Rozvody - kompletni info na straně 62
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Supr, to bych necekal... konkretneji by to neslopelen píše:Prece chybne casovani ventilu a neoptimalni chod motoru.stigi píše:Trosku si prihreju polivcicku a vlomim se sem s dotazem:
Jak se projevi spatne nasazeny rozvodovy remen, resp. posunuty o zub?

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To myslim ani nikdo nezkousi. Pro vymenu remenu se pouzivaji i specialni pripravky, ktere pridrzi puvodni polohu rozvodu, kdyz se odmontuje puvodni remen. Pokud si vzpominam, tak pro zavodni verze se u nekterych aut pouzivaly jine vacky a ne posunuti rozvodu o nejaky zub vedle.stigi píše:Supr, to bych necekal... konkretneji by to neslopelen píše:Prece chybne casovani ventilu a neoptimalni chod motoru.stigi píše:Trosku si prihreju polivcicku a vlomim se sem s dotazem:
Jak se projevi spatne nasazeny rozvodovy remen, resp. posunuty o zub?Slo mi o to, jestli se treba neposune pruber krouticiho momentu do jinych otacek atd.
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Resim to, ze jsem pred nedavnem delal rozvody, menil veskere filtry a olej a od te doby to auto proste nechce jet. Neni to tak zive jako driv, stoupla mi asi o litr spotreba a pri seslapniti spojky ve vyssich rychlostech padaji otacky az na 300 nebo motor chcipne.
Co jsem zjistoval tak nejake zkusenosti max. z Accordu nebo Roveru, kde pri posunuti o jeden zub dopredu jelo auto lepe v nizsich otackach, ale pri vyssich jako s omezovacem. O jeden zub dozadu presne opacne...
Ja nemam zajem posouvat rozvodovy remen, podle me bych tim akorat zmenil/posunul dobu otevirani/zavirani ventilu a ne cas po ktery je ventil otevreny. To se opravdu dela jinym zpusobem, ostrou vackou.
Co jsem zjistoval tak nejake zkusenosti max. z Accordu nebo Roveru, kde pri posunuti o jeden zub dopredu jelo auto lepe v nizsich otackach, ale pri vyssich jako s omezovacem. O jeden zub dozadu presne opacne...
Ja nemam zajem posouvat rozvodovy remen, podle me bych tim akorat zmenil/posunul dobu otevirani/zavirani ventilu a ne cas po ktery je ventil otevreny. To se opravdu dela jinym zpusobem, ostrou vackou.
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý
Já bych viděl problém v té vykuchané trubcestigi píše:Jo a jeste jedna vec... soucasne se vykuchala trubka z posledniho dilu vyfuku, ale to by melo mit snad presne opacny vliv, odvod spalin a vyplachovani motoru by se melo zvysit ne?

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Svicky jsem nemenil, na ty se teprve chystam. Jestli to bude vyfukem uvidim po vymene za toho Remuse. Focus ma posledni dil maly a jak se to projevi muzu akorat teoretizovat. Kazdopadne jak to bude pisnu...Ahmed píše:Nemenil jsi i svicky? Vykuchany vyfuk taky udela hodne, protoze to nema ten spravny odpor a tim padem nemas ten vykon v nizkych otackach. Super sportovni vyfuky a katy ti udelaji neco podobneho, z auta mas sice formuli, ale kdyz to tocis na 7000 ot.
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele: