Alkohol a vy za volantem

Moderátor:phofy
silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Alkohol a vy za volantem

Příspěvek od silverwolf » 25.09.2008 16:39

Tož situace se vyvrbila tak, že toto téma je trošku aktuální. Protože se to vrbí v různých vláknech, založil jsem toto a musím se sám přiznat, že sám nemám čisté svědomí, byť to vždy bylo bez průseru - za těch x let jen párkrát a vždycky jsem měl ale výčitky, byť jsem dojel v pohodě :P
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Alkohol a vy za volantem

Příspěvek od zewl » 25.09.2008 16:45

ja jednou jedinkrat, kdyz jsme byli pred par roky na zabave ve vedlejsi vesnici, dojeli jsme domu (taxikem, bydleli jsme na vesnici) a zjistili jsme, ze se nam ztratil svagr, tak jsem vzal auto a jeli jsme ho hledat, nasli jsme ho jak chrape v seniku ve vedlejsi vesnici, ale mobil nebral, byl ozraly, meli jsme obrovsky strach, ze se mu neco stalo, ktery prekonal muj strach z alkoholu za volantem. Mel jsem tenkrat cca. 5-8 piv za cely vecer, ale vedel jsem co delam i kdyz soudni spis by to videl jiste jinak. Tot ma jedina zkusenost s alkoholem za volantem, za kterou se dodnes stydim i presto, ze z toho nic nebylo :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 25.09.2008 16:55

Já taky jdu s pravdou ven - bylo to v Budějcích před revolucí, byli jsme pařit ve Čtyráku (kdo to tam zná ví o čem mluvím - v Jiskře) a přijel jsem tam autem s tím, že zpátky do centra půjdu pěšky - jenže :!: Po absolvování všeho, se mi zdálo, že to kua :!: :!: přeci nepůjdu pěšky :idea: Tož jsem nastartoval a vyjel. Za Dlouhým mostem - přes Vltavu - mohlo být tak kolem 02,00 hod vidím ( jo jo ještě sem viděl :P ) modrý maják za mnou - Žigul. Předjel mě příslušník - tenkrát VB, já zastavil ( na první pokus :idea: ) a on - kromě toho, že pozdravil, chtěl doklady a pak se zeptal - pil jste něco??? JÁ - néééé nepil :!: :!: A on: "dobře můžete jet". Uffff - hóóódně dlouho jsem už pak štěstí nepokoušel :wink:
Obrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 25.09.2008 17:00

Stylom ze som isiel autom von, vypil 5 piv a isiel autom dom, to sa mi nestalo a som zasadne proti tomu.
Ale to ze by som chlastal do 2 do rana a na druhy den kol 12 musel soferovat, to sa mi samozrejme parkrat stalo. Takze fukol by som asi pekne :oops:

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 25.09.2008 17:04

No, to je právě ta zrádná eufórie, a cesta do průseru když máš auto po ruce, si pod vlivem a domů daleko- první krok :!: :idea: :wink:
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 25.09.2008 17:09

mne sa to stalo parkrat bohuzial

1/mal som 19 a oslavovali sme kamosovu 25 v bare v anglicku ked ,i okolo 20hod zavolal sef, ze musim urgentne skocit na pobrezie-asi 150km,nebola sanca povedat nie a bol som najmenej (opity)..nalozili sme cely ansabl a vyrazili, bolo to s audi S3, pocas cesty som uz nepil, zbytok ano a to sa len slivovica tocila v aute,musel tam byt taky puch ze ma to pricmrdlo asi tiez a prve varovanie prislo ked cesto unazad,mozno okolo 23hod som zaregistroval,ze som skratka prefrcal krizovatku, to nebolo nic oproti tomu ze pri najazde na dialnicu sme trafili nejako vyjazd a sli do protismeru,nastastie namalovana sipka oproti mi hned,svitla,ze asi nieco nebude v poriadku...kamos z moravy sa len na mna nahol a povida...Rostiku, jses v protiku, teraz to znie usmevne a dokonca sa doteraz tak zdravime ale vytriezvel som do minuty a nastastie sme dorazili domov ok

Bolo to pre mna obrovske ponaucenie,ze ked je clovek unaveny a este ma vypite mozok nefunguje..mohli ma za to zavriet,v anglicku to je fakt prisne,takze dakujem vsetkum straznym anjelom...7 rokov som to neporusil ani privonanim alkoholu,ked sa stalo...

ze brat pri oslave vypil vcelu a to kusla do hrdla a zacal opuchat tak,ze uz vyzeralo,ze zacne modrat, do najblizsej nemocnici to bolo cca 20km a kazdy odmietol s nim ist, priznam sa,ze mi to bolo v tu chvilu fakt jedno aj keby mi vzali papiere na cely zivot ale siel som s nim, daval pekelne bacha,pretoze uz viem ake koniny sa daju spravit a stastne ho dopravil do nemocnice..mimo tych dvoch pripadov som nikdy vedome pred cestou nepil..

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 25.09.2008 17:13

chmelko píše:ze brat pri oslave vypil vcelu a to kusla do hrdla a zacal opuchat tak,ze uz vyzeralo,ze zacne modrat, do najblizsej nemocnici to bolo cca 20km a kazdy odmietol s nim ist, priznam sa,ze mi to bolo v tu chvilu fakt jedno aj keby mi vzali papiere na cely zivot...
V tomto (alebo podobnom) pripade by ti papiere nevzali urcite :wink: Vtedy to robia tak ze by ta capli este raz smerom naspat z nemocnice

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 25.09.2008 17:14

v nemocnici som tam s nim bol celu noc, nepustili ma ani k nemu na izbu,pretoze niesom jeho partner :lol:
tak som spal v cakarni

pette
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od pette » 25.09.2008 17:27

jednou jedinkrát za totáče ,jsme pařili ve sklípku a řidič se nám tak zmrskal že nemohl chodit a tak jsem jako "nejstřízlivější" za to sedl a vyrazil no nikdy více dneska když si na to vzpomeneme tak je :lol: :lol: :lol:
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4

měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 25.09.2008 18:28

okrem klasickych "za mlada" chlastaciek do polnoci a rano odjazd autom som fakt nikdy nejazdil, ked som pil. Maximalne ze som preparkoval auto spred domu do dvora, ale to len ked som mal fakt malo v hlave. Alkohol za volantom som si len tak raz vyskusal, ked som tiez chcel preparkovat a ked som sa cuvanim nevedel trafit do skoro 4 metre sirokej brany, tak som to vzdal.

Ale najhorsie co som vyparadil bolo asi to, ze som bol raz v praci 26 hodin v kuse. Rano o 10:00 unaveny ako hovado som isiel domov, nastastie cez mesto. Vo Vrakuni som predbiehal auto, presiel som do laveho pruhu no a vtedy to prislo. Hovorim si, musim ist spat doprava, ale ja nic. Vidim ze ide oproti auto, hovorim si, musim ist uz doprava !!! Ale ja stale nic... Potom sa vo mne prebral nejaky pud sebazachovy a konecne som sa vratil doprava, no ale to auto predomnou uz dost prudko brzdilo. V protismere som presiel asi tak 500 metrov. Doma som si uvedomil, ze som mal bohovske stastie, ze som sa uhol. Odvtedy viem, ze alkohol nie je vsetko, ze clovek by mal byt uplne fit, ked sada za volant.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 25.09.2008 18:28

Taky se musím doznat, že jsem párkrát zhřešil. Jednou jsem byl jako činel ale nikdy bych se nevzdálil dál od domova s alkoholem v krvi. Jednalo se o trasy nepřesahující 1km a je to v místě kdy policie v posledních 20letech nestála. Takže jen pojížděčky v okolí domova. Jinak jsem se už polepšil :oops:
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

tapa
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tapa » 25.09.2008 18:43

No.Ja se musim priznat.A to bych prisahal na cokoli.Ze ani s jednim pivem sem nesedl za volant a ani nesednu.
Ford Focus 2,0 16v 1999,Goodyear Eagle F1 Asymmetric † † †

Obrázek

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 25.09.2008 19:00

já se plně ztotožňuji s "tapa", nikdy ani líznutí před jízdou. čestný pionýrský :!: :wink:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 25.09.2008 19:12

Taky uz se mi stalo, ze jsem ridil po par pivech.....dokonce 2x :oops: . To kdyz nebylo jine vychodisko :? . A taky parkrat po akci, kdyz jsem rano nekam jel, to bych asi jeste nafoukal. Ale jinak za volant nelezu, kdyz piju. Dokonce skoro nepiju, ani kdyz neridim :wink: . S postihama souhlasim, alko za volantem nema co delat :!: ...
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 25.09.2008 19:16

Mne sa nastastie vzdy podarilo odolat si sadnut za volant, co i len z poharikom niecoho.

Avsak velmi suhlasim, ze je nebezpecne jazdit unaveny. Mozno rovnako ako alkac. Sa mi 2x stalo, ze od unavy som ani znacky nevedel precitat!
1x som siel z noveho mesta n.v. okolo 4-5tej v noci domov, ale to som cely den bol v BA, pracoval, po praci siel tam a bavil sa (bez alkacu). A uz na pristavnom moste som proste videl, ze reakcie su uplne pomale.

2x to bolo horsie - mal som velmi vela roboty, vyse tyzdna som chodieval do prace na 12 a viac hodin, aj posledne vikendy. No a mal som ist s priatelkou na vychod BA-KE. Samo, ze nevyslo odist skorej, tak klasika od 7-mej v praci - prisiel som domov o 21:00 - najedli sme sa, osprchoval som sa a vydal som sa na cestu (400km po tme).
Fakt fasa - uz pri Ziline som mal problem precitat na navesti, ze ZILINA, ci akekolvek ine mesto. Nebyt obrovskeho stastia a ze cestu poznam, tak asi nepridem. A to priatelka spala pri mne.

fuj - uz nikdy
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“