem nezkoumal, ale myslím si, že to nebude nic složité. Ze zkušeností vím, že je to jenom skládačka, pár šroubků, páček a cvakátek :mrgreen:

EDIT:...právě jsem si přivezl výškáče z vrakáče, 150 za kus, tak sa nemožu dočkat až je tam nainstaluju....
BTW: všiml jsem si, že středobasák nazadu byl uplněj jiný (membrána) než ten můj... :roll:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 09.06.2008 18:37

takze ak by som to robil sam, tak odporucas sklo zalepit lepiacimi paskami aby nezislo dolu ze ?

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 09.06.2008 20:17

misoo píše:takze ak by som to robil sam, tak odporucas sklo zalepit lepiacimi paskami aby nezislo dolu ze ?
jj,lepícíma páskama uchytit, jinak sjede. Ono sjede do poloviny takže spodní část můžeš tlumit i se sjetým sklem, vrch ale určo uchytit.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 09.06.2008 20:35

ok diky :idea:
a je poznat iny (lepsi) zvuk pri zatvarani dveri ?

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 09.06.2008 20:55

misoo píše:ok diky :idea:
a je poznat iny (lepsi) zvuk pri zatvarani dveri ?
popravdě ani moc ne, ale ty vytlumené dveře už tenkrát měly úplně jiný zvuk jak ostatní (takový divný, není to dutostí), teď po vytlumení se to mírně zlepšilo ale nijak moc. Ale pokud porovnám zaklepání všech nevytlumených s tady těmato tak to je veliký rozdíl.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 09.06.2008 22:58

chcelo by to vyskusat jazdu na nevytlmenom aute a na plne vytlmenom uz hotovom. inac rozdiel takto postupne nepoznas... tazko potom obhajit tie naklady ak by bol rozdiel len v poklepani na plech. to by bolo drahe poklepavanie :mrgreen:

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joose » 09.06.2008 23:38

Tak taky hezká práce jen co je pravda.Já pořád váhám , protože si myslím aby to mělo opravdu efekt je potřeba to udělat celé tzn. dveře, podlahu , podběhy a to když si propočtu tak mě berou mrákoty.
Takže teď hledám někoho kdo v oboru s tím dělá nebo desky prodává a jedině s ním udělat Bártrův obchod.Jinak je to pecka :wink: :wink:
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 10.06.2008 11:57

poznat to půjde ikdyž to budeš dělat postupně, akurát tě to tak nebouchne do uší to je jasné, ale ten skok před a po vytlumení stejně po několika dnech opadne, takže za pár dni už to vnímat nebudeš. Jsem přesvědčený, že ty zbývající dveře po vytlumení budou při zavírání znít líp, protože ty byly, jak už jsem řekl, nějaké divné už na začátku...
Druhá věc je, že to tlumení určitě pomůže v hluku z venku, takže zbytečné (ani postupně) to určo není...

OT: o víkendu jsem jezdil v kamošově Fabce a pak v neděli večer sedl do mého auta a byl jsem tak moc přijemně překvapený akustikou/hlukem, že jsem byl uplně happy. Dneska už je ten pocit ten tam....

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joose » 10.06.2008 15:38

To chápu já bych měl taky z každého kousku vytlumení radost jako ty , jen říkám že se stejně byť postupně dostaneš na vytlumení celého auta takže výsledná částka bude stejná ale rozložená do několika menších.Teď soudím podle sebe ale mě by to nedalo. :wink:
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 10.06.2008 15:47

Milinko, žasnu, co dokáže taková pilná a trpělivá včelka jako ty - paráda.Jdeš na to systematicky. Ten zvuk dveří u fofíků je celkem dobrý, i když se mi zdá u mýho auta, že zadní a páté dveře "zní" podstatně hůř než přední.
Až to budeš mít hotový, dáš sem,prosím,spotřebu materiálu a náklady včetně odprac.hodin? Zajímalo by mě, co ta vatička a její instalace stála.Diky.Ať se ti daří.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“