blikate oprotiiducim ak je radar?
- gordon7
- Nováček

blikate oprotiiducim ak je radar?
Nedavno bol pripad v TV JOJ, ked jeden mladik chcel upozornit oprotiiduce auto na to, ze v jeho smere sa meria rychlost. Mal smolu, boli to cajti a otocili to za nim. Dostal 2000,-Sk??? za oznámenie
, totiz pouzitie dalkovych svetiel je mozne len ako vystrahu pred nebezpecenstvom. Co si o tom myslite? Ja bliknem vzdy, a nezda sa mi to, ze by sa umysel dal lahko dokazat ...... ved mne to skor znie ako prevencia ...... 
Grand C max 92 kw 2015
-
čajda
- Test driver

Re: blikate oprotiiducim ak je radar?
Ja blikám a už jsem to četl v novinách že se to děje i u nas s těma pokutama. Mám jednoduché řešení pokud je teda pěkně mám ruku z okna a mavam na zpomalení
Nebo se vymluvit na nějaky zkrat a že to bliká samo
Nebo se vymluvit na nějaky zkrat a že to bliká samo
-
chmelko
- Test driver

tak na tom Slovensku je už snad policajný štát...podla mna to už malinko začínaju prehanat...
nechapem ako mu mohli dat pokutu, stačilo povedat, že som videl cez cestu prebehovat nejaku zver,mašku a pod. a mohli by mu ho..o.Fakt už ma to začína štvat.
Nedavno dostal znamy zase pokutu, že odbočoval na križovatke a zadnými kolesami pretal plnu čiaru..Ak nezačnu pokutovat to čo je fakt doležite, alebo si liečit komplexy, nikdy ich nebudem zatial prirodzene uznavat
nechapem ako mu mohli dat pokutu, stačilo povedat, že som videl cez cestu prebehovat nejaku zver,mašku a pod. a mohli by mu ho..o.Fakt už ma to začína štvat.
Nedavno dostal znamy zase pokutu, že odbočoval na križovatke a zadnými kolesami pretal plnu čiaru..Ak nezačnu pokutovat to čo je fakt doležite, alebo si liečit komplexy, nikdy ich nebudem zatial prirodzene uznavat
- jamaka
- Test driver

Som sa poskrabal po nohe a zavadil som o packu. By som ich o.... A tu ich nikdy uz nikto nebude uznavat.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
čajda
- Test driver

Tak tu je aspon vidět, že jak říkají, že jim de hlavně o prevenci a ne o represi ( či jakse to nadava
) a je to přesně naopak!!! 
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
u nas se to uz resi asi tyden (tusim), ze policajti davaji pokutu jen tem, kteri bliknou nekolikrat a tudiz neblikaji kvuli odvraceni nebezpeci. Ja blikam na protijedouci stale (pokud je tam radar), pripada mi to jako slusnost. Dost to v tisku napadali, ze jako pomahame piratum silnic, ale myslim, ze to neni pravda, vzdyt ty mrchy meri schvalne tam, kde je tricitka nekde u stavby v nedeli, kde neni ani noha. No a protoze tam je normalne devadesatka, tak jenom povolite nohu z plynu, jedete treba 50-60 a buch, je to doma. Na takovych mistech, kdyz vidim svestky, tak blikam jak o zivot. Ve meste pred materskou skolou, kde je 30, tam neblikam, tam jet 30 je povinnost.
edit: vim, ze jde jenom o jizdu a blikani v obci, ale chtel jsem uvest priklad, jak to delam ja.
edit: vim, ze jde jenom o jizdu a blikani v obci, ale chtel jsem uvest priklad, jak to delam ja.
- jamaka
- Test driver

No tiez obcas bliknem, ale ked vidim ze sa niekto hrnie po meste 120-kou, tak toho sy vychutnam. Alebo vidis ako vsetkych trha nejaka nad(r)upana audina, tak takym neblikne, skor by som im este ukazal, pridaj, mas volne.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
-
Radek 1.8 16V
- Test driver

Jak říká zewl - to se neděje jenom na Slovensku, ale samozřejmě i u nás. Třeba tady Franta Spurný ze Středokluk to měl za 200,-. http://zpravy.idnes.cz/blikli-jste-dalk ... 0_krimi_dp
A ještě článek: http://www.autorevue.cz/Bleskovky/Upozo ... fault.aspx
A tady návod od "D-fense" : http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008081704
A ještě článek: http://www.autorevue.cz/Bleskovky/Upozo ... fault.aspx
A tady návod od "D-fense" : http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008081704
-
chmelko
- Test driver

su skratka naštvany, že kvoli takym blikačom nedovezu slubeny balik šefovi na služebnu 
- Skubi
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
většinou bliknu
bral bych to jako stejnou věc, když to oznámí v rádiu a to jim prý nevadí
bral bych to jako stejnou věc, když to oznámí v rádiu a to jim prý nevadí
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
-
KUTY
Presne ako pise Skubi. Ak je blikanie marenim policajneho vykonu, potom sa to iste odohrava v mediach cize dopravne info v radiu. A co taka znacka "50-mereni rychlosti radarem" ???
Ved to je obdoba blikania - marenie vykonu.
Stale si kladiem otazku, ci nie je lepsie bliknut, aby aj pirati ciest spomalili. Pre policiu je mozno lepsie aby rychlou jazdou niekoho zranil (v horsom pripade usmrtil) ale oni vyberu 2000 a budu spokojni.
Je prioritou policie navyberat co najviac penazi na pokutach alebo znizit nehodovost, cim k tomu prispejeme my, ze upozornime ostatnych vodicov ?
Toto im vadi, ale ze mensie zlo v podobe ciernociernych folii na drahych autach im pri beznej kontrole nevadi.
Nech mi nikto nehovori, ze neberu uplatky. Ako moze nieco take prejst...
Ved to je obdoba blikania - marenie vykonu.
Stale si kladiem otazku, ci nie je lepsie bliknut, aby aj pirati ciest spomalili. Pre policiu je mozno lepsie aby rychlou jazdou niekoho zranil (v horsom pripade usmrtil) ale oni vyberu 2000 a budu spokojni.
Je prioritou policie navyberat co najviac penazi na pokutach alebo znizit nehodovost, cim k tomu prispejeme my, ze upozornime ostatnych vodicov ?
Toto im vadi, ale ze mensie zlo v podobe ciernociernych folii na drahych autach im pri beznej kontrole nevadi.
Nech mi nikto nehovori, ze neberu uplatky. Ako moze nieco take prejst...
-
mirisek
- Junior

já blikám
,a jak mi dokážou že jsem blikl? kolikrát to vypadá,že na mně někdo bliká a přitom se auto jen zhoupne.
- mirin
- Zkušený

Já bliknu a chtěl bych vidět jak mě za to pokutujou.V každym případě odvracim nebezpečí. 
- Damon
- Test driver

Mám stejný názor jako zewl. Na některá hovada prostě se..
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- _djproces
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
no ano ako mi to dokazu? bud som skocil do jamy na ceste auto sa zakyvalo alebo som odvracal nebezpecenstvo lebo som myslel ze ide obehovat a ja tu