bluetoooth píše:No kupovat novu bateriu do vysokozdvizneho vozika pride niekedy aj na cenu focusa.
Takze nieje bateria ako bateria ...
Tak to by byla výhodná koupě ............mít novou baterii a k tomu i fáro.....( ze srandy )

bluetoooth píše:No kupovat novu bateriu do vysokozdvizneho vozika pride niekedy aj na cenu focusa.
Takze nieje bateria ako bateria ...

Baterka je kaput...mám dotaz: ta 98 na štítku, může to být rok výroby? Nikde jinde jsem nic nenašel.
 Baterka je kaput...mám dotaz: ta 98 na štítku, může to být rok výroby? Nikde jinde jsem nic nenašel.

Měřil jsem jí po nabití a měla 12,9 V. Po nastartování cca 14,6V , ale jakmile jsem zapnul světla, tak jsem měřil a po chvíli napětí vyskočilo až na 16,8 V*
  Měřil jsem jí po nabití a měla 12,9 V. Po nastartování cca 14,6V , ale jakmile jsem zapnul světla, tak jsem měřil a po chvíli napětí vyskočilo až na 16,8 V*   

a pomalinku po desetinkách šlo nahoru. Tak jsem to asi četl tady, že to může být ovlivněno slabou baterií v měřáku, což mám. Jaký je na to Váš názor? Vyměnit baterku v měřáku a zkusit ještě jednou? A poslední dotaz....můžou se kontakty na baterce a připojovací kontakty kabeků potřít jemnou vrstvou vazelíny? Kvůli té oxidaci...nevím, je vazelína vodivá? Nebo tam stříknout sprej, co je na kontakty - ten speciální?
  a pomalinku po desetinkách šlo nahoru. Tak jsem to asi četl tady, že to může být ovlivněno slabou baterií v měřáku, což mám. Jaký je na to Váš názor? Vyměnit baterku v měřáku a zkusit ještě jednou? A poslední dotaz....můžou se kontakty na baterce a připojovací kontakty kabeků potřít jemnou vrstvou vazelíny? Kvůli té oxidaci...nevím, je vazelína vodivá? Nebo tam stříknout sprej, co je na kontakty - ten speciální?

bavil jsem se s prodejcem u nás v NJ a ten říkal, že co je prodal, tak ani jedna reklamace, záruka 2,5 roku. no uvidíme...UcuLeLembo píše:Podle mě je podezřele levná (asi ta kvalita bude někdě chybět)a navíc pro tvoje auto zbytečně silná

Tohle mi řekl i Jureček v Šenově. Takže regulátor mám podle naměřených hodnot OK, kontakty jsem prostříknul sprejem "Kontakt OL Oxidační rozpouštědlo" od Wurthu a teď změřím hustotu jednotlivých článků. No, ale stejně to vidím na novou baterii.pelen píše:je to prakticky Varta pod jinym oznacenim.

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti