klinovy remen
- Focusini
- Junior
Už jsem to tady někde psal......v motoru mi taky pískalo - nejdřív po nastartování a po nějakém čase to přestalo, pak to přetrvávalo i při jízdě. Přečetl jsem plno diskuzí a verzí, co všechno by to mohlo způsobovat-kladka, vodní pumpa...atd. Pomohla mi výměna klínového řemene od Fokiho - taky mi vysvětlil, že se do těch drážek dostávají nečistoty, kamínky..po bouračce jsou tam i kousky skla, čímž to vydává ten zvuk. Ten řemen jsem si prohlédnul a kamínky jsem tam viděl....takže výměna řemene by to mohla vyřešit i u vás.
Focus combi, 1,6, 74 kw, rv 2001
- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
vzal sem to v praci.zvlast v zime je hodne lidi co jezdi jen kratke trasy.hned po nastartovani pusti radio svetla a vetrak od topeni a jedou jen treba tri KM do prace a vecer to same zpet.je jasne ze baterie neni dost nabita.to znamena ze ihned po nastartovani alternator pracuje na plny vykon a staci vlhkost nebo horsi stav remene a kladky a piskani je tu.
- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
take sem vzpominam na omegu MV6 pan se dusoval ze remen je novy kamarad automechanik mu ho menil.baterie byla OK tak sem kontroloval kladky byly take vporadku.uz sem nevedel co tak sem vyndal novy remen a zjistil ze mu namontoval o 1cm delsi.kladka nebyla scchopna remen spravne napnout. na 2metrovem remenu je to kousek a kladka byla jen o malo dal ale napnuti nebylo dostatecne.
-
- Junior
- Higiligi
- Nováček
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím.Mám na všechny prosbu.Potřebuji vyměnit na napínací kladce klínového řemenu tu spodní rolnu , která sama o sobě fyzicky napíná řemen.Nechci tedy měnit celý napínák , ale jenom to plastové kolečko , ve kterém se mi už ozývá ložisko.Prý se , ale mění jenom celý napínák (cca 4 tis Kč).Máte s tím někdo nějaké skušenosti.Dík
http://www.istore.com.pl/prods/246883.jpg
Byl - Focus Kombi 2001, 1.8 TDdi, Byla - Fiesta 1,25 16V 55kW, 1998
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak přesně to samé potřebuji já u mé 1.6ky... ty máš hladkou...já drážkovanou. Bádal jsem zda by se nedalo koupit samotné ložisko a nikde mi ho nejsou schopni sehnat v rozměrech, které používá Ford. Napínací mechanizmus s kolečkem sem sehnal za 1500Kč origo ve fordu(zatim nekoupil). Mrkni na http://www.mjauto.cz zda to tvoje kolečko nemaj.. něco podobného jsem tam viděl.bofi píše:Zdravím.Mám na všechny prosbu.Potřebuji vyměnit na napínací kladce klínového řemenu tu spodní rolnu , která sama o sobě fyzicky napíná řemen.Nechci tedy měnit celý napínák , ale jenom to plastové kolečko , ve kterém se mi už ozývá ložisko.Prý se , ale mění jenom celý napínák (cca 4 tis Kč).Máte s tím někdo nějaké skušenosti.Dík
Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Frankie
- Nováček
Mám diesla a nic jsem neseřizoval, jen jsem odtlačil tu kladku. Ono se dá taky seřizovat předpětí té napínací pružiny? Možná by to chtělo trochu přidat.. Taky mám problémy s pískáním, pískal- dal jsem novej přestal, jenže pak jsem ho nastříkal nějakým spešl sajrajtem a začal pískat jako prase. Od té doby jsem ho už 3krát vyndaval a a pročišťoval všechny drážky- i na kolech-no byly totálně zasraný žmolky gumy a prachu. Pokaždý je to zas o trochu a déle lepší. Takže doporučuji nic nestříkat, ,,pouze" vše vyčistit a odmastit, nepomůže-li vyměnit.driver píše:Zvedneš auto sundáš kolo pravé,jetam takový kryt na čerpadlu od posilovače,tak ho odšroubuješ.
Pak povolíš šroub na napínací kladce(tuším po směru hodinových ručiček),a sundáš klínák.
Jak budeš dávat nový tak začni na napínací kladce,jde to líp,pak dotáhni šroub na kladce,a hlavně to celé zkontroluj.
Seřizovat ho nemusíš,napínací kladka sito hlídá.
Jestli máš diesla tak to seřídit musíš.
Ford Mondeo Combi Titanium 2009
2.0 TDCI 103 kW, Machine Silver
2.0 TDCI 103 kW, Machine Silver
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jo, taky by me tohle dost zajimalo. Nevidi pls lidi jak je to s tou zivotnosti klinoveho remene? Mydlo pomohlo na par dni. Premyslim o vymene, auto ma najety 150tis. Rozvody (vc. napinaci kladky) jsem delal pred tydnem a od te doby to zacaloDamon píše:Jen jsem se chtěl optat má nejakou životnost ten klínový řemen?Nebo až je prostě KO tak se vymění?
- Itak
- Nováček
No mam podobny problem - pred asi mesiacom som menil rozvody, a vymenili mi aj klinovy remen (podla faktury) a pred tyzdnom mi to zacalo piskat. Vlastne je jedno ci je motor studeny alebo zahriaty - piska...zewl píše: Jo, taky by me tohle dost zajimalo. Nevidi pls lidi jak je to s tou zivotnosti klinoveho remene? Mydlo pomohlo na par dni. Premyslim o vymene, auto ma najety 150tis. Rozvody (vc. napinaci kladky) jsem delal pred tydnem a od te doby to zacalo

Kedze sa mi nechce davat to znova naspat nastavovat do servisu de to spravili (Prievidza) asi to dam spravit niekde v Ba. Kedze je to 1.8 Tdci, ratam ze sa to musi iba nastavit (podla starsich prispevkov).
Je tak?
FF 1.8TDCi, 2001, (115+24)k, 3d, black<br>