Planeta Mars

Moderátor:phofy
Odpovědět
jenda
Pokročilý
Pokročilý

Planeta Mars

Příspěvek od jenda » 25.07.2008 17:27

Tohle mi dneska přišlo do práce, běhá to po internetu a třeba by to mohlo i někoho zajímat. Já jsem každopádně na to zvědavej. Bohužel to nemám jako ověřenou informaci a pokud se to nestane, tak mě nekamenujte :wink:

Mars, nebo také červená planeta chystá pro nás úchvatnou podívanou a proto nezapomeňte v průběhu srpna sledovat noční oblohu ale zvláště 27. srpna. V tomto měsíci budou Země a Mars tak blízko sebe, že se v celé historii lidstva na tuto vzdálenost ještě nepřiblížili. Ještě blíž budou v roce 2287. Tohle všechno zaviní přitažlivost Jupitera. Hvězdáři tvrdí, že se tak Mars nepřiblížil k zemi za posledních 5000 let. 27. srpna bude vzdálenost mezi Zemí a Marsem nejmenší a to 34649589 mil. V tu noc bude Mars nejjasněji vidět a bude největší. Při pozorování běžným okem se bude zdát tak velký jako měsíc v úplňku. Tím pádem se stane lehce identifikovatelnou planetou na noční obloze. Od začátku srpna se bude objevovat na východní obloze ve 22 hod. a ve 3 hodiny ráno dosáhne azimutu. Kolem 27. srpna bude pozorovatelný už po západu slunce až do 24:30 hod. Proto máte jedinečnou možnost pozorovat jev, který se stane poprvé v historii lidstva. Nezapomeňte sledovat, jak červená planeta narůstá. Podělte se o tento jev, protože ani jediný člověk v současnosti tento jev neměl možnost pozorovat.
ObrázekObrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Planeta Mars

Příspěvek od zewl » 25.07.2008 17:28

Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

jenda
Pokročilý
Pokročilý